Αναρτήθηκε από: akamas | Αύγουστος 26, 2007

Η χώρα που πληγώναμε

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να φλέγεται ανεξέλεγκτα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο τόπος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Φυσικά και προέχει να βοηθήσουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε στο έργο της κατάσβεσης. Μακάρι να είχε αναπτυχθεί ο εθελοντισμός σ’ αυτή τη χώρα ώστε να μπορούσαμε όλοι να αναλάβουμε συγκεκριμένα πόστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μακάρι να είχαμε εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση. Μακάρι να είχαμε στη διάθεση μας τα απαραίτητα μέσα και μία ικανή ηγεσία για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ολοκαύτωμα. Όμως ο εθελοντισμός υπήρξε χρήσιμος μόνο για να στηρίξουμε αφιλοκερδώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες των χορηγών. Τώρα που κινδυνεύει να καεί ακόμα και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία, πού είναι όλοι εκείνοι που μιλούσαν για αρχαίο πνεύμα αθάνατο και εθνικά μεγαλεία; Με ποιό δικαίωμα αφήνουν μία ολόκληρη χώρα στο έλεος πυρκαγιών που κάθε άλλο παρά θεομηνίες είναι; Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για εκλογές και ψήφους;

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποσχέσεις και ευφάνταστες θεωρίες αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών. Διαδώστε με κάθε μέσο το παρακάτω μήνυμα για μία πρώτη μαζική αντίδραση ενάντια στο πρωτοφανές έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας:

 

ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ. ΓΙΑΤΙ;

ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Αποδοκιμάζουμε το αίσχος χωρίς πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Αντιγράψτε το παραπάνω μήνυμα και στείλτε το παντού με SMS ή e-mail. Αναρτήστε το banner στο site ή το blog σας. Τυπώστε το και μοιράστε το όπου μπορείτε. Ενημερώστε φίλους, γνωστούς, τα ΜΜΕ και όποιες τοπικές οργανώσεις ή φορείς πιστεύετε ότι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Και προ παντός, κατεβείτε στους δρόμους και τις πλατείες την Τετάρτη, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό το κακό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.


Responses

 1. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να σας κάνω παρέα.
  Βέβαια, μαύρα ρούχα απέκτησα (από τις στάχτες της Ηλείας).
  Όμως, «έχουμε αγώνα αύριο» και πάλι στα χωριά που καίγονται. Εκείνο το ΚΚΕ μας έχει «ανελεύθερα μαντρώσει» να βοηθάμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και να ανακουφίζουμε τις πίκρες των πλήγέντων.
  Ποιός από τους δικούς μας να διαβάσει το μέιλ; Δεν έχουμε πάρει τα λαπτοπ μας στην Ολυμπία.

  Πάντως, εύχομαι καλή διασκέδαση στην πορεία σας και κάθε καλό στην προσπάθεια σας για σωτηρία του περιβάλλοντος μέσω SMS και e-mails. Καθένας με τα όπλα του.

  ΥΓ1: Για λόγους δεοντολογίας διορθώστε το εδάφιο «Τώρα που κινδυνεύει να καεί ακόμα και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία» σε «τώρα που κάηκε η Αρχαία Ολυμπία». Ένας αυτόπτης μάρτυς

  ΥΓ2: Αυτό το «στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος» αυτοκριτική είναι;

 2. Εσείς στο ΚΚΕ έχετε την αντίληψη ότι μόνο στοΚΚΕ αγωνίζεστε, μείνεται στην αυταπάτη και στην ηλιθιόυητά σας φασιστοειδή, δεν πρόκειται να ασχοληθώ.

 3. Και κάτι ακόμη, μαθήματα δεοντολογίας από φασιτοειδή δεν δέχομαι.

 4. «μαθήματα δεοντολογίας από φασιτοειδή δεν δέχομαι»

  Σωστά. Με το φασισμό τα καταφέρνεις περίφημα και χωρίς έξωθεν βοήθεια.

 5. Κείνα τα κλιμάκια του ΣΥΝ πότε φτάνουν στην Ηλεία; Με τον αραμπά έρχονται;
  Ή, μήπως, άλλαξε ο σχεδιασμός και κρατάτε δυνάμεις για το «βουβό συλλαλητήριο» που θα σβήσει τις φωτιές μ ένα φύσημα;

 6. Ηλίθιε δεν μπορείς ούτε μια στιγμή να σκεφτείς ως ¨ελληνας; Θα πρέπει πάντοτε να βάζεις την ιδεολογία σου πάνω από την πατρίδα; Δεν σέβεσαι και δεν υπολογίζεις πλέον τίποτε;

 7. Τι ανούσια συζήτηση!!!
  Ακάμα, σε παρακαλώ ΜΗ σβύνεις κανένα σχόλιο. Πάντως αν κρίνω από τη μέχρι τώρα συζήτηση, αιτία της διαμάχης σας είναι το ακόλουθο άκρως ειρωνικό και προκλητικό σχόλιο (του Αμετανόητου)

  «ΥΓ2: Αυτό το “στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος” αυτοκριτική είναι;»

  Ειλικρινά αυτό κάνει «μπαμ» ότι είναι πρόκληση, κάτι σαν «εικονικό στουπί» που έχει σκοπό να πυρπολήσει το ποστ. Είναι και συκοφαντικό γιατί -ΟΧΙ- ΔΕΝ αντιλήφθηκα το Συνασπισμό ή τον Αλαβάνο να «Βγάζει όφελος» από τις πυρκαγιές. Ειλικρινά διαμαρτύρεται όπως και τόσοι πολλοί άλλοι.

  Ρε παιδιά, ‘όφελος’ από το θέμα ΜΟΝΟ ένα κυβερνών κόμμα (ή το επόμενο σε ισχύ) μπορεί να βγάλει. Τα μικρά κόμματα εκ των πραγμάτων δεν κερδίζουν τίποτε. Απλώς… ξοδεύονται.

  Επομένως, φάουλ! Και τα βρισίδια αποτελούν ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Πάντως… αποκατάστησε αν θες τα σχόλια (που ισχυρίζεται ο αμετανόητος ότι λογόκρινες) για λόγους δεοντολογίας. Εγώ ΔΕΝ ανήκω καν στο Συνασπισμό και όσα είπα είναι φανερό ότι ισχύουν, ΔΕΝ τα είπα λόγω μεροληψίας.

 8. @omadeon
  Σαφέστατα και λογόκρινα κάποια σχόλια, όπως θα του λογοκρίνω οποιοδήποτε υποτημητικό ή υβριστικό σχόλιο καταθέσει, τις ανοησίες του μπορεί να τις λέει αλλού, όχι στο blog μου δεν το ανέχομαι. Με έχεις γνωρίσει καιξέρεις ότι είναι κάτι που δεν μου αρέσει, αλλά τις προσβολές του είμαι αποφασισμένος να μην τις δεχθώ.

 9. Αν κρίνεις ότι έγραφε μόνο βρισίδια κλπ. τότε είναι δικαίωμά σου να τα σβύσεις. ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε υπάρχει και αυτή η λειτουργία. Εγώ προτιμώ να μη τα σβύνω, αλλά… μερικές φορές αναλώνομαι σαν συνέπεια.

  Πάντως η ροή της συζήτησης σαφέστατα δείχνει ΤΙ προκάλεσε τη διαμάχη, και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήσουν εσύ.
  Πιστεύω να είδες και τι έγραψα στο μπλογκ του άθλιου, για το θέμα. Αρχικά νομίζα ότι λογόκρινες σοβαρά κείμενα ή θέσεις…

 10. @omadeon
  Εαν θέλεις να δεις το επίπεδο του ανθρώπου δεν έχεις παρά να δεις το blog του, φίλε εως τώραδεν είχα βάλει προληπτικό moderation στο blog μου, τώρα το θεωρώ απαραίτητο καθώς βλέπω ότι κυκλοφορούν πολλοί κρετίνοι στο διαδίκτυο, ή για την ακρίβεια τώρα το διαπυστώνω. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και πάλι να ασχοληθώ με τέτοια άτομα, αλλά θα πρέπει να προφυλάξω την δουλειά μου.

 11. Δεν κινδυνεύεις από τα βρισίδια, ιδίως από εκείνα στο δικό σου μπλογκ. Εκείνος που βρίζει είναι εκείνος που εκτίθεται, στο τέλος.

  Αν βλέπει κανείς συχνά το μπλογκ του, δηλ. πολλές φορές την ημέρα, δεν είναι απαραίτητο το προληπτικό moderation. Εξάλλου χαλάει και τις συζητήσεις (τα είχαμε πει αυτά πριν πολύν καιρό).

  Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος αντίδρασης του συγκεκριμένου ανθρώπου, που πραγματικά είναι πολύ πιθανό να τον ξέρω (διαδικτυακά) από το παρελθόν (7-10 χρόνια πριν), αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω ποιός ακριβώς είναι (στη λίστα της αριστεράς, την «ΑΕΣΙ»).

  Παλινδρομώντας ανάμεσα σε εγκώμια και σε δαιμονοποιήσεις, επιμένει με τρομερό πείσμα ότι έχει δίκιο, ενώ λεπτομερής ανάλυση ΟΛΩΝ των λεχθέντων (στο άλλο μπλογκ και στην αρχή αυτής εδώ της συζήτησης) απέδειξε ότι ο βασικός προβοκάτορας και υβριστής ήταν ο ΙΔΙΟΣ. Ξαναδιάβασα πολλές φορές τα σχόλια στο μπλογκ του άθλιου και εντόπισα το ΠΡΩΤΟ υβριστικό σχόλιο, νούμερο 16, που ήταν του ιδίου. Εσύ αντέδρασες πολύ αργότερα (σχόλιο 20).

  Αλλά… επικάλυψε τις λεπτομερείς λογικές εξηγήσεις μου (σε εκείνο το μπλογκ) με υλικό για τις πυρκαγιές και θριαμβολογίες για το ότι «έκαναν και άλλοι κριτική στη σιωπηλή διαμαρτυρία». Ε, ναι ρε φίλε, ΚΡΙΤΙΚΗ, όχι «άσκηση σκοποβολής»! 🙂

 12. Σε μία συζήτηση στο μπλογκ «αθλιότητες» αναφέρομαι βέβαια (για όσους έχασαν επεισόδια).

  Σε αυτή τη συζήτηση, καλείστε να διαβάσετε τα σχόλια, ιδίως τα πρώτα 16 σχόλια. Στο 16ο σχόλιο, ο «αμετανόητος» παραδέχεται την προβοκατόρικη τακτική του λέγοντας
  «‘Ελεγα: “Δε μπορεί. Όλο και κάποιος χωρίς ίχνος χιούμορ θα τσιμπήσει”. Και, νάσαι.)
  (αν είναι αυτό χιούμορ, εγώ είμαι αυτοκράτωρ της Κίνας).
  Και μετά προχωράει σε ύβρεις και προσβολές.
  Συγκεκριμμένα, καταλήγει την αγόρευσή του (κατά του Ακάμα και κάποιου Νικόλα) χαρακτηρίζοντάς σας με τη λέξη «λαμόγια».
  Ε, προφανώς νομίζει ότι έχει δίκιο κι ότι οι άλλοι όντως είναι λαμόγια.
  Ετσι ούτε καν του περνάει από το μυαλό πόσο βαθύτατα προσβλητικός ήταν.
  Και η αντίδρασή σου, akamas, στο σχόλιο 20, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογική. Διότι όποιος τσουβαλιάζει ανθρώπους σαν «λαμόγια» μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκουν στο κόμμα του, φέρεται (ψυχολογικά) σαν «φασίστας» (όπως τον αποκάλεσες).

  Αλλά… επειδή παραμένει αμετανόητος ψεύτης, συνεχίζει να ‘ωραιοποιεί’ το ρόλο του ισχυριζόμενος ότι ‘δεν προκάλεσε τον καυγά αλλά τον συνέχισε». ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ψέμα, που δείχνει και παλιοχαρακτήρα.

  Εγώ αν φερόμουν προβοκατόρικα, που δεν το κάνω βέβαια, θα είχα την τσίπα να το παραδεχτώ και να πω «ναι εγώ σε προκάλεσα γιατί γενικεύω και πιστεύω ότι ΕΙΣΑΙ λαμόγιο». Και το θέμα θα έληγε.

  Υπάρχουν πολύ λίγα πράματα που δεν ανέχομαι. Ενα από αυτά είναι το κραυγαλέο ψέμα.
  Και γι’ _αυτό_ το λόγο (ΟΧΙ επειδή γνωριζόμαστε) έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου.

 13. @omadeon
  Έχεις απόλυτο δίκιο, ήδη το έβγαλα. Και εχθές το μεσημέρι μια φίλη μου είπε ότι είναι για λύπηση όσα άτομα προσπαθούν να βγάλουν απλά και μόνο ψίχουλα πάνω στο πόνο των άλλων, είναι άξια του οίκτου μας. Αλήθεια, τι έχει γίνει με το κινητό σου;

 14. @omadeon
  Πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους αμετανόητους στη μιζέρια τους να κλαίνε μόνοι τους τη μοίρα τους, όποιος ή όποια θέλει να βοηθήσει μπορεί να βρει περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.whispering-planet.blogspot.com υπάρχουν στοιχεία για το είδος της βοήθειας που χρειάζονται οι άνθρωποι και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σταλεί. Και το καλό είναι ότι δεν καπελώνεται από κανέναν.

 15. @akamas
  Δυστυχώς έχασα το φορτιστή για το κινητό, και ασχολούμαι ακατάπαυστα με ένα λογισμικό που φτιάνω (όχι μουσική), ΧΩΡΙΣ περιθώρια να διακόψω για να πάω να αγοράσω φορτιστή, μέχρι τώρα…
  (από αύριο θα αποκατασταθεί το θέμα)

  Το θέμα με τον αμετανόητο δεν είναι «η μιζέρια του» αλλά η… σιγουριά του, με την οποία πιστεύει τα ψέματά του. Αυτό είναι καθολικό φαινόμενο σε μεγάλη μερίδα της ανθρωπότητας. Ξοδεύουν μάλιστα τεράστια ποσά ενέργειας μόνο και μόνο για να πείθονται οι ίδιοι ότι λένε αλήθεια, ενώ ψεύδονται!

  Δεν θα τον χαρακτήριζα μίζερο, αλλά τυφλωμένο από ισχυρογνωμοσύνη. Η πλάκα είναι ότι μπορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να είναι και πρώην φίλος, γιατί σχεδόν με όλα τα άτομα τότε (στη λίστα ΑΕΣΙ) είχαμε φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις. Επίσης μην υποτιμάς το θάνατο που έπληξε το περιβάλλον του. Είχα παρόμοια ένταση τις μέρες εκείνες που πέθαινε η μητέρα μου (1998). Ας είμαστε συμπονετικοί στα ανθρώπινα προβλήματα. Δεν είναι απαραίτητο να οφείλονται σε μιζέρια. Καταστροφές υπάρχουν πολλές, και μετατοπίσεις ενέργειας από αυτές στο διάλογο είναι πολύ συνηθισμένες.

 16. @omadeon
  Είναι πάγια τακτική του ΚΚΕ να υβρίζει ότι δεν μπορεί να καπελώσει, έτσι πιστεύω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με αμετανόητους. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σου, το επίπεδο του ανθρώπου φάνηκε.

 17. @akamas
  Αυτό που λες δεν το γνωρίζω, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις προσωπικών αφηγήσεων, που όμως υπάρχουν πολύ περισσότερες τέτοιες αφηγήσεις για το καπέλλωμα π.χ. συνδικαλισμού από τα μεγάλα κόμματα, όχι από το ΚΚΕ.

  Θα ήταν καλό αν είχαμε στη διάθεσή μας μία πραγματικά αντικειμενική και αξιόπιστη ιστορία των συνδικαλιστικών αγώνων και άλλων κινημάτων, για να ξέρουμε που, ποιος έκανε τι σε ποιον.

  Επίσης δεν νομίζω ότι η Παπαρήγα βρίζει κανέναν, αντίθετα απέχει εντελώς από τέτοια μέσα, κι έχει αυξήσει έτσι την αξιοπιστία του κόμματος.

  Ο πολύ αξιόλογος μπλόγκερ-διανοούμενος Ροϊδης, ΔΕΝ κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΝ, και θεωρεί πως ψηφίζοντας ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από τα δύο αυτά κόμματα είναι καλό πράμα, πολύ καλύτερο από ψήφους στα μεγάλα κόμματα. Μάλιστα όταν το δήλωσε αυτό (στο μπλογκ μου) του απάντωσα συμφωνώντας.

 18. Και εγώ δεν θα κάνω τέτοιες διακρίσεις, δεν είμαι πωρωμένος αμετανόητος, το ξέρεις αυτό, κ ια εγώ θα πάω λίγο παραπέρα, να ψηφίσει όλα τα μικρά κόμματα, είτε πρόκειται για δεξιά είτε για αριστερά, μακάρι να δισπαστεί το εκλογικό σώμα σε 10 κόμματα, μπορεί να γίνει;

 19. Όσον αφορά την ποιτική του ΚΚΕ μετά τις εκλογές θα βάλω ένα post στο οποίο θα αναλύω την πολιτική του.

 20. …να ψηφίσει όλα τα μικρά κόμματα, είτε πρόκειται για δεξιά είτε για αριστερά, μακάρι να δισπαστεί το εκλογικό σώμα σε 10 κόμματα, μπορεί να γίνει;

  Συμφωνώ απόλυτα, γιατί αυτό που λες είναι το μόνο αντίδοτο κατά του θεσμικά-νοθευτικού εκλογικού νόμου. Σκέφτηκα να σου υπενθυμίσω πόσο… ειδεχθές είναι το ΛΑΟΣ, και πόσο θα ήθελα να μην το ψηφίσει ο κόσμος (κι εσύ το ίδιο) αλλά… ΑΚΟΜΗ κι αυτό, επειδή αφαιρεί ψήφους από μεγάλο κόμμα (ΝΔ) συμβάλλει άθελά του στην καταπολέμηση του δικομματισμού!

  Δηλαδή, άμα είναι κανείς ΤΟΣΟ άρρωστος, ας ψηφίσει την αρρώστεια του. Αποτελεί θεραπεία για τους άλλους, να ψηφίζει ο κάθε άρρωστος την αρρώστεια του, αντί να ψάχνει για φάρμακα στα μεγάλα (μπλε και πράσινα) σουπερμάρκετ! 🙂

  Οπωσδήποτε η αποχή και το λευκό ενισχύουν τα μεγάλα κόμματα (κι αυτό έχει αναλυθεί από πολλούς).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: