Αναρτήθηκε από: akamas | 24 Νοεμβρίου, 2007

Το αυγό του φιδιού

  Τα τελευταία χρόνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε να εκκολάπτεται και στην χώρα μας το αυγό του φιδιού με αφορμή την συνένωση διάφορων ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων κάτω από τη σκέπη του ΛΑΟΣ, του πρώτου ακροδεξιού κόμματος που πέτυχε να μπει στην Βουλή μετά από τριάντα χρόνια. Παίρνοντας θάρρος από την επιτυχία τους αυτή διάφορες ακροδεξιές ομάδες άρχισαν να κυκλοφορούν και στα blogs και να λασπολογούν, βασικά ενάντια στα δυο κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δυο κατάπτυστα blogs που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό είναι το www.syriza-watch-blogspot.com και το www.realkke.wordpress.com.  Δεν γνωρίζω από που ακριβώς προέρχονται αυτά τα δυο blogs , καθώς οι ιστολόγοι και οι σχολιαστές τους βασικά κρύβονται πίσω από κάποια ανωνυμία. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ντρέπονται για τις αόψεις τους ή πιστεύουν ότι η λάσπη  πιάνει πιο εύκολα όταν προέρχεται από ανώνυμους, πάντως πρόκειται για την τακτική του Γκαίμπελς, ο οποίος έλεγε ότι όταν ρίχνεις λάσπη πάντα κάτι μένει. 


Responses

 1. Έχω δει κι εγώ αυτά τα ιστολόγια και δεν συμφωνούν ούτε με τη αισθητική μου ούτε με την άποψη που έχω εγώ για την πολιτική αντιπαράθεση.
  Το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία των συντακτών τους (οι περισσότεροι bloggers εκφράζονται ανώνυμα για πολλούς λόγους όπως, άλλωστε, κάνουμε κι εμείς οι 2). Το πρόβλημα είναι οι στόχοι των δημιουργών τους.
  Για το πρώτο (realkke) δεν έχω να πω πολλά. Είναι ένα από τα κλασσικά αντιΚΚΕ ιστολόγια που διαστρεβλώνει καταφανώς πολιτικές, ιστορικές και ιδεολογικές θέσεις του ΚΚΕ. Πολλοί το προσπάθησαν κατά καιρούς και οι «κύριοι» αυτοί δεν είναι δα κι απ τους καλύτερους ΚΚΕδολόγους.
  Το δεύτερο (syriza-watch) έχει μια ιδιομορφία: προσπαθεί να δείξει πως όλη η κοινωνία έχει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν προσέξει κανείς τους συνεργάτες του θα δει πως αν και θέλουν να δείχνουν μια πολυσυλλεκτικότητα οι βασικοί προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς . Επιχείρησαν να εμπλέξουν και άλλους πολιτικούς χώρους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μια πρόχειρη ματιά στην κριτική (sic) τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως τον βαράνε από εθνικιστικές θέσεις. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τους σκοπούς τους επειδή ο καλοπροαίρετος αναγνώστης βλέποντας τα γραφτά τους μάλλον νοιώθει συμπάθεια προς τον «κατηγορούμενο» παρά πείθεται από αυτά που διαβάζει. Κι αυτό οι συντάκτες του, αν έχουν λίγο μυαλό, πρέπει να το έχουν καταλάβει. Δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι που να πιστεύουν πως για όλα τα κακά του τόπου ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ (το έργο παίχτηκε επί δεκαετίες με το ΚΚΕ στο ρόλο του κακού και δεν τράβηξε). Άρα οι στόχοι τους είναι άλλοι.

  Κατά τη γνώμη μου τα δυο «αδερφάκια» έχουν ένα στόχο: Με την πανθομολογούμενη δυσαρέσκεια του κόσμου ενάντια στο δικομματισμό, πολλοί στρέφονται επιτέλους σε άλλες προοπτικές. Οι «κύριοι» αυτοί έχουν στόχο να δυσφημούν το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κλείνουν το δρόμο των καλοπροαίρετων προς αυτούς τους χώρους. Εύλογα, προκύπτει το ερώτημα: πού να πάνε όλοι αυτοί; Η απάντηση «προφανής»: στο ΛΑΟΣ που μέχρι στιγμής δεν αναφέρεται πουθενά αρνητικά. Αντίθετα μπουμπούκια σαν τον Πλεύρη (αρχικά υιο και τώρα πατέρα), τον Άδωνι, τον Βορίδη κλπ προβάλονται ως «αξιόλογοι πολιτικοί» που είναι «παρεξηγημένοι» και «συκοαφαντημένοι».
  Από αυτή την άποψη το φίδι μάλλον έχει ήδη σκάσει από το αυγό του. Και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Κυρίως ιδεολογική αλλά και σε επίπεδο προβολής της άλλης φωνής. Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης τους είναι, κατά τη γνώμη μου, ο χλευασμός και η γελειοπόιηση των απόψεων τους. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια γι αυτό. Είναι μόνες τους γελοίες. Ας τους προκαλούμε για να αναγκάζονται να βγάζουν τη μάσκα του κοσμοπολίτη, του ευγενικού και του χιουμορίστα. Να δείχνουν τα αληθινά πιστεύω τους. Κι αυτό γίνεται σχετικά εύκολα όταν χάνουν την ψυχραιμία τους.
  Δε χρειάζεται εφησυχασμός και νοοτροπίες υποτίμησης τους. Αλλιώς, θα ψάχνουμε από πού μας ήρθε όπως οι Γερμανοί και οι Ιταλοί στη διάρκεια του μεσοπολέμου.

  Αυτά εισαγωγικά. Θα επανέλθω.

 2. Σίγουρα δεν είναι αυτό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και κανείς σοβαρός άνυρωπος δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί τους. Από εκεί και πέρα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εμφανίστηκαν και τα δυο σε μια περίοδο που ο δικομματισμός νοσεί σοβαρά και προέρχονται και τα δυο από τον ίδιο πολιτικό χώρο της άκρας δεξιάς, που όσες προσπάθειες και να κάνει δεν μπορεί να κρυφτεί. Από εκεί και πέρα να σου πω ότι σε ένα σχόλιο που μπήκα και άφησα κατάφεραν να βρουν μέσα από το e-mail μου τα πραγματικά μου στοχεία, το e-mail μου το έχεις δει και εσύ στα σχόλιο που έχω αφήσει στο δικό σου blog. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω να φοβηθώ κάτι, ούτε ότι ντρέπομαι για την ιδεολογία μου, συτοί θα πρέπει να ντρέπονται. Ο λόγος για τον οποίο έβαλα αυτό το post είναι γιατί θέλω να αναδείξω αυτό το πρόβλημα που έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο έντονα και που ξέρω ότι εαν δεν το προσέξουμε θα μας πνίξει.

 3. Πράγματι, όπως έχω «ομολογήσει», έχω άχτι το συνασπισμό. Αλλά στο syriza-watch δε βρήκα κάτι για να «ταυτιστώ». Μια γενικόλογη κριτική για την κριτική είδα μόνο, χωρίς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς κάποια αντιπρόταση. Ειδικά το άρθρο που αφιερώνεται στον Ψαριανό, δεν κατάλαβα το λόγο ύπαρξής του.

  Από τη σκοπιά ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ (όπως εγώ), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια κολλήματα. Αλλά οι τύποι που έχουν φτιάξει αυτά τα ιστολόγια έχουν χειρότερα κολλήματα. Και με κολλήματα, δε γίνεται σοβαρός πολιτικός διάλογος.

  Θα βρεθεί κανείς να τον κάνει;

 4. Και να συμπληρώσω πως μου τη δίνουν όσο τίποτα οι ad hominem επιθέσεις. Μπορεί κάποιος να είναι αποτυχημένος, ρεμάλι, ηλίθιος ή και όλα μαζί. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορεί να πει μια σωστή κουβέντα. Επιχειρήματα, την τρέλλα μου…

 5. Κρείττων ο σοβαρός πολιτικός διάλογος είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας του κάθε ανθρώπου, με τις αντιθέσεις μας μπορούμε να βγάλουμε όλοι μαζί κάτι καλό για την χώρα. Από εκεί και πέρα και τα δυο αυτά blogs είναι απλά και μόνο μια επίθεση λάσπης και τίποτε παραπάνω. Σήμερα αυτά τα δυο κόμματα βρίσκονται στο στόχαστρο της ακροδεξιάς καθώς ανέβασαν σημαντικά τα ποσοστά τους στις τελευταίες εκλογές, αύριο μπορεί να είσαστε και εσείς. Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να καταπνιγούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

 6. @Κουσουρατος
  Νομ

 7. Συμφωνώ και επαυξάνω με όλους. Αυτές τις μέρες έχω αρκετά να κάνω και έτσι δεν μπήκα ακόμη και στο μπλογκ του αμετανόητου να τον συγχαρώ για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου, που κάνει ακόμη καλύτερα εδώ.

  Κουσουράτε, κι εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου και με τα δύο κόμματα που στοχοποιούνται (ομολογουμένως πολύ λιγότερες με τον ΣυΡιΖα) αλλά εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με βιομηχανία ακροδεξιάς λάσπης που μασκαρεύεται το φιλελεύθερο και το δημοκράτη.

  Επισημαίνω ιδιαίτερα τα εξής
  1) Δεδηλωμένος «φιλο-χουντικός» μπλόγκερ («καλό παιδί» κατά τα άλλα, αλλά… ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;) ξεκινάει γιω ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη μπλογκερική σταδιοδρομία του, μέσα σε νέο μπλογκ (το σύριζα-ουωτς), εκστρατεία λάσπης κατά του βασανισμένου από τη χούντα Περικλή Κοροβέση, με βάση την ασαφή κατηγορία ότι «δεν θα σεβαστεί τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς». Δηλαδή ο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ μάρτυρας και θύμα της χούντας ΥΠΕΡ της δημοκρατίας Κοροβέσης δικάζεται και καταδικάζεται από έναν… νεαρό «φιλο-χουντικό». Αυτός ο φιλοχουντικός είναι μάλιστα παιδί που όλοι σέβονται στη μπλογκόσφαιρα, ο βαγκέλακας, ακόμη κι εγώ ποτέ δεν αντάλλαξα ύβρεις μαζί του γιατί έχει το ταλέντο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ να συζητεί απόψεις και ΟΧΙ να κάνει προσωπικές επιθέσεις. ΤΙ άλλαξε και μπήκε κι αυτός στη χαβούζα της λάσπης; Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος ακροδεξιάς συσπείρωσης;

  2) Ο Περικλής Κοροβέσης λασπολογείται ΔΕΥΤΕΡΗ φορά μέσω… γελοιοποίησης του ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ του, που έγραψε ο ίδιος για να σπάσει τον πάγο με τους αναγνώστες και ψηφοφόρους του. Οι άνθρωποι που τον λασπολογούν είναι δηλαδή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ τρελαμένοι ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ.

  3) Εγώ ο ίδιος, που δεν είμαι ΤΙΠΟΤΕ σημαντικό στην πολιτική, τέθηκα με ΠΑΡΟΜΟΙΟ τρόπο στο στόχαστρο με ακριβώς ίδια μέθοδο (γελοιοποίηση του χιούμορ στο CV μου), από άλλον μπλόγκερ, που ενώ δεν είναι με τίποτα εθνικιστής, ωστόσο έχει καταπιεί την ΙΔΙΑ προπαγάνδα και την έχει υιοθετήσει στα δικά του ποστ, κυνηγώντας «φιλοσκοπιανά συριζάτα ιστολόγια». Πρόκειται φυσικά για τον ΜακΜάνους που (για πολλοστή φορά)… παρανόησε. Ασήματο θέμα, αν δεν ήταν και ένδειξη ότι Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ. Θα ήθελα και από τους συντρόφους του ΚΚΕ να προσέξουν πολύ τις μεθόδους των φασιστών, γιατί οι φασίστες επικαλούνται κείμενα του ΚΚΕ (εκεί που τους συμφέρει). Το να ονομάζεις τον ΣυΡιΖα… προδοτικό και φιλοσκοπιανό είναι σαφέστατα λασπολογία, ακόμη και από την άποψη του ΚΚΕ (ελπίζω).

  4) Αναφέρω επίσης τις αλλεπάλληλες πράξεις ύπουλης λογοκρισίας που έλαβε χώρα στο syriza-watch που τις είδα ο ίδιος, και όπου επιτηδευμένα αφαιρέθηκαν σημαντικά σχόλια του akamas ενώ παρέμειναν οξύτατες βρισιές και λάσπες εναντίον του.

  5) Τέλος δικαιώνονται όσοι από εμάς αποστασιοποιηθήκαμε από τις συγκρούσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και προτιμήσαμε να μιλάμε για ενότητα της αριστεράς (εγώ ενίοτε και με χιουμοριστικό τρόπο – στο χώρο της… μελλοντολογίας).

  Δεν δίνω λινκ για όλα αυτά, ίσως δοθούν αργότερα (και συγνώμη για το… ελάττωμα της πολυλογίας που έχω).

 8. @Κουσουράτος

  Νομίζω πῶς ἐδὼ κάνεις ἕνα λάθος.Τὸ ΣΥΡΙΖΑ watch δὲν εἶναι πολιτικὸ κόμμα γιὰ νὰ ἀντιπροτείνει ἐπίσημα κάνοντας ἀντιπολιτευτικὸ ἔργο.Ἀλλά κι αὐτὸ τὸ ἔχει κάνει.Αὐτὸ ποὺ κάνει δηλαδὴ δὲν εἶναι θεμιτὸ γιὰ τὴν Δημοκρατία;Κι αν ὄχι γιατὶ;Ξέρετε ὅλοι πὼς δὲν ὑπάρχει κανένα μὰ κανένα ἄλλο μέσο πέραν τοῦ Διαδιδκτύου γιὰ νά ἐκφραστοὺν ἀντίθετες ἀπόψεις ἀφοὺ ἡ κοινὴ γνώμη καθοδηγείται ἀπὸ τὴν ἀριστερά(ὁ Θεός νὰ κάνει ἀριστερά τὸν ΣΥΡΙΖΑ..) μέσω τῶν ΜΜΕ ἐδῶ καὶ χρόνια.Σ’αὐτὰ ποὺ λέω ὑπάρχουν ἀποδείξεις.

  @ακαμας
  Ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἀνέβασε ποσοστὰ.Ναὶ ἀνεβασε ποσοστά.Μὲ τὴν βοήθεια τοῦ ΔΙΚΚΗ.Αὐτὸ δὲν τὸ ἀκούσατε;Κάντε ἕνα ἔλεγχο παρακαλῶ στά ἐκλογικὰ ἀποτελέσματα καὶ κρίνεται μόνοι σας.Γιὰ το ΚΚΕ πάλι καὶ τὸ παρελθόν του..αὐτὰ ποὺ λέει τὸ realKKE εἶναι ὅλα ψέματα ἤ μήπως εἶναι καὶ ἀλήθειες;Ὅσον ἀφορὰ τώρα τὴν ἄνοδο τοῦ ποσοστοῦ τοὺ στὶς τελευταῖες ἐκλογὲς ἀναρωτηθείτε τὶ τὴν προκάλεσε.Μήπως τὸ ἵδιο γεγονός ποὺ ἔβαλε τὸ ΛΑΟΣ στὴν βουλὴ;Κι αὐτὸς ἕνα εῖδος συνασπισμοῦ εἶναι..αὐτὸ εἶναι κακὸ;Ἀφοὺ ξέρετε πὼς λειτουργεῖ ἡ κοινὴ γνώμη.Ἤ ὄχι;

  Λές σωστά «με τις αντιθέσεις μας μπορούμε να βγάλουμε όλοι μαζί κάτι καλό για την χώρα».Ἐπίσης λές:»Από εκεί και πέρα και τα δυο αυτά blogs είναι απλά και μόνο μια επίθεση λάσπης και τίποτε παραπάνω. Σήμερα αυτά τα δυο κόμματα βρίσκονται στο στόχαστρο της ακροδεξιάς καθώς ανέβασαν σημαντικά τα ποσοστά τους στις τελευταίες εκλογές, αύριο μπορεί να είσαστε και εσείς. Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να καταπνιγούν όσο το δυνατόν συντομότερα.» ἐχεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ ποὺ νά ἀποδεικνῦουν ὅτιαὐτὰ ποὺ λέει ὁ ΣΥΡΙΖΑ watch εἶναι μόνο λάσπη;Ποὺ εἶναι;Δὲν εἶναι θέμα διαφορετικὴς ἀντίλειψης ἐδω φίλε.Ἄλλο εἶναι τὸ θέμα.Τὸ θέμα εἶναι πὼς ἐνὼ μιλάς γιὰ διαφορετικότητα,σὲ ἔχουν πείσει καὶ τὴν εὶσάγεις ἄθελα σου μὲ τὸ κόκκινο ἔνδυμα τοὺ φασισμοῦ.Γιατὶ ἄν δὲν τὸ ἔκανες αὐτὸ τότε δὲν θά μιλοῦσες γιὰ «καταπνιγμοὺς».Ἔτσι μιλάνε μόνο οἱ ἀκραῖοι.Εἰσαι;Ἤ μήπως γινεταὶ κάτι ἀλλο στὸν ἐγκέφαλο σου;

  Θυμάμαι παλαιότατα γεγονότα.Τότε στὸν ἐμφύλιο ποὺ ὁ ἀδερφὸς σκότωνε ἀδερφὸ.Γιατὶ;Ξέρεις καλὰ ακαμα.Τά κόμματα μας χωρίζουν.Ἡ Ἑλλάς μάς ἐνώνει.Δὲν πρέπει νὰ διασωθοὺν οἱ ἱδεολογίες.Πρέπει νὰ διασωθεῖ ἡ ἀρετὴ,ἡ ἀξιοπρέπεια καὶ ἡ Ἠθικὴ.Πρέπει νὰ διασωθεῖ ὁ Ἄνθρωπος.

  Ξέρω πὼς τίποτα ἀπὸ ὅλα αὐτα δὲν εἶναι σὲ θέση νά σας κάνει νὰ ξεφύγετε ἀπὸ τὸ βάσανο στὸ ὁποῖο σὰς ἔχουν ρίξει..Ἡ λογικὴ σας λειτουργία μπλοκάρει τελεὶως μπροστά στὰ ἐπιτεύγματα τῆς σύγχρονης ἐξιγχρονιστικῆς ἀριστεράς.Δὲν εἶναι ὅτι διαφωνείτε.Εἶναι ὅτι δὲν ὑπαρχει περιπτωση νὰ συμφωνήσετε.Αὐτὸ εἶναι τὸ πιὸ ὑποτιμητικὸ πράγμα γιὰ τὴν ἀνθρώπινη ἀξιοπρέπεια τὴν ὁποῖα πρέπει να διασώσετε.

 9. @ akamas: «σε ένα σχόλιο που μπήκα και άφησα κατάφεραν να βρουν μέσα από το e-mail μου τα πραγματικά μου στοχεία, το e-mail μου το έχεις δει και εσύ στα σχόλιο που έχω αφήσει στο δικό σου blog. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω να φοβηθώ κάτι, ούτε ότι ντρέπομαι για την ιδεολογία μου, συτοί θα πρέπει να ντρέπονται.»

  Εγώ δεν έχω δει το e-mail σου γιατί είτε το blogspot δε μου το δείχνει είτε εγώ δεν ξέρω να το κάνω. Θεωρητικά λένε πως όταν βάζεις το e-mail σου σ’ ένα σχόλιο αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί πως το σχόλιο δεν είναι ανώνυμο spam. Δεν ξέρω και πολλά γι αυτό κι ούτε μ ενδιάφερει. Άλλωστε εγώ το e-mail μου το έχω βάλει φαρδιά πλατιά στο blog μου.
  Αυτό που ξέρω είναι πως αυτοί οι τύποι της ακροδεξιάς έχουν καλές γνώσεις πληροφορικής κι είναι από τους πρώτους που έστησαν blogs και chat lists. Μάλιστα άκουσα πως κάποιοι από αυτούς απειλούσαν bloggers πως θα τους ρημάξουν το blog (κι αν δε κάνω λάθος μερικές φορές πραγματοποίησαν την απειλή τους) είτε τους τάραξαν στο spaming.
  Σε ένα πολύ καλό αφιέρωμα που είχε κάνει πριν 2-3 χρόνια ο Ριζοσπάστης για τον εθνικισμό στα γήπεδα, παρουσίαζε πολλά αθλητικοεθνικιστικά sites (οπαδών όλων των μεγάλων ομάδων και της Εθνικής) που μπέρδευαν τον αθλητισμό (άντε τον οπαδισμό) με απόψεις περί «αρείας φυλής» κι άλλες τέτοιες μαλακίες. Τα λεγόμενα τους έδειχναν πως τεχνικά οι τύποι ήταν πολλοί καλοί γνώστες της πληροφορικής. Θυμάμαι και μια αγγελία που είχαν βρει στο διαδίκτυο τα παιδιά του Αθλητικού του «Ρ» που έλεγε κάτι τέτοιο: «ζητείται administrator για το site εγνωσμένων (ανέφερε τα χαρακτηριστικά της ομάδας) φρονημάτων, αποδεδειγμένα εθνικόφρων και με εμπειρία στο street fighting».
  Να γιατί έχουν ξεπηδήσει τόσα ιστολόγια και έχουν συμβεί τόσα παρατράγουδα στο διαδίκτυο.
  Ρε μήπως τελικά την πρώτη μάχη πρέπει να τη δώσουμε στον κυβερνοχώρο 🙂

 10. @omadeon
  Έχουμε το παράλογο φαινόμενο κάποιος που καταπατά τους θεσμούς να εγκαλεί ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού να τους σεβαστεί, μιλάμε για το άκρον άωτον της ξεφτίλας.
  @mantarkastag
  Άλλαξε γραμματοσειρά, φαίνονται σκόρπια γράμματα χωρίς νόημα.

 11. Παιδιά, διάβασα για παράδειγμα ένα ΑΛΛΟ σχόλιο, κάποιου που υποδύεται τον Πασοκατζή (ή μπορεί και να είναι) κάποιου Δάκη, που ξεκινάει ανακοινώνοντας φαρδειά-πλατιά «Ο ΣυΡιΖα είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ, από πίσω του κρύβονται μεγάλα ξένα συμφέροντα».

  Μα ΤΙ σαχλαμάρες είναι αυτά τα πράματα. Εδώ… ο akamas τρέχει σε διάφορες δουλειές και δεν προλαβαίνει, ενώ ΑΝ ΕΙΧΕ ο ΣυΡιζα «μεγάλα ξένα συμφέροντα» σαν πλάτες ΣΙΓΟΥΡΑ θα του είχαν κόψει του ανθρώπου κάποιο μισθό να απαντάει στις λάσπες κατά του κόμματός του από το πρωί μέχρι το βράδι. ΨΙΧΟΥΛΑ θα φτάνανε, για κάτι τέτοιο, και ΣΙΓΟΥΡΑ αν ήταν πίσω από τον ΣυΡιΖα κάποιο ισχυρό συμφέρον θα είχε μισθοδοτήσει 2-3!!! α χα χα…

  Εδώ ρε παιδιά, ΨΑΧΝΟΥΜΕ να βρούμε έναν… αξιόπιστο εχθρό της Ελλάδας με το λυχνάρι, ενώ όλοι οι λαοί της περιοχής είναι πάρτον έναν και χτύπα τον άλλον, χειρότεροι από μας. ΣΙΓΑ μην είμαστε και προδότες! ΗΜΑΡΤΟΝ…

 12. Ο Σύριζα έχει ενοχλήσει κυρίως γιατί έχει μια πρωτοπορία στο χώρο των ιδεών, ένα κινηματικό ενωτικό χαρακτήρα, είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και προτάσεις και ασκεί γοητεία σε ένα κομμάτι της σκεπτόμενης νεολαίας. Οι επιθέσεις είναι αναμενόμενες και θα ενταθούν στο βαθμό που ο Σύριζα ισχυροποιείται.

 13. Πήγε ο Αλαβάνος στα Σκόπια μπας και βρει κάποια λύση (γιατί οι εθνικιστές ΚΑΙ στις δύο χώρες έχουνε λυσσάξει) και πήραν κάτι δηλώσεις διπλωματικής αβρότητας που έκανε και τις κάνανε τούμπανο, κυριολεκτικά τον βάλανε στη σημαία της ΦΥΡΟΜ. Πρέπει να είναι πράκτωρ Θου-Βου, Μίλων ΦΥΡΙΚΗΣ για να συνδέθηκε έτσι ο Αλαβάνος με τη ΦΥΡΟΜ… Π@@τσες μπλε…

 14. Akama μήπως δε φταίει η γραμματασοειρά του mantarkastag αλλά έχει κάποιο προβληματάκι το wordpress; Κι εμένα μου βγάζει τα σχόλια μισά κι αργότερα όταν κάνω ανανέωση σελίδας τα βλέπω όλα. Παραλίγο να απαντήσω σε σένα για σχόλιο που έγραψε άλλος.
  Αφού έστειλα το προηγούμενο σχόλιο μετά είδα και το σχόλιο του omadeon (είδα τι γράφεις για μένα, δεν χρειάζεται να το ξαναπείς και στο δικό μου blog. Πάμε γι άλλα τώρα).
  Μήπως άρχισαν αυτά που «προφήτεψα»; Δε δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα;

 15. Η φασιστική λύσσα είναι τέτοια που δεν δίστασε κάποιος ΑΥΤΟ-αποκαλούμενος «φιλελεύθερος» να με… ταυτίσει ΚΑΙ με τα δύο κόμματα, πριν λίγες βδομάδες, και μάλιστα να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι «τα παίρνει» και είναι «διεφθαρμένο», ένα κόμμα που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν παίρνει τίποτε από κανέναν, εδώ και δεκαπέντε χρόνια _τουλάχιστον_.

  Οι αυτο-αποκαλούμενοι «φιλελεύθεροι» (φασίστες στην πραγματικότητα) είναι αρκετοί. Αν πάτε σε ένα μπλογκ που (αν δεν απατώμαι) είναι fileleutheros ΤΕΛΕΙΑ blogspot ΤΕΛΕΙΑ com (το γράφω έτσι γιατί ο akamas έχει βάλει moderation στα links μετά από κάποιες παρενοχλήσεις που είχε από φασίστες)… θα δείτε αμέσως συνδέσμους στο ΛΑΟΣ και άλλα τέτοια φρούτα, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Αντίβαρο για ορ-ντεβρ, Ρεσάλτο (βεβαίως-βεβαίως) και Αρδην (@ρχίδια του Καραμπελιά)…
  ΑΥΤΟ είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φαιοκόκκινο μέτωπο.

 16. Υ.Γ.
  Ο Ακάμας πρόλαβε να μου στείλει μήνυμα ότι έχει κάποιο πρόβλημα η ιντερνετική του σύνδεση και μάλλον έχει αποκοπεί προσωρινά. Ζήτησε την τεχνική βοήθειά μου αλλά δεν προλάβαμε να επικοινωνήσουμε έκτοτε.

 17. Y.Γ.2
  Το πρόβλημα του ακαμας μάλλον συνεχίζεται. Τελειώνω διορθώνοντας το λινκ που έδωσα πριν:
  fileleutheros ΤΕΛΕΙΑ pblogs ΤΕΛΕΙΑ gr

 18. Όλα εντάξει.

 19. @akamas
  yparxoun ontws kapoia problhmata me to blog sou mallon giati ki egw alla blepw ki alla oxi.Epeidh den exw xrono gia na ksanagrapsw to sxolio mou mias kai h grammatoseira pou xreisimopoiw einai polutonikh kai den allazei eukola se parapempw sto blog mou.

 20. Υ.Γ.3 (συγνώμη λόγω βιασύνης ξέχασα το σημαντικότερο)
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ σύντροφοι του ΚΚΕ τη ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ αυτού του μπλογκ, δείτε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ πίσω από αυτό, είναι η νεοναζιστική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ που χρησιμοποιεί ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ με το Ρεσάλτο, το Αρδην και (πολύ αμυδρά και αόριστα) επίσης το ΚΚΕ (συγνώμη που το αναφέρω, αλλά πρέπει να το προσέξετε αυτό). ΟΛΗ αυτή η παράνοια της Νέας Τάξης είναι ψυχοπαθολογικό φαινόμενο που ενισχύει την ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ. Το ΚΚΕ νομίζω (όχι μόνο εγώ) πρέπει να αποστασιοποιηθεί!!!

  Νέα Τάξη υπάρχει και υπήρχε ανέκαθεν, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για ελληνικούς πολιτισμούς και Μακεδονίες και αρλούμπες Λιακόπουλου.
  Ομως ΔΕΝ υπάρχει με τη μεταφυσική και συνομωσιολογική έννοια που συμφέρει αυτούς τους φασίστες. Ας το προσέξουμε αυτό.
  ΤΡΙΧΕΣ η περιβόητη απειλή των Σκοπίων για τη χώρα μας σήμερα. Μεγάλες ελληνικές εταιρείες εγκατεστημένες στα Σκόπια ΗΔΗ αναγνώρισαν τη χώρα αυτή σαν Μακεδονία λόγω στυγνού συμφέροντος. Τρίχες και πάλι τρίχες κατσαρές τα ονόματα…

 21. @mantarkastag
  Ποιό είναι το blog σου;

 22. http://irigonoi.blogspot.com

  sygnwmh alla to egrapsa prin..

 23. Εεεε…. το blog του/της mantarkastag είναι… φασιστικότατον, δυστυχώς:

  irigonoi TELEIA blogspot TELEIA com

  ΠΩΣ το βρήκα, μέσω του google, με τη λέξη «mantarkastag» δεύτερο αποτέλεσμα στην αναζήτηση είναι blogger-profile του ιδίου, που παραπέμπει σε αυτό που είδατε. ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ είσαι ρε φίλε, μιλάμε

  STAG είναι γερμανική λέξη, ξέχασα τι σημαίνει όμως (χεχε)

 24. Υ.Γ.
  Ακάματε αγωνιστή, ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ (χεχε) σε έχει κάνει ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ μιλάμε ο ΙΡΙΓΟΝΟΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ καρα-εθνικιστής mantarkastag, που έχει και το σήμα με την ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ «Πράουντ του μπη γρικ» (σαν οβ α μπητς, beach ή bitch)….
  ΑΕΡΑ παντιέρα @ρχίδια πατέρα μιλάμε (το βουλώνω σόρυ)

 25. Σιγά σιγά ερχίζουν να μαζεύονται, στα δικά σας blogs δεν δεχόσαστε συζήτηση παρά μόνο βρίζεται, εδώ έφτασε η ώρα σας τώρα. Αλήθεια, γιατί χρησιμοποιείς πολυτονικό; Είσαι περισσότερο Έλληνας από εμάς. Να σου πω ότι το πολυτονικό δεν το χρειαζόμαστε εμείς οι Έλληνες, ούτε εχρησιμοποιείτο ποτέ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τους ελληνιστικούς χρόνους, όταν η ελληνική έγινε παγκόσμια γλώσσα, για να μάθουν οι λαοί που τονίζονται οι λέξεις και τι χροιά θα πρέπει να δώσουν.

 26. Λίστα ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ βλογ (από το βλογ του Ιρίγονου που… παίζει και PAINTBALL μιλάμε α χα χα χα)

  * Greek Alert
  * Hellenic Revenge
  * Hellinic Nationalist
  * Kind Place
  * KouKouE – i ali8ia
  * KouKouE II – i arxi
  * Paintball Team Sarissa
  * Paintball Zone
  * Syriza-watch
  * To Pesok ine edo
  * Vive ρεεε Pericolosamente
  * Αντιπροπαγανδιστὴς
  * Βαγγέλακας
  * Γενετικὴ & Καταγωγὴ τῶν Ἑλλήνων
  * Δημογραφικὸ Πρόβλημα
  * Δράση γιὰ τήν Πατρίδα
  * Δὲν ξεχνῶ
  * Κρατύλος
  * Με Βλέμα Ἑλληνικὸ
  * Νοητικὴ ἀντίστασις
  * Π.Ε.Α.Ν.
  * Τουρκοφάγος
  * Φιλελεύθερος
  * Φιλοπατρία
  * Ἀφύπνισις
  * Ἐθνικισμὸς
  * Ἐθνικιστές
  * Ἐταιρία Μακεδονικῶν Σπουδῶν
  * Ἑλληνικὸ Ἔθνος
  * Ἑλλὰς ἡρώων μητέρα
  * Ὑγρὸ Πὺρ

  εεε… ΟΛΟΙ αυτοί από σήμερα ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ και ΟΜΑΔΕΟΝ σε ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ λίστα, άααα μα πια.
  Πηγαίνετε ρε ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ να μορφωθείτε, να ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Στο δικό μου blog έχει γίνει πιό πολλή δουλειά για το θέμα από ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ μαζί. Paintball, άκου εκεί Paintball… (αυτοί είναι με ΜΠΛΕ ΜΠΟΓΙΑ προφανώς)…

 27. Σιγά σιγά ερχίζουν να μαζεύονται, στα δικά σας blogs δεν δεχόσαστε συζήτηση παρά μόνο βρίζεται, εδώ έφτασε η ώρα σας τώρα. Αλήθεια, γιατί χρησιμοποιείς πολυτονικό; Είσαι περισσότερο Έλληνας από εμάς. Να σου πω ότι το πολυτονικό δεν το χρειαζόμαστε εμείς οι Έλληνες, ούτε εχρησιμοποιείτο ποτέ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τους ελληνιστικούς χρόνους, όταν η ελληνική έγινε παγκόσμια γλώσσα, για να μάθουν οι λαοί που τονίζονται οι λέξεις και τι χροιά θα πρέπει να δώσουν.

  swpa!Einai kati diaforetiko..gi auto to xrhsimopoiw.mhpws se enoxlei h diaforetikothta akama file mou?

 28. paintball to Fasistikon!xexe etsi etsi..

 29. Νομίζω ότι τα μέσα αναπαραγωγής και παραγωγής ειδήσεων έχουν καιρό τώρα μπει σε μια νέα εποχή. Τέτοια φαινόμενα υπήρχαν πάντα, πόσες φορές έχουμε διαβάσει από το τέλος του 19ου αιώνα ακόμη τις διάφορες μορφές διαστρέβλωσης και προβοκάτσιας. Στο μεσοπόλεμο είχαμε το ραδιόφωνο που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, ακόμα και με τα σήματα μορς η παραπληροφόρηση ήταν φαινόμενο συνηθισμένο κι επικίνδυνο. Τώρα βρισκόμαστε σε μια άλλη περίοδο που πρέπει κι αυτή να γίνει «αποδεκτή» και να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Το βρόμικο παιχνίδι υπήρχε, ανθεί και σήμερα και θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον.
  .
  Στο θέμα μας τώρα. Νομίζω ότι κάθε φορά που η Αριστερά ανεβάζει έστω και ελάχιστα την επιρροή της, τα «καμπανάκια» θα είναι πάντα έτοιμα να «προασπίσουν» την υπάρχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση και διαχείριση.

 30. paintball to Fasistikon!xexe etsi etsi..

  ΤΟΞΕΡΑ ότι θα το έλεγες αυτό. Φυσικά και δεν είναι. Μου ξέφυγε μάλιστα η διευκρίνιση.

  θεωρώ όμως ΟΠΟΙΟΝ πάρει στα σοβαρά το paintball (που είναι ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ) και το παίξει πατριώτης σαν ΚΡΕΤΙΝΟ ΟΛΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟΝ.

  ΑΥΤΗ τη ζημιά κάνουν στον εγκέφαλό σας τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ. Εγώ τα εγκατέλειψα από… 10 χρονών!!!!
  🙂

 31. εεε… ΟΛΟΙ αυτοί από σήμερα ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ και ΟΜΑΔΕΟΝ σε ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ λίστα, άααα μα πια.
  Πηγαίνετε ρε ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ να μορφωθείτε, να ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Στο δικό μου blog έχει γίνει πιό πολλή δουλειά για το θέμα από ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ μαζί. Paintball, άκου εκεί Paintball… (αυτοί είναι με ΜΠΛΕ ΜΠΟΓΙΑ προφανώς)…

  Mauri lista akouw!!! E oxi den to pisteuw…ts ts ts..san auth twn nazi?

  ps.Ena apo ta pragmata pou goustara panta na kanw einai na sas blepw na xanetai ton elexgo!!

  A re paidia..h plaka einai mporei kai na sas gnwrizw kai proswpika! AkamaSS mhpws eimastan synadelfoi re sy?

 32. Αντί να παίζεις PAINTBALL στο Ιντερνέτ, ανόητε εθνικιστή με νεροπίστολο, ΠΗΓΑΙΝΕ διάβασε στου Ροϊδη να μορφωθείς για σοβαρά θέματα, ή και στο δικό μου μπλογκ ακόμη (φτωχότερο από του Ρ. αλλά… ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ PAINTBALL)! α χα χα

  Τουλάχιστον εγώ έχω και ζωγραφιές, δεν πιτσιλάω αβέρτα με μπογιά τους άλλους, έχει και Ελύτη και Θεοδωράκη το μαγαζί μιλάμε, σαν επιδόρπιο μετά από το κύριο γεύμα που θα σου παραθέσει ο Ροίδης, παλιόπαιδο paintballer (που σε αγαπάμε) χεχε

 33. Mauri lista akouw!!! E oxi den to pisteuw…ts ts ts..san auth twn nazi?

  Ναι, με ΜΑΥΡΗ μπογιά. 🙂

 34. θεωρώ όμως ΟΠΟΙΟΝ πάρει στα σοβαρά το paintball (που είναι ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ) και το παίξει πατριώτης σαν ΚΡΕΤΙΝΟ ΟΛΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟΝ.

  ma esy bgazeis maures listes..to paintball se peirakse?
  kai pou ksereis oti to pairnw sobara..?ela paparhga hramhse…tetoia mou elege kai o Pentarakis sto spiti tou laou kai me strabokoitaze otan phgaina na pw kati gia Ellada kai Ellhnes..Ti na ginei omws..Apla prepei na katalabete oti alloi osoi exoun ellhnikes shmaies den einai kai fasistes.Antitheta eseis eisaste polu pio konta ston fasismo.Bghte ligaki apo to koukouli sas kai diabaste auta pou lete..

 35. @mantarkastag
  Δεν με ενοχλεί, είναι δικαίωμα σου, απλά μια και ήρθες από το blog μου είπα να σου μάθω και κάτι, ίσως σου φανεί χρήσιμο.
  Και εδώ είναι τα μέλη του Syriza Watch, μπουμπούκια ένα και ένα
  vetdino Cacofonix Creveld Ναξιωτης Roger Rabbit Vassilis Βύρων vangelakas Κοκκινη Πιπερια ANENTAXTOS Πολυπέρχων ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ SYRIZA WATCH Martingale
  Εκεί που λέει SYRIZA WATCH το μύνημα βγάζει μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, για την ψυχή της μάνας τους το κάναν τα παιδάκια.

 36. ela paparhga hramhse

  κάτι τέτοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ και κολοκύθια με τη ρήγανη λες, διότι ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ PAINTBALL.

  Τελικά πρέπει να φτιάξω χιουμοριστικό ποστ, Η κρυφή γοητεία του φασιστοειδούς εθνικισμού που προκαλεί το paintball, όταν το πάρουν ηλίθιοι στα ΣΟΒΑΡΑ.

  Αν μιλήσουμε σοβαρά, ΝΑΙ, η λίστα ΟΛΩΝ των ιστότοπων και μπλογκ που έχεις, παίηντ-μπώλερ-μπόη, ΕΙΝΑΙ εθνικιστική.

 37. Kamia ideologia den einai teleia.Oles exoun ta dika tous problhmata.H diafora einai ti aksies thelei na prostateusei kaneis..O komounismos einai kalos alla einai mia akoma ideologia.Den exete dikaiwma na legeste laos perissotero apo ton lao pou psifise laos.Ki eseis ki ekeinoi einai anthrwpoi pou den exoun pou na piastoun giati einai anthrwpoi se mia xwra ths opoias h hgesia mas exei afhsei teleiws monous mas.Kai h propaganda tou KKE exei stoixeia gkempelismou.NAI! parte to hampari..skefteite ligaki pio..real

 38. nai einai ethnikistikh.Mprabo..monos sou eftases s’auto to symperasma h phres thl sta kentrika kai se enhmerwsane..?

 39. Κάποτε και ο Παπαδόπουλος είχε πει το Πατρίς-Θρησκεία-οικογένεια.

 40. ta keimena einai ethnikistika?h mhpws sou lene kati gia na arxisei to egkefalografima sou na deixnei kai kamia gwnia pera apo kampules?

 41. @akamas,
  Η λίστα που έδωσες χρειάζεται διευκρινίσεις
  vetdino Cacofonix Creveld Ναξιωτης Roger Rabbit Vassilis Βύρων vangelakas Κοκκινη Πιπερια ANENTAXTOS Πολυπέρχων ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ SYRIZA WATCH Martingale

  Δεν τους ξέρω όλους, αλλά ο vangelakas είναι ο «δηλωμένος φιλο-χουντικός» που έλεγα πριν (αξιοπρεπής μέχρι τώρα), και η Κόκκινη Πιπεριά είναι του Ρεσάλτου, συνεχάρη μάλιστα τον ΜακΜάνους ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές που… καταδίκασε (και αποχώρησε από) το Συνασπισμό. ΔΕΝ τη θεωρώ φασίστρια, απλώς ΣΟΒΑΡΑ παραπλανημένη.

  ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημα, στην παραπλάνηση (που οδήγησε και τον ΜακΜάνους να αρχίζει να επιτίθεται σε «φιλοσκοπιανά συριζάτα ιστολόγιο». Σας πήρε ο διάολος και σας ΣΗΚΩΣΕ, να κάνετε «μέτωπο». Ε, ΕΣΕΙΣ είστε το φαιοκόκκινο μέτωπο. (το λέω αυτό να το προσέξει ιδιαίτερα ο φίλος αμετανόητος που είναι πραγματικός ΚΚΕ).

 42. alla ksexasa..kolhse h belona sto paintball apo shmera..eimai periergos na dw poses fores tha diabasw apo shmera kai pera gia «ethnikistes pou mono paintball kseroun na paizoun..»

 43. den katalabainw eilikrina ena omws ena pragma..sas aresei na yparxoun diaforetikoi apo esas h oxi?

  akama mporeis na mou apanthseis.
  Kati mou leei pws eisaste polu kala enhmerwmenoi kai xwmenoi sta komata ths aristeras

 44. erwthsh htan akama oxi typou sou dinw to dikaiwma..mhn to parekshghseis…

 45. Από το realkke έχουν βγάλει την λίστα, αλλά αν ψάξουμε λίγο τα video που χρησιμοποιούν πέφτουμε κατ’ ευθείαν πάνω στον πατέρα Πλεύρη.

 46. omadeon eisai yper tou laou?

 47. Εγώ κατατάσσω στον μανταρκα-STAG στους παραπλανημένους χοντρά. Δηλώνω ΥΠΕΡ του λαού, αναφανδόν. και επίσης ότι πέταξα το νεροπίστολο σε ηλικία 10 ετών ΠΡΙΝ προλάβω να το γεμίσω κι εγώ μπογιά.
  aaaa…. those were the days, those were the days! 🙂

  Ομως έχουμε και σοβαρή συζήτηση. Π.χ. πιθανολογώ ότι η… ιπτάμενη μωβ τηγανίτα από το διάστημα στο βλογ του παιντ-μπωλίστα μανταρκα-σταγκ Εαρίγονου αναφέρεται στη γνωστή Λιακοπουλική Θεωρία ότι η Φυλή των ΕΛ ήρθε από το διάστημα!!! Είναι αυτά σοβαρά πράματα; E, θα σου πω φίλε φασίστα την άποψή μου. ΟΛΟΙ είμαστε εξωγήϊνοι (μεταφορικα μιλώντας ΠΑΝΤΑ) αλλά δεν το ξέρουμε. Διότι γεννιόμαστε στον πλανήτη ΧΩΡΙΣ εθνικότητα. Αυτά.

 48. Όλοι είμαστε υπέρ του λαού, δε νομίζω να βγει κάποιος και να σου πει ότι είναι εναντίον. Απλά θέλω να σου πω ότι όλοι έχουμε στο σπίτι ,ας ελληνική σημαία και όλοι αγαπάμε και τιμάμε την πατρίδα μας, εσύ δεν είσαι περισσότερο πατριώτης από εμένα, δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο, ούτε από όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στη συζήτηση. Απλά ψάξε τους αγώνες που έκανε η αριστερά τόσα χρόνια και την στάση που κράτησε η ακροδεξιά.

 49. Ακάμα, έχεις δίκιο στις παρατηρήσεις σου. Προσωπικά, αδιαφορώ για τα συγκεκριμένα ιστολόγια – αυτά καθ’ αυτά. Για τους κινδύνους που επισημαίνεις δεν αδιαφορώ καθόλου. Όπως αδιαφορώ παγερά για οποιοδήποτε hateblog. Τα ιστολόγια τα έχουμε για να προβάλουμε άποψη, όχι για να προβάλουμε στείρα αντίθεση – ακούς Mantarkastag; Μιλάμε ούτε καν το άρθρο του Ριζοσπάστη δεν ήταν σοβαρό. Περίμενα να δω μια κριτική του Συνασπισμού από αριστερά και το μόνο που είδα ήταν γενικολογίες. Αφού το πρόβλημά σου είναι πως πρέπει να περάσει μια άλλη άποψη, να την εκφράσεις πρώτα. Αλλά θα πρέπει πρώτα να απαντηθεί το ερώτημα, αν δεν πιστεύει κάποιος στη δημοκρατία, για ποιο λόγο ζητά να επωφεληθεί από τα αγαθά της; Αν κάποιος πιστεύει στη λογοκρισία, γιατί διαμαρτύρεται πως λογοκρίνεται;

 50. @Κουσουράτε
  συμφωνώ απόλυτα, απλώς το άρθρο του Ριζοσπάστη λόγω των αδυναμιών που επισήμανες προσφέρθηκε σαν εύκολη λεία στους φασίστες και τους πυροβολημένους. ΔΕΝ θέλω να κάνω αντιπαράθεση στο ΚΚΕ, απλώς να επισημάνω ΠΟΣΟ πρέπει να προσέξει από τώρα και στο εξής τη δημόσια έκφρασή του και παρεμφερή θέματα. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι δύο φορές, όχι σαν αυτόν εδώ τον φαιδρό που πετάει… μπογιές με το πιστόλι σε στυλ «ηρέμησε Παπαρήγα». Κατ’ αρχήν…ΚΑΜΜΊΑ ΣΧΕΣΗ εγώ με Παπαρήγα (την εκτιμώ σαν ΠΟΛΥ ειλικρινή διαφωνώντας σε πολλά θέματα μαζί της, αλλά ποτέ δεν τη συκοφάντησα).

 51. @Omadeon, το κακό ξέρεις ποιο είναι; Θέλω να κάνω εγώ αντιπαράθεση και με το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ, αλλά έρχονται κάτι τέτοιοι ακραίοι και δεν μπορώ! Όταν αρχίζει η πόλωση, τα πρώτα θύματα είναι οι μετριοπαθείς.

 52. Ερώτηση του… πυροβολημένου με μαύρη μπογιά:

  ta keimena einai ethnikistika?

  ΦΥΣΙΚΑ και είναι ΚΑΡΓΑ εθνικιστικά αν έχει κανείς IQ ραδικιού. Απλώς θέλει και κάποια στοιχειώδη παιδεία, για να το καταλάβει κανείς, το είδος εκείνο της παιδείας που λείπει από την Ελλάδα (και το καλλιεργεί π.χ. ο Ροίδης).

  Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιά (αφού είναι ανώνυμος κι εγώ επώνυμος) καθώς και… πιτσίλισμα με μπογιά ΠΑΑΑΑΛΙ. 🙂

 53. @Κουσουράτε
  Καταλαβαίνω το πρόβλημά σου, είναι λογικό. Εσύ επιχειρηματολογείς με σεβασμό για τους άλλους, για τις ΑΠΟΨΕΙΣ τους, και τούτοι οι ακραίοι γέμισαν τα πιστολάκια του παιντ-μπωλ με λάσπη και τη ρίχνουν ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ.

  Θα σου πω τη λύση που βρήκα. Εγώ ΔΕΝ αντιπαρατίθεμαι π.χ. στο ΚΚΕ. Συγκεντρώνομαι σε πολιτιστικές προταιρεότητες, καθώς και επίσης στην αντιπαράθεση υψηλής προταιρεότητας (ας πούμε) που ξεκίνησε αυτό το ποστ. Διότι αν επικρατήσει ΜΟΝΟ η τακτική της λάσπης, ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις τον πολιτισμένο διάλογο που επιθυμείς. Θυμίζω σε όλους σας την ΑΚΡΩΣ πολιτισμένη συζήτηση που είχαμε πριν λίγες μέρες σε αυτό το ιστολόγιο, μεταξύ ενός ευγενούς φιλελεύθερου, του akamas και εμού, που έφτασε τα… 311 ποστ (νομίζω) ΧΩΡΙΣ να εκτραπεί σε… PAINT BALL ΛΑΣΠΗΣ!!!

 54. Μα αυτή την στείρα άρνηση θέλω να τονίσω με αυτό εδώ το post, επίθεση απλά και μόνο για την επίθεση. Από την τακτική αυτή δεν κινδυνεύει ούτε ο Συνασπισμός, ούτε το ΚΚΕ, κινδυνεύουμε όλοι μας. Είδες προηγοτμένως σε ένα σχόλιο του omadeon ότι ένας χουντικός, ο οποίος δεν σέβεται τους θεσμούς και που στέκεται φανατικά εναντίον τους να εγκαλεί έναν βουλευτή για να τους σεβαστεί. Πρόκειται για το άκρον άωτον της ηλιθιότητος για να μη πω κάτι άλλο. Αν μη τι άλλο δεν μπρούν οι χουντικοί να μας παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας.

 55. E loipon exete dikio..tha skeftw sobara auta pou lete eilikrina.Eilikrina,an kai exw diabasei polles fores ola auta pou parousiazete sta istologia sas(nai den anoiksa prin apo dyo mhnes to pc,sas diabazw kairo…) tha ta ksanadiabasw giati mallon den exw piasei to nohma.Nomiza oti probala apopsi alla mallon arkestika se mia steira antithesi apo auth pou kanoun oloi oi fasistes san ki emena.Den pisteuw pws eimai perissotero Ellhnas.Eimai enas paraplanhmenos fasistarios apo autous pou den exoun apopsi.Skibw to kefali.Proskynw thn oksyderkeia tou omadeon pou me ksebrakwse gia to sxedio tou liakopoulou kai to -stag pou deixnei fanera germanikes kataboles.Eimai apo allo planhth kai prospathisa ki egw ki o filos mou melageas na enoxlhsoume ton dikaio tropo krishs kai zwhs ton opoio eirinika kai panta me megalh diaugeia diagete.Sygnwmh agaphtoi istologoi.Sygnwmh…

  ps.Melagea kserw oti diabazeis auta edw.Apla se enhmerwnw na kapseis ta pstyxia sou giati h psyxiatrikh kai h psyxologia einai polu pisw.H Polu mprosta?Pantws egw den nomizw pws mporw na anteksw ton aeuto mou meta apo auta.Oi anthrwpoi exoun dikio!

 56. Omadeon exeis dikio

  ΦΥΣΙΚΑ και είναι ΚΑΡΓΑ εθνικιστικά αν έχει κανείς IQ ραδικιού. Απλώς θέλει και κάποια στοιχειώδη παιδεία, για να το καταλάβει κανείς, το είδος εκείνο της παιδείας που λείπει από την Ελλάδα (και το καλλιεργεί π.χ. ο Ροίδης).

  apla na kanw mia diorthwsh.Fysika kai einai karga ethnikistika an kaneis exei IQ radikiou les.Dhladh to IQ autou pou ta diabazei dinei kai ton xaraktirismo tou keimenou.Ok..tote nai..apeuthimenomai se xazous anthrwpous.To paradexomai..

 57. Thelw na sas ekmysthreutw kati twra pou gnwristikame..
  ertwga ksylo apo ton patera mou kai me edrnan sto sxoleio..

 58. Dhladh to IQ autou pou ta diabazei dinei kai ton xaraktirismo tou keimenou.

  ΟΧΙ αγόρι μου. Το IQ του αναγνώστη ΔΕΝ λερώνεται ή μειώνεται έτσι εύκολα από τις παπαριές που γράφεις (μαζί με… κλόπυράϊτ-κείμενα άλλων). Το IQ του αναγνώστη το μαθαίνεις από τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ κείμενα.

  Εγώ πριν σου απευθύνω το λόγο ΔΙΑΒΑΣΑ τα κείμενά σου. Για πήγαινε στο δικό μου μπλογκ να κάνεις το ίδιο.

  Είπα ότι χρειάζεται ΚΑΙ παιδεία, όμως. ΔΕΝ φτάνει να έχεις υψηλό IQ.

 59. (panta me skimeno to kefali)
  yes master

  eipa exeis dikio..To clopyright einai to xeirotero..Exw kanei clopyright?Mallon tha epesa thyma paraplanhseis giati mou eipan oti to keimeno einai diko mou..ti na pw..Sygnwmh!

 60. omadeon
  sou eipa kai prin..ta blog sas ta exw diabasei.Einai ontws polu kala organwmena kai polu diabasmena.Eisai polu kalos..Mprabo.Emeis oi fasistes eimaste mia tragikh ypobathmismenh pneumatika omadoula.Esy eisai polu psagmenos auto einai mia alitheia.E…me tis malkies pou grafw ki egw ti itheles na eimai.Mikrotsounos san ton baggelaka+ilithios fasistas san ton..xmmm..den mou erxetai twra(ilithios blepeis).A!! SAN OLOUS TOUS FASISTES!!
  pws mporw na mpw ki egw stin elit sas?Pes mou se parakalw..thelw na ginw enas apo autous pou tha feroun to fws ston planhth gh.Arage mporw?Eimai aksios?

 61. Loipon loipon auto me to pitsilisma den m’aresei!Mono s’auto exw enstasi!DEN EINAI PITSILISMA KAI EPIMENW.Einai fasistikos purobolismos me xrwmompales enantion kinoumenwn stoxwn.Kai NAI SYMFWNW oti auta ta paixnidia prepei na sbhsoun apo ton xarth.Hmarton pia m’autous tous fasistes.Potizoun me fasistikes antilipseis ta myala mas kai mas kanoyn na to plhrwnoume ki olas!Ksereis poso kostizei to paintaball…iiiiiiiii asta na pane..Afou skeftomai oti an den eixa tosa polla lefta kai den emena sta boreia proasteia ki an to meros den htan ektos attikhs gia na mporw na parkarw thn mercedes pou mou phre o mpampas mou…DEN THA EPEFTA STIN PAGIDA NA PAW!!!Na loipon poious proselkyoun auta ta skoulikia.Ilithious san ki emena!!!

  Paidia euxaristw pou mou anoksate ta matia.Aurio metakomizw ston kolono se mia ypogeia gkarsoniera..

 62. Μπορείς να μου πεις που το πας;

 63. …Pouthena den to paw.Exete dikio…TELOS!!

  Giati pinw mpafous kai paizw paintball!

  Wraios titlos gia post omadeon!

 64. Μόνο 2 ώρες έλειψα για να δω μπάλα και βλέπω πως εδώ μέσα έχασα ΤΟ ντέρμπι.

  @ Λάτρη του πολυτονικού και των greeklish: Δε θα σταθώ σε όλα όσα είπες. Ένα όμως δεν παίζεται γιατί είναι παλιό και χιλιοειπωμένο. Πήγες λές στον Περισσό και σε πρόγκηξαν επειδή μιλούσες για την Ελλάδα. Στη λογική του «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» υπονοείς πως οι κομμουνιστές έχουν μέτωπο με κείνους που αγαπούν την πατρίδα τους. Απλά να σε πληροφορήσω (αν δεν τόχεις ακούσει πως τα τελευταία 70 χρόνια όταν η πατρίδα κινδυνεύει οι «πατριώτες» εξαφανίζονται σε Κάιρα και σε Παρίσια. Αυτοί που βγάζουν το φίδι από την τρύπα είναι τα «μιάσματα» (όρος που χαρακτηρίζει τους «απάτριδες» που έχυσαν το αίμα τους για να μιλάμε εγώ κι εσύ ελεύθερα). Το μεγαλύτερο αντιστασιακό κίνημα ονομάστηκε Ε.Λ.Α.Σ καθόλου τυχαία. Τα ίδια πάνω κάτω έγιναν και στα χρόνια της χούντας. Οι «¨πατριώτες» πούλησαν την Κύπρο όχι οι «απάτριδες».
  Ας μη μιλάμε λοιπόν για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

  @ όλα τα «μιάσματα»: Δε νομίζω πως η όποια κριτική σε κάποιο κόμμα συνιστά a priori ταύτιση όσων κάνουν κριτική σ’ αυτό με τα φασιστοειδή. Π.χ. αν εγώ ως μέλος του ΚΚΕ ασκήσω κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για μια θέση του δε σημαίνει πως ταυτίζομαι με το syriza-watch ή αν ο akamas κάνει κριτική στο ΚΚΕ ταυτίζεται με το realkke. Άλλο η πολιτική κριτική πάνω σε θέσεις κι άλλο οι κραυγές και οι αφορισμοί. Είναι λάθος να αυτοφιμωθούμε για να μη μας ταυτίσουν μ’ αυτούς. Χρόνια βαριέμαι ν’ ακούω π.χ. την καραμέλα πως το ΚΚΕ κι ο Λεπέν είναι ίδιοι επειδή και οι 2 λένε όχι στην ΕΕ. Ή ότι ο ΣΥΝ είναι «πράκτορας των Σκοπίων» επειδή αντιτίθεται ΄στις υστερίες ακόμα και με προκλητικό τρόπο (π.χ. θυμίζω το άρθρο πρώην στελέχους του που σήμερα είναι Σημιτικότατος «είμαστε όλοι Σκοπιανοί»). Αναρωτήθηκε κανείς από ποιες θέσεις λέει το «όχι» του ο καθένας; Αν πέσουμε στη λούμπα να λέμε οι μεν τους δε φασίστες επειδή κάποια θέση του ενός τη στηρίζουν (για δικούς τους λόγους οι ΛιακόπουλοΒορίδηδες τότε μάλλον αυτοί έχουν πάρει την πρώτη τους νίκη.

 65. Ακριβώς τα ίδια λέμε αμετανόητε, η πολιτική κριτική απέχει από τις υστερικές φωνές διαφόρων φασιστοειδών. Και το κυριότερο ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από διάφορους υπερπατριώτες που την σώζουν υην περίοδο της ειρήνης με λογαριασμούς στην Ελβετία και όταν υπάρχει κίνδυνος φεύγουν από την χώρα για να φάνε αυτά που έκλεψαν.

 66. Συμφωνώ και επαυξάνω Αμετανόητε.

  Επίσης μην μπερδεύουμε τους αστεϊσμούς (που παρεξηγούνται) με τη σοβαρότητα. Οταν χρησιμοποιώ τη λέξη «κλόπυράϊτ» αστειεύομαι (αυτο-σαρκαστικά συνήθως – στο μπλογκ μου). Εκείνο που εννοούσα είναι ότι π.χ. βρήκα στο μπλογκ του Εαρίγονου κείμενα άλλων (που είναι απόλυτα θεμιτό να παρατίθενται), αλλά στη δική του επιχειρηματολογία βρήκα κυκεώνα από αναπόδεικτες ταμπέλες, π.χ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή τόλμησε (σε άλλο) μπλογκ να μιλήσει ο ακάμας υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων (που είναι αναχρονισμός πλέον, αλλά… το συζητάμε).

  Ας σταθούμες λίγο στο θέμα αυτό.
  Ο παραλογισμός (γύρω από τις παρελάσεις) στο Syriza-Watch αποκορυφώθηκε όταν κάποιοι αποκάλεσαν «φασίστες» όσους θέλουν να καταργηθούν, και επικαλέστηκαν «ελευθερίες να παρελαύνουν». Ε, ε, ε… α; κάνουμε τότε (ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) τις παρελάσεις ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΕΣ και θα δούμε ΠΟΣΟΙ θα πάνε. Με γειά τους με χαρά τους και με τα μίνι τους κιόλας οι μαθήτριες. Αλλά ΟΧΙ υποχρεωτικά, και ΟΧΙ παράλογα να συκοφαντούνται όσοι θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις ως φασίστες. Αυτό εννοούσα με «παπαριές». Τα κλόπυράϊτ όλοι τα έχουμε ανάγκη, αλλα… δεν φτάνουν για μία ΑΠΟΨΗ.

 67. Υ.Γ.
  Παιδεία στη λογική χρειάζεστε, Εαρίγονε.
  π.χ.
  Ο αντιτιθέμενος σε κάτι που ειναι υποχρεωτικό ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ δεν επιβάλλει τίποτε στους άλλους.
  ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΙΚΗΣ είναι να κατηγορείται κάποιος ότι θέλει να «επιβάλλει την κατάργηση των παρελάσεων».
  (Ως «διαδήλωση» άλλωστε, αν οργανωθεί σωστά, μία παρέλαση ασφαλώς και δεν μπορεί να απαγορευτεί ποτέ).

  Το δεύτερο που χρειάζεται είναι η επίγνωση του ΤΙ ΕΙΝΑΙ κάποιοι αυτού του μετώπου, π.χ. εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
  Πηγαίνετε στο μπλογκ του Δήθεν Φιλελεύθερου (Στόχου) να δείτε μέχρι και… χρήματα που θέλει να μαζέψει:
  fileleutheros ΤΕΛΕΙΑ pblogs ΤΕΛΕΙΑ gr

  Ω, ναι, ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ» κάνει έρανο υπέρ του… Μακεδονικού Αγώνα (my ass). ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ κορόϊδα εθνίκια.

 68. Να σας ενημερώσω ότι η συζήτηση μεταδίδεται ζωντανά και από το blog του φασιστοειδούς. Υπάρχουν δυο επιλογές, όποιος δεν θέλει να εκτεθεί περαιτέρω σταματάει την συζήτηση, όποιος δεν έχει πρόβλημα ορμάει. Οι άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από ηλίθιοι. Ομαδεών θέλουν οικονομική ενίσχυση για να μας αποδυκνείουν ότι είμαστε κορόιδα που δεν τους παλκώνουμε στο ξύλο, το τραβάει ο οργανισμός τους. Αμετανόητε έχει νόημα να συνεχίζουμε την συζήτηση μαζί τους; Πιστεύω ότι χρειάζεται άλλη μορφή αγώνα. Εγώ διαθέτω το blog μου για να φανεί η ηλιθιότητά τους, πέρα από το τι θα κάνουμε στους δρόμους.

 69. Ναι, μπορεί να μαζέψουν και χρήματα για να ΣΤΟΧΟποιήσουν συγκεκριμμένα άτομα με λάσπη, όπως ήδη κάνουν.

  Θεωρώ τον εαυτό μου ασήμαντο πρόσωπο, στην πολιτική και δημόσια ζωή. Στα τέτοια μου. Το πολύ-πολύ με… αρνητική διαφήμιση να με κάνουν πιο γνωστό (α χα χα…) Ναι, να μαζέψουν όμως και χρήματα ΚΑΤΑ του Οδυσσέα Ελύτη, ΚΑΤΑ του Μίκη Θεοδωράκη, ΚΑΤΑ του αρχαίου πολιτισμού, και τελικά… ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Γιατί όχι? οι φασίστες _προδότες_ καταντάνε!

 70. Αμετανόητε ορμάμε;

 71. Το «αυγό του φιδιού» (ΛΑΟΣ) είναι ένα πυροτέχνημα.
  Είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα, ένα κόμμα διαμαρτυρίας που δεν εκφράζει τίποτα απολύτως. Οι ακροδεξιοί είναι μια ελάχιστη και αμελητέα μειοψηφία (Δείτε τα προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα).
  Ορίστε τι εκφράζει ο ΛΑΟΣ:
  http://www.medium.gr/articles/119417042417352.shtml

  doctor

 72. Παιδιά ορμήξτε όπου θέλετε, αλλά εγώ θα μείνω εκεί όπου είναι το ανθρώπινο πνεύμα:
  Στον Ελύτη, στο Θεοδωράκη, στον Αρχαίο Πολιτισμό, στην πραγματική ανανέωση, κ.ο.κ.

  Εκεί όπου συζητάμε στο δικό μου blog και αύριο οι φασίστες ίσως να… αντιγράφουν όσα λέμε! (διαστρέφοντάς τα)

  όπως έλεγε ο Γούντυ Αλλεν, «είναι κακό να αντιγράφεις την ψυχή του διπλανού σου» (για να πας στον παράδεισο).

 73. Ομαδεών ούτε και εμείς απομανρυνόμαστε από αυτά τα ιδανικά, εαν δεν καταπνίξουμε τον φασισμό όπου τον βρίσκουμε θα μας πνίξει αυτός.

 74. @51 Κουσουράτος
  Άλλο θέμα μια πολιτισμένη αντιπαράθεση στην οποία μπορούμε να έρθουμε όλοι, από ότι κατάλαβα από την φορά που βρεθήκαμε είσαι ένα από τα άτομα με τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε αρκετά πολιτισμένα, όμως φαινόμενα σαν και αυτά που βλέπεις πλήττουν σοβαρά την δημοκρατία και μια πολιτισμένη αντιπαράθεση. Όπως σου έγραψα και προηγουμένως σήμερα είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο μπορεί να είναι οι Οικολόγοι και η ΕΔΗΚ. Αυτός είναι και ο ΄λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσουμε, για να μπορούμε να μιλάμε σοβαρά και πολιτισμένα αυτοί που έχουμε να πούμε κάτι απομώνοντας διάφορα απόβλητα.

 75. @ akamas:
  Τι εννοείς «ορμάμε»; Να μπούμε μέσα στα blog τους και να ανοίξουμε διάλογο;
  Και τι να πεις μ αυτούς; Αν ο ο συμασπισμένος είναι καλύτερος από τον κομμουνιστή επειδή γίνεται γαλάκτωμα περλέ ενώ ο άλλος σαπούνι;
  I am too old for all this sheet.
  Είπαμε «συζήτηση». Όχι μαζοχισμό.
  Αν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα, ρίχτο.

 76. Συζητήσεις και προβολή του προβλήματος σε όσα blogs μπορούμε να επηρρεάσουμε. Μάχη στους δρόμους εναντίον τους, κάτι που γίνεται, αλλά μπορέι να εντατικοποιηθεί. Και μην ανυσηχείς, δεν είσαι καθόλου γέρος, είμαι λίγο μικρότερος από εσένα, αλλά ακόμη αντέχουμε.

 77. Α! Φυσικά είμαι μέσα σ΄αυτό. Οπουδήποτε μπορεί να γίνει τέτοια προβολή και συζήτηση. Είμαι σίγουρος πως ήδη κάτι τέτοιο έχει αρχίσει με όσους περνούν από το blog σου ή το δικό μου. Θα το εντείνουμε. Θα ανεβάσω κι εγώ ένα ανάλογο post σε λίγες μέρες (θα το καθυστερήσω επειδή έχω ήδη δρομολογήσει ένα ιστορικό αφιέρωμα στα «Δεκεμβριανά» που θέλω να βάλω λόγω επικαιρότητας των ημερών και θέλω να γίνει συζήτηση επ αυτού. Βέβαια κι εκεί το θέμα είναι κατάλληλο για τέτοια συζήτηση). Αμέσως μετά θα χτυπήσω πιο συγκεκριμένα.

 78. Χρησιμοποίησα την αμερικάνικη (φτου) φράση χωρίς να κάνω υπαινιγμούς για την ηλικία μου (που την έχω ήδη κράξει).
  Δε νοιώθω γέρος κι απόμαχος για μάχες. Άλλωστε, τι Αμετανόητος θάμουνα;

 79. Δε λέγονται όλα δημόσια. Όπως ξαναείπα δεν έχω το mail σου. Το δικό μου υπάρχει στο blog μου. Σφύρα εκεί.

 80. Ε Ε Ε Ε!!Μην πυροβολειτε τον πιανιστα!Λοιπον εχετε ολοι τοσο να πειτε ειμαι σιγουρος!Δεν ξερω μωρε κι εγω απο που να αρχισω..απο το να γινουν οι παρελάσεις υποχρωτικες;Ας γινουν δεν εχω κανενα προβλημα…Ας καταργηθουν και τελειως επισης δεν εχς προβλημα.Αυτο που ειναι να γινει θα γινει.Ξερετε τι εννοω;Εννοω πως ο Ελληνισμος επεζησε αλλων και αλλων κατακτητων.Εσεις μπορει να εισαστε οι χειροτεροι γιατι εισαστε η πεμπτη φαλαγγα αλλα δεν πειραζει.Αυτη την καραμελα του φασισμου την ξερουμε καλα!Οι διαφορες μας ειναι πολυ μικροτερες απο οσες νομιζετε οτι ειναι..Οσο για το αμελητεα ποσοτητα του ΛΑΟΣ.Φυσικα και θα συμφωνησω.Ο ΛΑΟΣ ειναι αμελητεα ποσοτητα.Ποιος σας ειπε οτι ο Ελληνισμος στηριζεται στο αν θα ειναι ο Καρατζαφερης στην Βουλη;

  @αμετανοητος..Κανεις πολυ μεγαλο λαθος.Δεν υπονοω οτι με προγγιξαν.Λεω οτι εφυγα γιατι δεν ειχα καμια ελευθερια εκφρασης εκει μεσα.Λεω οτι στον Περισσο ειναι πιο φασιστες κι απο τους χιτλερικους αφου η προπαγανδα του κοματος εχει εμφυσησει τα χειροτερα των αισθηματων και των προκαταληψεων μεσα στις αθωες ψυχες των κουμουνιστων.Οι ανθρωποι ειναι υποχειρια.Κατα την λαικη ρηση κανουν την τριχα τριχια οπως συμβαινει και με εσας εδω..Εισαστε ολοι δον Κιχωτες.Οτι και να κανετε πρεπει να αλλαξετε παρα πολλα.Συμφωνω οτι διαφωνειτε με την σημερινη κοινωνια.Συμφωνω σε πολλα.Διαφωνω στο οτι δεν εχετε καμια μα καμια ατομικοτητα.Οπως και οι ΝΔ οπως ΚΑΙ οι ΠΑΣΟΚ οπως και οι ΛΑΟΣ.Ποιος ρε φιλε θα διαφωνησει στο οτι η Ελληνικη κοινωνια,οχι στην ηγεσια αλλα στην βαση της, εχει γινει πιο διασπασμενη κι απο την διασπαση των ατομων του υδρογονου;Η Διαφορα ειναι οτι εδω δεν εχει γινει ακομα η εκρηξη.Η εκρηξη η οποια θα προκαλεσει αυτο που ειναι επιθυμητο απο καποιους.Τον διαμελισμο του πληθυσμου και την δημιουργια μειονοτητων σε ενα χωρο μειζονος στρατιγικης σημασιας.Διαιρει και βασιλευε λενε οι αγγλοι και αυτο γινεται.Εισαστε το καλυτερο οργανο στα χερια των ατομων που επιβαλουν πολυπολυτισμους αλλα αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να το κατανοησετε.Γιατι εσετε την εντυπωση πως εσεις μονο προβαλετε αντισταση απεναντι στην παγκοσμιοποιηση του κεφαλαιου.Μα το κεφαλαιο δεν ειναι το μονο αγαθο που κινει αυτο τον κοσμο.Ἠ κανω λαθος;Ο Φασιμος δεν εχει χρωμα αλλα και παλι οσα χρονια κι αν περασουν,οσο κι αν ασπρισουν τα μαλλια σας στις πορειες και στους αγωνες ουτε αυτο δεν προκειτε να το εμπεδωσετε.Η κοινωνικη ψυχολογια μιλαει για σας οπως και για ολες τις ομαδες συμπεριλαμβανομενης της δεξιας αλλα επισης κανεις δεν προκειται αυτο να το «ακουσει» ποτε.Μιλησε ο ομαδεων για θεωδορακη και αρχαιο πολιτισμο πριν.Πεφτετε μονιμως σε ενα λογικο σφαλμα.Βαζετε παντα τον αρχαιο πολιτισμο εκει που σας συμφερει.Στον αριστοφανη αλλα οχι στον Πλατωνα,στον Επικουρο αλλα οχι στον Αριστοτελη, στο Σφαγεα και παιδεραστη Αλεξανδρο αλλα οχι στα στοιχεια που δειχνουν ακριβως το αντιθετο.Εχετε μονιμως την προσοχη στραμενη εκει που ακριβως πρεπει να ειναι.Σε ενα μικρο μερος της πραγματικοτητος και κρινετε ολο τον κοσμο με βαση αυτα τα στοιχεια..αν ειναι συμφωνα με τον κομουνισμο ή οχι.Λυπαμαι.Ξερω και παλι οτι θα διαφωνισετε γιατι εισαστε 50+ χρονων ολοι σας και θα εχετε ενα κομπο στο στομαχι αν αυριο ξυπνησετε με την συνειδηση σας στο ποσο θυματα εισασταν και οχι γιατι ασπαστηκατε τον κομουνισμο κι οχι την δεξια οπως καποιοι μικρομυαλοι θα πουνε.Αλλα για το οτι ασπαστηκατε την πλανη εναντι της αξιοπρεπειας της λογικης σας συνειδησης.Γιατι ποτε δεν ρωτησατε:Γιατι ολα αυτα;Μιλησε για παιδεια πριν ο ομαδεων.Ναι φιλε.Η παιδεια ειναι κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα.Η παιδεια που δημιουργει ομως ανθρωπους ελευθερους να διαλεξουν αν αυριο θα θελουν να λεγονται Ελληνες και να συνεχισουν το βαρυ ονομα και την βαρυα κληρονομια της φυλης μας ἠ θα θελησουν να τραβηξουν ενα δρομο που θα τους οδηγησει σε άλλα μονοπατια.Φυσικα θα πεις αυτο το κανει ο κομουνισμος και η αριστερα και οχι ο φασισμος.Επειδη λοιπον εμεις οι δυο οι μικροι οι Εαριγονοι ειχαμε την τυχη να γεννηθουμε απο ελευθερους γονεις γιναμε ελευθεροι ανθρωποι και αποφασισαμε να ταχθουμε υπερ μιας ιδεας που τοσους αιωνες μας ταξιδεψε και μας εφερε στο σημερα δινοντας μας το δικαιωμα να λεμε πως ειμαστε ανθρωποι.Υπερ καποιων ανθρωπων που τοσους αιωνες πιστεψαν στην Ιδεολογια αυτη και εδωσαν το αιματους για εμας.Εσεις ας λεγεστε κομουνιστες.Εμεις ειμαστε Ελευθεροι Ελληνες και οπως γεννηθηκαμε ετσι και θα πεθανουμε.Και στα παιδια μας θα δωσουμε το δικαιωμα να γινουν οτι θελουν γιατι Ελληνας γεννιεσαι αλλα αν δεν θες δεν γινεσαι.Ναι στις υποχρεωτικες παρελασεις αλλα οχι στην προπαγανδα που λεει οτι οι παρελασεις ειναι μεταξικα καταληπα.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.Ναι στις πορειες για το περιφημο πολυτεχνειο αλλα οχι στην πλυση εγκεφαλου απο τα κοματοσκυλα,τους αξιοτιμους «μεγαλους» καλλιτεχνες τυπου Παπακωνσταντινου-Μαχαιριτσα,στην καταργηση της πρωινης προσευχης στα σχολεια,στις καταληψεις με το ετσι θελω των σχολειων και των πανεπιστημιων.

  Τελος παντων..ετσι και αρχισω και απαριθμω τωρα τα χαρακτηριστικα της προπαγανδας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εναντιον του Ελληνισμου τοτε δεν θα σταματησω ουτε αυριο.Ξερετε..μερικοι ανθρωποι δεν θελουν να δουν.Δεν λεω πως η δεξια ειναι μπουμπουκι.Σκεφτητε λιγακι ομως ποια ειναι αυτα τα στοιχεια που εφεραν την δεξια σε μειονεκτικη θεση στις συνειδησεις σας.Γιατι εσεις που νομιζετε οτι κατεχετε την φιλοσοφικη λιθο φτασατε να μην χωνευετε την δεξια;Λογω της χουντας των συνταγματαρχων.Ειναι αληθεια αυτο.Σας εκανε να περασετε ασχημες ημερες.Ειμαι σιγουρος.Μηπως ομως και πολλους δεξιους;Αυτο σας λεει κατι;Μηπως η χουντα εξυπηρετουσε συγκεκριμενα συμφεροντα;

  Καποιος λανθανων συναισθηματικος μηχανισμος ενεργοποιηται μολις βλεπετε το -stag στο ονομα μου.Αυτος ο μηχανισμος κλεινει τις διοδους της λογικης εξεργασιας και φερνει την αποκρυσταλλωμενη αποψη του υποσυνειδητου κριτη των παντων.Δεν υπαρχει τροπος διαφυγεις.Εδω παρακολουθουμε το ιδιο θεατρο παραλογου που παρακολουθησαμε πριν απο 2-2,5 χιλιαδες χρονια στην αρχαιοτητα μεταξυ των Πλατωνικων και των υποστηρικτων του «παντα ρει».Δεν υπαρχει τροπος διαφυγης.Σας ευχομαι καλη τυχη.Απο εσας εξαρταται η διασωση της αξιοπρεπειας σας.

  @ακαμα εμαι σιγουρος οτι εισαι Πατριωτης.Πολλοι κομουνιστες ειναι.Αλλα και πολλοι δεν ειναι.Πολλα εχει υποφερει η Ελλας απο την δεξια.Αλλα και πολλα απο το ΚΚΕ.Εισαστε αγνοι ανθρωποι αλλα ημιμαθεις σε ολα.Ο εγωισμος ειναι που θα σας κανει να μη συμφωνησετε.Οχι κατι αλλο.Το ξερω.Ο εγωισμος ειναι που κανει τις πλειοψηφιες να γινονται ακομα μεγαλυτερες.Ο εγωισμος ειναι αυτος τον οποιο ο εξυπνος διαχειριστης ανθρωπων παιρνει,πλαθει και μετα επανατοποθετει και κανει εσας και πολλους αλλους να λενε..Ε μα το λεει και ο Κωστας! Ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ δεν μπορει να εχουμε αδικο! Ετσι θα ειναι!Και μετα..αφου εχει ηδη δωσει σε εναν εξ υμων την φημη του μεγαλου επιστημονος (πχ Εγκελς)σας λεει..Το Λεει και ο μεγαλος αυτος δικος μας! ΕΤΣΙ ειναι!!Μπραβο.Ετσι να συνεχισετε.Εγω και ο μελαγγεας θα λεγομαστε φασιστες.Εσεις εωσφοροι.Δεν πειραζει..Η ιστορια θα δειξει.

 81. συγνωμη για τα ορθογραφικα..Η ωρα ειναι 2 μολις γυρισα απο κρασακια με την παρεα μου (ναι διασκεδαζουμε και εχουμε και γκομενες εμεις οι φασιστες).

  Μια διωρθωση:Καπου λεω ναι στις υποχρωτικες παρελασεις.Λαθος Ναι στις προαιρετικες παρελασεις.(κι ας εχετε τα δακτυλα στραμενα πανω στα παιδια που θα κανουν παρελαση–Ο Φασιστας Ο Φασιστας!!! κι ας εχετε και τα δυσμοιρα και ατυχα παιδια σας οργανα της προπαγανδας σας επι ποδως ολη την χρονια να πιπιλιζουν τους υπολοιπους με τις ιδεες της αριστερας της προοδου και της απελευθερωσης απο τα κακα δεσμα του φασισμου,της οικογενειας και του δογματισμου.Μη μου πειτε οχι..Ξερω απο Πολυ πρωτο χερι τι γινετε με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τεκνα αυτων.Και φυσικα που στηριζεται γνωσιολογικα και επιστημονικα.

 82. ομαδεων
  Επίσης μην μπερδεύουμε τους αστεϊσμούς (που παρεξηγούνται) με τη σοβαρότητα. Οταν χρησιμοποιώ τη λέξη “κλόπυράϊτ” αστειεύομαι (αυτο-σαρκαστικά συνήθως – στο μπλογκ μου). Εκείνο που εννοούσα είναι ότι π.χ. βρήκα στο μπλογκ του Εαρίγονου κείμενα άλλων (που είναι απόλυτα θεμιτό να παρατίθενται), αλλά στη δική του επιχειρηματολογία βρήκα κυκεώνα από αναπόδεικτες ταμπέλες, π.χ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή τόλμησε (σε άλλο) μπλογκ να μιλήσει ο ακάμας υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων (που είναι αναχρονισμός πλέον, αλλά… το συζητάμε).

  τωρα το ειδα αυτο.Ευχαριστω για το δικαιωμα που μου δινεις να αναδημοσιευω κειμενα!Επισης αναποδεικτες ταμπελες;What r u talking about?Ουτε λεει τολμησε ουτε κατι αλλο.Και δεν το ανεφερα εγω τελος παντων αλλά ο μελαγγευς αλλἀ δεν πειραζει.Δεν λεει αυτο το κειμενο και αυτο που κανεις ειναι αυτο που λετε εσεις οι ιδιοι λασπη.Το κειμενο αναφερεται στην αντιληψη που μεταδιδετε περι μεταξικου κατάληπου.Οχι στο αν πρεπει να καταργηθουν ἠ οχι οι παρελασεις.Ηρεμησε και συγκεντρωσου..focus που λενε και οι Αγγλοι

 83. Εγώ έφυγα από το σπίτι και πήγαμε με μία παρέα για κάνα ποτάκι, αλλά διαλυθήκαμε σχετικά νωρίς επειδή το μαγαζί τόριξε στα σκυλάδικα και αηδιάσαμε. Νιαουρίσαμε…

  Πέρασα λοιπόν κι από ένα ιντερνέτ καφέ στο δρόμο, μπήκα μέσα από περιέργεια και διάβασα. Ακάμα ο μικρός εθνικιστής μας την έσκασε. Περίμενε να ρίξει το κατεβατό του τελευταίος.

  Μικρέ, δεν είσαι τόσο μικρός όσο νομίζεις. Εγώ είμαι ΠΟΛΥ πιο μικρός από σένα. Και προπάντων δεν είμαι ρατσιστής με τις… ηλικίες (μπου-χα-χα-χααα…) Η παρέα που βγήκαμε είχε μέση ηλικία κάτω από τριάντα. Διάβασα το κατεβατό σου και μου ήρθε πικρό χαμόγελο. Συνειδητοποιείς ότι μπορεί να φτιαχτεί πρόγραμμα υπολογιστή που να προσομειώνει επακριβώς τον τρόπο που γράφεις μαζί με όλα όσα έγραψες? Αν δεν το πιστεύεις, πήγαινε στο μπλογκ του j95 να δεις κάτι πειράματα σχετικά. Επίσης θα δεις ότι άνθρωποι κάτω από τριάντα είναι αρκετά πιο διαβασμένοι από σένα και καθόλου εθνικιστές.

  Λοιπόν, το κατεβατό σου είναι γεμάτο αυθαίρετες Προβολές του Νου. Το ιντερνέτ έτσι λειτουργεί, χρειάζεται ειδική και δύσκολη αυτοπειθαρχία για να ΜΗΝ κάνεις τέτοιες προβολές, και να επικεντρωθείς στην ουσία. Εσύ είσαι κάτω από την εξουσία του παιντ-μπωλ ακόμη, εεεε… άντε και λίγο έητζ οβ έμπάϊρς (χεχε) και σου αρέσει ο πόλεμος. Μόνο που η αλήθεια βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή ο Περικλής Κοροβέσης συκοφαντείται και δεν σε νιάζει, χαμπάρι δεν παίρνεις. Αυτή τη στιγμή η νεοναζιστική εφημερίδα Στόχος ΣΕ ΚΑΠΕΛΛΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Και αντί να διορθώσεις όλα αυτά τα άκρως απαράδεκτα, κάθεσαι και ρητορεύεις ΣΑΝ ΓΕΡΟΣ αλλοδαπός που έμαθε τώρα μόλις Ελληνικά και ανακάλυψε την ένδοξη Ελληνική Ιστορία. Πάντα με το «εγώ και εσείς», ή το «εμείς και εσείς», πάντα μέσα από τέτοιους διαχωρισμούς. Και ένας τέτοιος διαχωρισμός, εξίσου αυθαίρετος και απατηλός, είναι και το «εμείς οι Έλληνες και αυτοί οι ξένοι» ή (ακόμη χειρότερα) το «εμείς οι Έλληνες και εσείς οι πεμπτοφαλλαγγίτες ανθέλληνες προδότες».

  Για κοίτα ΚΑΛΑ τους συνοδοιπόρους σου, γνώρισέ τους καλά, μάθε τα κρυφά τους πρόσωπα, όχι μόνο μέσω ιντερνέτ αλλά και στην πραγματική ζωή. Πήγαινε και διάβασε τον «Ιό της Κυριακής» χωρίς παρωπίδες που σου βάλανε άλλοι, ότι τάχαμου «υπηρετεί ξένα συμφέροντα». Πολύ πρόσφατα τα έβαλε και κατά της Μεγάλης Υπερδύναμης. ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον δεν εξυπηρετεί κατά τη γνώμη μου και τον διαβάζω πολλά χρόνια.

  Λοιπόν, ΟΚ, διαφωνείς με όλα αυτά, «μας» θεωρείς ημιμαθείς. Εγώ θα σου πω το πρόβλημα είναι αλλού, και είναι θέμα λογικής. Πάρε για παράδειγμα το «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ένα σύνθημα που ΕΒΛΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ περισσότερο από κάθετι άλλο, και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση που κινδυνεύει να απωλεσθεί ακόμη και το ίδιο το όνομα «Μακεδονία». Και ΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ? ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Διότι ένας από τους συνδέσμους στο μπλογκ σου, το «Γκρηκ Αλέρτ» προσπαθεί να πολεμήσει για μια ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, για μία ονομασία της ΦΥΡΟΜ που να μην περιέχει καν τον όρο «Μακεδονία». ΠΟΣΟ πάμε στοίχημα ότι αυτό δεν θα γίνει? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πετύχει αυτή η αδιαλλαξία, απλώς είναι παγίδα ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τον εθνικό διχασμό (το δικό μας). Και αυτό το αποτέλεσμα ΗΔΗ έχει πετύχει. Το βλέπει κανείς καθαρά μέσα στο λογίδριό σου. Δε λέω, έχεις κάποιο επίπεδο, αλλά ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ? Τη στιγμή που δεν κάνεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, δεν λες σε αυτούς τους ηλίθιους να βάλουν μυαλό και να σοβαρευτούνε, διότι ζητάνε το ΑΝΕΦΙΚΤΟ.

  Γκρηκ αλέρτ ίσον ντηηηπ σιτ.
  (δεν μπορώ εύκολα να το γυρίσω στα αγγλικά εδώ πέρα).

  Η βιολογική φθορά δεν επηρεάζει πολύ τη σκέψη, αλλά η φθορά της σκέψης προκαλεί ΚΑΙ βιολογική φθορά. Κι εσύ γερνάς πρόωρα. Στα τριάντα σου θα θέλεις και σύνταξη να’ ούμε! α χα χα…
  Διότι…
  ΑΓΕΣΑΙ και ΦΕΡΕΣΑΙ (όπως λέγανε οι παλιοί) από φασίστες. Εγώ δεν σε θεωρώ φασίστα, γιατί μετά από το κείμενό σου σε κόβω για παραπλανημένο ρομαντικό. Με επικίνδυνες ιδέες όμως.

  Αυτά προς το παρόν, πάω να πιω άλλη μια μπύρα. Τα λέμε αύριο.

 84. Στα 30 μου θα θελω και συνταξη?μπα..ειμαι πανω απο 30 και ειμαι μια χαρα..μαλιστα κανω και προπονηση στο paintball.Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις χαμενη εξ ορισμου;Δηλαδη αν παρουμε το λογικο επακολουθο της σκεψης σου τοτε καθε ενας που αρχιζει και ζηταει ονοματα και εδαφη απο καποιον αλλο εχει το αβανταζ του δικου σου «χαμενου εξ ορισμου»;Να σε ρωτησω κατι;Και γιατι δηλαδη να πρεπει εσενα να σε πειραζει που καποιοι αντιδρουν;Γιατι εισαι τοσο ευαισθητος με την αντιδραση του GReekAlert και δεν αντιδρας παρομοιως με την ετσι θελω αγωνια των σκοπιανων να λεγονται Μακεδονες.Το προβλημα δεν ειναι η Μακεδονια σαν ονομα νεαρε μου(αφου εισαι πιο μικρος..) αλλα το αν ετσι ευκολα πρεπει να δινονται δικαιωματα για παραχάραξη αυτου που λεγεται Ιστορια.Δεν νομιζω να υπαρχει Ελληνας που να μην χαιρεται με το γεγονος οτι οι ΚΑΛΑΣ λενε τους εαυτους τους απογονους του Αλεξανδρου και οτι νιωθουν Ελληνες.Γιατι λοιπον εσυ λες να γινεται αυτη η τραγικη αποδιοργανωση της σκεψης των Ελληνων.Μα εκεινοι κι αν ειναι…αλλο χρωμα αλλη φυλη.ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ κυριε μου..τουλαχιστον οι σκοπιανοι (για τους φυλετιστες) ειναι λευκοι!Παει πουθενα το μυαλο σου;

  Αυτο παλι που ειπες για το προγραμμα ναι..Υπαρχουν πολλα πειραματα που γινονται απο διαφορους ελεγκτες.Κι εσυ προφανως τα γνωριζεις.Το συγκεκριμενο δεν το ξερω αλλα και τι εγινε;Εννοεις προφανως οτι αυτα που εγραψα ειναι προβλεψιμα και ακομα και ενα προγραμμα που του εχουν πεταξει μερικα δεδομενα μπορει να τα πει.Ωραια κι ετσι να ειναι.Μπορει να ειμαι εγω αυτο το προγραμμα και ο χειριστης μου να κανει μαζι σας πλακα τοση ωρα.Λες ειναι αυθαιρετες προβολες του Νου.Δεν λες κατι αλλο ομως..Πες αυτο ειναι ψεμμα γιατι η αληθεια ειναι αυτη.Και εκει που αυτο που λεω ειναι αληθεια..πες αυτο ειναι αληθεια.Εχεις τα κοτσια;Τι φοβασαι;Θα συμφωνησεις με εναν φασιαστα;Καποια απο αυτα που λεω δεν ειναι ετσι γιατι εγω το διαλεξα αλλα γιατι ετσι ειναι ο εγκεφαλοσ μας κατασκευασμενος.Τα σκυλια του Παυλοφ σου λενε κατι κυριε διαβασμένε;Ελα τωρα στο σχολειο τα μαθαμε..Θυμισου..Κοιτα το προσωπο σου τωρα στον καθρφτη και βαλε την μαμα σου να φωναξει:ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΜΟΣ!!! Το στομα σου αμεσως θα υγρανθει γιατι ο εγκεφαλοσ σου πηρε το σημα και τωρα περιμενει την τροφη.Η τροφη σου εχει πολλες πολλες μορφες και ο,τι και να κανεις ποτε δεν προκειται να καταλαβεις οτι η μαμα σου φωναζοντας το σημα σε εκανε ενα ομορφο εργαλειο στα χερια της γιατι τωρα ο,τι και φαγακι να σου δςσει εσυ θα το φας και θα πεις:ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!Απλη ψυχολογια ειναι αυτη νεαρε μου..δεν σου λεω τιποτα πολυπλοκα πραγματα.Τα αντιλαμβανεσαι;

  «Λοιπόν, το κατεβατό σου είναι γεμάτο αυθαίρετες Προβολές του Νου. Το ιντερνέτ έτσι λειτουργεί, χρειάζεται ειδική και δύσκολη αυτοπειθαρχία για να ΜΗΝ κάνεις τέτοιες προβολές, και να επικεντρωθείς στην ουσία. Εσύ είσαι κάτω από την εξουσία του παιντ-μπωλ ακόμη, εεεε… άντε και λίγο έητζ οβ έμπάϊρς (χεχε) και σου αρέσει ο πόλεμος. Μόνο που η αλήθεια βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή ο Περικλής Κοροβέσης συκοφαντείται και δεν σε νιάζει, χαμπάρι δεν παίρνεις. Αυτή τη στιγμή η νεοναζιστική εφημερίδα Στόχος ΣΕ ΚΑΠΕΛΛΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Και αντί να διορθώσεις όλα αυτά τα άκρως απαράδεκτα, κάθεσαι και ρητορεύεις ΣΑΝ ΓΕΡΟΣ αλλοδαπός που έμαθε τώρα μόλις Ελληνικά και ανακάλυψε την ένδοξη Ελληνική Ιστορία. Πάντα με το “εγώ και εσείς”, ή το “εμείς και εσείς”, πάντα μέσα από τέτοιους διαχωρισμούς. Και ένας τέτοιος διαχωρισμός, εξίσου αυθαίρετος και απατηλός, είναι και το “εμείς οι Έλληνες και αυτοί οι ξένοι” ή (ακόμη χειρότερα) το “εμείς οι Έλληνες και εσείς οι πεμπτοφαλλαγγίτες ανθέλληνες προδότες”.»

  Τι μου λες ρε συ εδω..Αυθαιρετος και απατηλος διαχωρισμος;Αλλοδαπος γερος που τωρα εμαθε την ελληνικη ιστορια;Εισαι πολυ καλος τελικα.Μαλλον πρεπει να παρεις καλη θεση στο κομμα.Αγορι μου δεν ρητορευω υπερ κομματικων θεσων οπως εσυ.Ο διαχωρισμος αυτος ειναι σγουρα μια φασιστικη θεση…Οι αγαπητοι φιλοι της Προοδευτικης αριστερας δεν χρησιμοποιουν ποτε αυτα τα φασιστικα στοιχεια της γραμματικης.Ειναι παντα στο εμεις.Πρεπει να καταργηθουν μηπως απο την γραμματικη που μαθαινουν τα παιδια μας;Καταργηστε τα προσωπα!Θελουμε μονο 1ο προσωπο ενικου με κεφαλαια για τον ΓΓ και πρωτο πληθυντικου για ολα τα αλλα προιοντα της ΦΑΓΕ.

  Εχεις δικιο παντως.Ειμαστε ολοι αστεροσκονη..Γιατι να υπαρχουν προσωπικοι προσδιορισμοι στις διαφορες θεσεις;Λοιπον αντι του «εγω πιστευω» απο εδω και περα θα λεω «Το συμπαν πιστευει..» και μετα εσυ «ΟΧι ΤΟ συμπαν πιστευει..»

 85. Παραπλανημενος ρομαντικος..

  Αααχχχχ ναι..αυτο ειναι κατι που ταιριαζει και με το σομον που θελω να βαψω τον τοιχο μου..Ευχαριστω που τελικα δεν με κρινεις για φασιστα my master.

  Εισαι σιγουρα σωστος!!

 86. Μαλλον πρεπει να παρεις καλη θεση στο κομμα.Αγορι μου δεν ρητορευω υπερ κομματικων θεσων οπως εσυ.

  Εδώ φαίνεται ΠΟΣΟ έξω έχεις πέσει στις προβολές σου. ΠΟΙΟ κόμμα και ΠΟΙΕΣ κομματικές θέσεις? Δυστυχώς δεν χωράω σε κανένα κόμμα. Κάποια συμπάθεια έχω βέβαια για τον ΣυΡιΖα, αλλά ακόμη δεν ξέρω τι παίζει και πως θα εξελιχθεί. Από το μπλογκ μου φαίνονται τα πράματα που με ενδιαφέρουν και ΧΕΣΜΕΝΕΣ έχω τις κομματικές θέσεις, αλλά καταφέρνω μια ισορροπία στην επικοινωνία, που θα σου συνιστούσα να προσπαθήσεις κι εσύ. ΔΕΝ σου παριστάνω τον κάποιο, τον έτσι ή τον γιουβέτσι, απλώς προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σου, κατάλαβέ το.

  Λοιπόν
  1) Για το θέμα του Κοροβέση ποιά είναι η θέση σου?
  2) Για το θέμα του Γκρηκ Αλερτ, επίσης ποιά είναι η θέση σου?

  Για το πρώτο θέμα, ΜΗΔΕΝ επικοινωνία εκ μέρους σου.

  Για το δεύτερο, μου αραδιάζεις στερεότυπα ΑΣΧΕΤΑ πράματα. ΦΥΣΙΚΛ και με ενοχλεί πολύ κάθε παραχάραξη ιστορίας, και μάλιστα η ιδέα ότι κάποιοι Σλάβοι υποδύονται τους αρχαίους Μακεδόνες με τρομάζει μπας και εφεύραν καμιά… Χρονομηχανή και μπουκάρανε όλοι μαζί στο παρελθόν πραξικοπηματικά. ΔΕΝ το συζητάμε αυτό, άστο καλύτερα. ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ.

  Για μένα η Ελληνικότητα είναι ήδη παγκόσμια, δεν είναι τοπικό μόνο φαινόμενο. Δεν εξαρτάται από μένα ή από σένα. Παρακάτω…

 87. Ομαδεών έχει κολλήσει η βελόνα του.

 88. Νομίζω οτι τώρα έχει πάρει η συζήτηση μια τροπή που έχει να κάνει με τις ιδέες και όχι καποιού είδους επιφανειακά κολήματα με συγκεκριμένα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμενω).

  Κατ’αρχήν το ΣΥΡΙΖΑ watch, το γνώριζα πριν αναφερθεί εδώ, απ’οσο γνωρίζω ένα ατομο που αναφέρεται ο cacofonix είναι βασικά φιλελευθερος, όχι σαν τον αλλο εθνικιστη ‘φιλελευθερο'(τι αλλο θα δουν οι οθόνες μας!),αλλά βασικά ανένταχτος φιλελευθερος, έχει ένα ταλέντο να τα ‘χώνει’ σε όλους τους άλλους φιλελευθερους (απο την ΦΣ έως τον Μανδραβέλη και τον Ανδριανόπουλο). Κάποια απο αυτά που λέει γενικά (στο μπλογκ του όχι στο ΣΥΡΙΖΑ watch) αξίζουν προσοχής.

  Τώρα όχι οτι το ΣΥΡΙΖΑ watch δεν χρειάζεται. Όπως χρειάζεται το ΛΑΟΣwatch και το ΚΚΕwatch.

  Η θέση μου είναι οτι τα πολυσυλλεκτικά, και λαικιστικά μεγάλα κόμματα (ΝΔΣΟΚ), ‘άγονται και φέρονται’ απο τις καθαρές ιδέες που περνάνε στην κοινωνία τα μικρά κόμματα. Αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος ψηφίζει τα μικρά κόμματα σαν αντίδραση στον δικομματισμό, όχι γιατι συμφωνούν για τις ιδέες τους. Και αυτό γιατι δεν τις ξέρουν. Μπλόγκς που θα κάνουν κριτική στις θέσεις αυτών των κομμάτων θα είναι χρήσιμα.

  Το πρόβλημα είναι οτι το ΣΥΡΙΖΑ watch
  αναλώνεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό και για τις παρελάσεις τα οποία σαν θέματα δεν είναι καν στα πρώτα 20 , τουλάχιστον σε οτι αφορά για μένα στην ‘ενδεια’ και προβληματικότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Απο εκεί και πέρα:
  @mantarkastag:
  Οι θέσεις σου φέρνουν λίγο προς Ε.Α.Ρ.
  Εχεις καμία σχέση προς τα εκεί;
  2η ερώτηση: Ποιές είναι οι ανυσηχίες σου;, Τι σε προβληματίζει στο θέμα της Μακεδονίας; και ποιό είναι το βασικό σου πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

  Η απάντησή σου σε αυτά τα ερωτήματα θα μπορέσει να εξελίξει αυτην την συζήτηση.

 89. Πολυ μου αρεσε αυτο που ειπες οτι η Ελληνικοτητα ειναι παγκοσμια..Δεν το περιμενα.Οσο για τις κομματικες θεσεις..ελα τωρα..τριγυριζω στους χωρους σου περιπου 7 χρονια.Ξερω τι ειναι και τι οχι κομματικη θεση.Λοιπον επειδη σημερα υπαρχουν πολλες δουλειες και θα λειψω πολλες ωρες μην μου παρεξηγηθειτε και πειτε πως τωρα τον στριμωξαμε και δεν μιλαει.Εφ΄οσον τωρα η συζητηση εχει παρει μια ωραια τροπη θα συνεχιστει ετσι ωραια και πολιτισμενα ελπιζω.Απλα λιγη υπομονη γιατι θα ειμαι εκτος προσβασης μεχρι αργα το βραδυ η μεχρι αυριο ισως για επαγγελματικους λογους.

  Θελω κι εγω να ακουσω αποψεις αν μπορουσατε για την δικη του Ελευθερου κοσμου απο το ΚΙΣ.Υπαρχουν πολλα θεματα για το οποια μπορουμε να συζητησουμε..

  Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση

  Ἔρροσω ἔν Ελληνισμῷ (ελπιζω να μην ενοχλει αυτος ο χαιρετισμος,ειναι αρχαιοτατος καὶ φαινεται να μην εχετε προβλημα με την αρχαιοτητα..)

 90. @Φιλελεύθερος
  Το θέμα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι οι θέσεις του Συνασπισμού, σου υπόσχομαι ότι εν όψει του συνεδρίου μας θα γράφω μέσα στο blog μου διάφορες θέσεις τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε εκτενέστερα. Εκείνο που ήθελα να τονίσω με αυτό το post είναι μια επικίνδυνη ακραία ομάδα η οποία θεωρέι τον εαυτό της τιμητή των πάντων και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο.

  @mantarkastag
  Εδώ έχεις την ευκαιρία να μιλάς με δυο δηλωμένους δωδεκαθειστές και κανείς από τους συο μας δεν το κρύβει. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια βασική διαφορά, άλλο το γεγονός ότι διαφωνώ με τον χριστιανισμό και κάποιες ιδέες των Εβραίων και άλλο ότι τους επιτίθεμαι με τον πιο προσβλητικό και χυδαίο τρόπο όπως κάνει ο Πλεύρης. Και κάτι τελευταίο, στις ερωτήσεις που σου έθεσε ο Φιλελεύθερος δεν απάντησες.

 91. Καλημέρα σε όλους. Λές Φιλελεύθερε

  Το πρόβλημα είναι οτι το ΣΥΡΙΖΑ watch
  αναλώνεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό και για τις παρελάσεις τα οποία σαν θέματα δεν είναι καν στα πρώτα 20 , τουλάχιστον σε οτι αφορά για μένα στην ‘ενδεια’ και προβληματικότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Το πρόβλημα επίσης είναι πολύ πιο τραγικό, το ότι το Συριζα Ουωτς αναλώνεται σε αστήρικτες λασπολογίες π.χ. κατά του αγωνιστή – συγγραφέα – δημοσιογράφου Περικλή Κοροβέση, και ότι «παίζει» πατριδοκάπηλα παιγνίδια λάσπης και κατά άλλων, παρουσιάζοντάς τους σαν προδότες σκοπιανούς κλπ. κλπ.

  Προφανώς ο δημιουργός αυτού του μπλογκ είναι φιλελεύθερος μόνο σε θέματα οικονομίας. Στα άλλα που είπα συμπορεύεται με τους εθνικιστές και με ένα ευρύ φάσμα τρελλαμένων πατριδοκάπηλων εθνικιστών – λασπολόγων. Είδατε και πόση λάσπη λύσσαξε να πετάξει ο μικρός Εαρίγονος, ότι είμαστε «πεμπτοφαλλαγίτες» (δηλαδή σχεδόν προδότες) κλπ.

  Τέλος πάντων έχω μια δουλίτσα τώρα θα επαέλθω σε 1-2 ώρες.

 92. Με το ζόρι θέλει ο Εαρίγονος να με βάλει στο κόμμα Γιάννη! Ε, όταν θα γίνει αρχηγός ο Τσίπρας, το συζητάμε.

  Πάντως η προσπάθεια τσουβαλιάσματος των διανοουμένων (ακόμη και σαν διανοουμένων) δείχνει ότι πολύ κακώς πολλοί διανοούμενοι στο παρελθόν έμπλεξαν με κόμματα, συγκρούστηκαν κάποια στιγμή, αποχώρησαν, κ.ο.κ. Διότι ο σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να ακολουθεί τις αρχές του και ενίοτε να διαφωνεί με εκείνους που υποστηρίζει. Δεν είναι εύκολο να ταυτιστεί με «κομματικές γραμμές». Υπάρχουν και κάποια θέματα που ασφαλώς και δεν ταυτίζομαι με τον Συριζα. Για την ακρίβεια, έγινα πριν καιρόμέλος των Οικολόγων-Πράσινων αλλά κρατάω αποστάσεις από τότε που… 2 υποψήφιοι βουλευτές τους φέρθηκαν άσχημα, και από τότε που κατάλαβα ότι δεν φτάνει η Οικολογία για να κινήσει το Σύμπαν.

  Ο Νίκος Δήμου (άλλος συκοφαντημένος) έγραψε κάποτε «καλύτερα κούλης στην Αρχαία Κίνα παρά διανοούμενος στην Ελλάδα». Στο μπλογκ του Εαρίγονου (και στο άλλο του ΣΤΟΧΟΥ) στοχοποιούνται οι διανοούμενοι σαν εθνικός κίνδυνος ή προδότες.

  Το Greek Alert ακολουθεί μια εντελώς παράλογη, πατριδοκάπηλη και καταδικασμένη σε πλήρη ήττα γραμμή, υποστηρίζοντας το ξεπερασμένο σλόγκαν «Η Μακεδονία είναι (ΜΟΝΟ) Ελληνική» και αρνούμενο να συναινέσει καν σε ένα σύνθετο όνομα για τα Σκόπια. Δηλαδή ουσιαστικά ταυτίζεται με τις αιτίες της ήττας στο θέμα του ονόματος, κλπ. Ε, όταν τους είχανε πει να δεχτούν το «Νέα Μακεδονία» (πακέτο Πινέϊρο) ήξεραν μόνο εθνικιστικές κορώνες και δεν δέχτηκαν. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.
  Φυσικά στο θέμα αυτό, θέμα ουσίας, ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα _πρακτικό_ ο Εαρίγονος.

  Το ότι οι δικές μου θέσεις δεν είναι εύκολο να βρουν κόμμα που να τις εκπροσωπεί φαίνεται και από ελάχιστο ψάξιμο στο μπλογκ μου, π.χ. με τις λέξεις «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ή «Theodorakis» ή «Πολιτική – politics». Επίσης από το άλλο μπλογκ
  futurepolitics ΤΕΛΕΙΑ wordpress ΤΕΛΕΙΑ com
  και πολλά άλλα που είναι εκτός θέματος στη συζήτηση. Το τσουβάλιασμα είναι βολικό για εκείνους που ψάχνουν να βρούν ΣΤΟΧΟ, αλλά δεν λειτουργεί τελικά.

 93. Ε, είμαι κομματόσκυλο και δεν το ξέρω. ΩΡΑΙΑ η δική μου «κομματική γραμμή». Απολαύστε:
  http://omadeon.wordpress.com/2007/09/16/randomvote/
  http://omadeon.wordpress.com/category/theodorakis/

  Εκπλήσσεται (λέει) ο Εαριγονος Εθνικιστής

  Πολυ μου αρεσε αυτο που ειπες οτι η Ελληνικοτητα ειναι παγκοσμια..Δεν το περιμενα.

  Εμ, τόσα ξέρεις τόσα λες. Δηλαδή ο Οδυσσέας Ελύτης ΤΙ είναι? Δεν είναι παγκόσμιος? ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…
  http://wordpress.com/tag/elytis/
  Εαρίγονε, Οταν εσείς ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΡθΙΟΙ κάποιοι άλλοι παλεύανε στο χώρο του πολιτισμού να σώσουν Ελληνικές λέξεις!

  Υπάρχει και ένα διεθνιστικό πατριωτικό αντι-εθνικιστικό ρεύμα που παλεύει τίμια στο χώρο του πολιτισμού. Και διαφεύγει της προσοχής των αυτόκλητων «πατριωτών» γιατί είναι αόρατο, διάσπαρτο σε πολλές άλλες χώρες, εκπροσωπούμενο και από ξένους φιλέλληνες, ακόμη και φιλέλληνες Εβραίους, όπως ο Βιντάλ-Νακέ:
  http://omadeon.wordpress.com/2007/10/17/vernant_naquet/

  Για θέματα πολιτικής, η Αθηναϊκή Άμεση Δημοκρατία μπορεί να μας εμπνεύσει για το μέλλον:
  http://omadeon.wordpress.com/2007/10/05/libstate2107/
  http://omadeon.wordpress.com/2007/10/31/libertarian_marxism/

  Και για το θέμα της Μακεδονίας ακόμη ΔΕΝ έχει η εθνικιστική πατριδοκαπηλεία μονοπώλιο εξεύρεσης λύσεων:
  http://omadeon.wordpress.com/2007/10/24/sarom/

  Αυτά (ΟΛΑ μαζί), αν και έχω να πω και πολλά άλλα -γνωστός πολυλογάς χεχε.

 94. Έχω ένα φοβερό πονοκέφαλο. Πάλι μπόμπες μας πότισαν χτες (Ναι ρε mantarkastag. Κι εμείς τα πίνουμε τα ξύδια μας, δεν πίνουμε αίμα παιδιών. Γκόμενες δε είχαμε χτες γιατί όλη η παρέα είμαστε παντρεμένοι και δεν ξενοπηδάμε. Μπορεί στο Πατρίς και στο Θρησκεία να είμαστε μεταξεταστέοι αλλά στο Οικογένεια… 🙂 ).

  Είδα πως μερικοί από σας τά’πατε έστω και λίγο «νερωμένοι» (Omadeon μπυρόνια και net cafe; Οργίασες μπαγάσα. Πάλι καλά που βρήκες το enter και προώθησες σχόλια :)). Μερικά που σταχυολόγησα:

  @ mantarkastag: Μα στο Περισσό πήγες να πεις για «τα χαρακτηριστικα της προπαγανδας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εναντιον του Ελληνισμου»; Μήπως μπέρδεψες τα σπίτια; Το κτίριο εκεί αποκαλείται (όχι πάντως από μας) «σπίτι του λαού». Αλλού είναι τα γραφεία του «περιούσιου λαού».
  Εγώ δεν σπαταλώ χρόνο και ενέργεια για να αποδείξω αν τα ερυθρά ή τα λευκά μου αιμοσφαίρια ταυτοποιούνται απόλυτα με εκείνα του Περικλή ή αν οι ΚΑΛΑΣ έχουν συγγένεια μαζί μου. Πολύ απλά επειδή δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Αυτοί που μας γανώνουν με φράσεις «πας μη Έλλην βάρβαρος» αποσιωπούν πως το πιστεύω των Ελλήνων ήταν πως «Έλλην πας όστις της ελληνικής παιδείας έσχεν μάθησιν». Άρα ακόμη κι αν τα χρωμοσώματα κάποιου δεν είναι 100% ίδια με του Αριστοτέλη για μένα είναι Έλληνας.

  @ FILELEYTHEROS_154: Διαφωνώ για την αναγκαιότητα κάθε είδους watch. Κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να παρακολουθεί (watch) τα λόγια και τα έργα όλων των πολιτικών κομμάτων και να κρίνει. Δε μας χριάζονται «σπεσιαλίστες» watchers. Άλλα καθεστώτα έχουν ανάγκη από τέτοιους. Κι όσο περνάει από το χέρι μας αυτά δεν θα πατήσουν ξανά με τη μπότα τους το σβέρκο τούτου του λαού.

 95. @Αμετανόητε καλως ήλθες. Επεσες πολύ έξω και λασπολογείς, διότι το πλήκτρο που δεν έβρισκα ήτανε ΜΟΝΟ το «escape»
  α χα χα χαααα

 96. @ omadeon: Sorry. Αναγνώρισε μου το ελαφρυντικό της μεταμεθυτικής θολούρας 🙂

 97. Δεν θελω να παρω τη θεση του Μανταρκαστγκ αλλα:

  @ακαμας
  Καλα κανεις και εισαι φιλε μου δωδεκαθειστης.Κανονικα θα επρεπε να ησουν αθεος αλλα αυτη η προσωπικη σου διαφοροποιηση σε κανει ξεχωριστο.Μπραβο,να εισαι οτι νομιζεις οτι ειναι πιο κοντα σ’αυτο που πιστευεις οτι ειναι αληθεια.Ο Κωνσταντινος Πλευρης επιτιθεται στον Σιωνισμο.Διαβασε το ιστορικο του λιγακι καλυτερα αν θελεις να εισαι ενημερομενος και οχι να ακους οτι σου λεμε.Πιστευω βεβαια πως και να το διαβασεις παλι στο ιδια συμπερασματα θα καταληξεις λογω λογικης ασυνεπειας προς το Ολον μιας και η καρτεσιανη μεθοδος αντιμετωπισης της πραγματικοτητος εχει διεκοπει σε σενα.

  @ομαδεων
  Οχι δεν εχεις κομματικη γραμμη.Για την ακριβεια δεν εχεις καμμια γραμμη μιας και το «Με ένα νόμισμα κορώνα-γράμματα που θα ρίξετε ΔΥΟ και ΜΟΝΟ ΔΥΟ φορές. Αποφασίστε ποια είναι η κορώνα (γιατί δεν είμαστε πια βασίλειο) και είναι ποια τα γράμματα (γιατί δεν είμαστε κι αγράμματοι) και ρίξτε το ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για τα εξής κόμματα σε αλφαβητική σειρά. Διαλέχτε με δυαδικό σύστημα 0 και 1» μπορει ο καθενας να εκλαβει οπως θελει και το εξηγησει αναλογα ειδικα οταν δινεις και τα συγκεκριμενα 4 κομματα που πρεπει να ψηφιστουν.Εγω απλως γελασα μιας και εισαι πολυ κοντα στην αστειοτητα.Δεν εισαι ακομα αστειος αλλα εχεις ολα τα προσοντα.Μπραβο.Συνεχισε ετσι..
  Συμφωνω με τον ΣΥΡΙΖΑ watch στο θεμα Κολοβεση.Πρεπει λιγακι να προσεχετε κι εσεις οι ιδιοι αυτα τα σκουλικακια που εχουν εγκατασταθει στην επιφυση Descartes του εγκεφαλου σας και δηλητηριαζουν την ψυχη σας.Τετοιο ατομο ηταν και αποθανων ΓΓ του ΚΚΕ και ο Γλεζος.Τετοια ατομα ηταν και οι χουντικοι.Ο ιδιος ο Κολοβεσης λεει πως δεν εκαιγαν μονο βιβλια αριστερου περιεχομενου αλλα και Πλατωνα και Αριστοτελη.Δεν αξιζουν στους Ελληνες αυτοι οι ανθρωποι.Μην αναπαυεστε στο γεγονος οτι προερχονται Ιδεολογικα απο την δικη σας πλευρα.Αυτος ειναι ενας πολυ ομορφος τροπος για να δεχτητε πολλες αγγαριες βλεποντας σφαιρικα την ομαδα σας.Κατανοεις τι λεω ή θελεις να γινω πιο σαφης με συγκεκριμενα παραδειγματα;Η σφαιρικοτητα της αντιληψης μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ειναι αυτη που δημιουργει την ελλειψη του αισθηματος των επιμερους πεδιων.Αυτο σημαινει οτι οταν καποιος πει «Ο Κοροβεσης ειναι υπερμαχος της Δημοκρατιας»και το αποκρυσταλλωσει στο συνειδητο μετα δεν μπορει να δει τα επιμερους πεδια τα οποια πιθανοτατα να ειναι τελειως αντιθετα απο την αρχικη ιδεα και ο εγκεφαλος κανει διεργασιες που θα τον κανουν σε ολους τους τομεις να πιστευει πως αυτο που κανει ο Κοροβεσης-υπερμαχος δεν μπορει να ειναι κατα.Κι ας ειναι ολοφανερα κατα!Αυτο σημαινει οτι εσενα μπορει καποιος να σε βαλει να κουβαλησεις ενα σακι πατατες απο την λαικη στο σπιτι του γιατι οι πατατες ειναι υπερ της Δημοκρατιας.Το καταλαβες;

  Βινταλ Νακε,Ροζε Γκαροντυ,Καρλ Μπελοχ, Λιβινκγτον,Κλειμανσω,Ρενακ ,Ερνεστ Μπαρκερ

  και..κα..και..Τωρα ποιος συμπεριφερεται σαν να ανακαλυψε εχθες τον κομσο;Θες να σου απαριθμισω κι αλλους Φιλελληνες και αντι-Σιωνιστες;Δεν καταλαβαινω..
  Κανατε κινημα να σωσετε μια λέξη.Μπραβο!Αυτο αξιζει συγχαρητηρια.Αλλα εμεις κοιμαμασταν;Ποιοι;Οι φασιστες προφανως το ξεχασα..Ειναι ωραια να μιλας με ανθρωπους που ξερουν ποτε κοιμασαι!γιατι τετοια υποτιμηση;

  Και εμεις ειμαστε υπερ της Αθηναικης Δημοκρατιας.Αυτο που λεμε απλα ειναι οτι πολυ ευκολα η Δημοκρατια γινεται Δημαγωγοκρατια φιλε μου.Η Δημοκρατια των Αθηνων καταδικασε Σωκρατιδες.Το ξεχασες;Και σε μια εποχη που η ελευθερια της σκεψης ηταν πολυ ανωτερη απο σημερα και η πνευματικοτητα ειχε αξια πολυ υψηλοτερη.Γιατι εγινε αυτο;Διαβασε Αριστοτελους Ηθικα Νικομαχεια και Πολιτικα και θα δεις οτι εχει δικιο στον διαχωρισμο των πολιτευματων.Μπορει να μην συμφωνεις με την λογικη του Αριστοτελη,αλλως τε αυτο ειναι θεμιτο γιατι η επιστημη προαγεται ετσι,αν ολοι συμφωνουσαμε δεν θα ειχε γινει η παραμικρη κινηση στον πνευματικο κοσμο και ο Ρουσελ που διαφωνισε καποτε με τον Αριστοτελη δεν θα υπηρχε.Αλλα αξιζει να τον παραδεχτεις.

  Εσεις μια αγαπη στον Ροιδη
  «Ενα και μοναδικο το εθνικο μας προβλημα:Εμεις οι ιδιοι.» Εμμ Ροιδης
  Εχουμε πολυ μεγαλυτερες ομοιοτητες απο οσες διαφορες.Η μεγαλη μας διαφορα ειναι οτι εμεις ειμαστε Οπλιτες ενω εσεις εχετε κατεβασει τα βρακια της αντιληψης σας στα διαταγματα των καιρων/Το μονο που σας κανει να ξεφευγετε καπως ειναι η ψυχη σας και η αγνοτητα της.Εισαστε οπως ολοι οι συνοδοιποροι σας αγνοι και καλοι.Απλως δεν μπορειτε με τποτα να καταλαβετε τι ζητανε οι καιροι.Εισαστε ακινδυνοι φιλε μου για τα αφεντικα.Και τι εγινε αν εσυ εκανες κινημα για μια λεξη..Οι ΕΜΟ ειναι εκει εξω και αυτο ειναι ενα τραγικο μελλον για την πατριδα μου.Εσυ θα ψηφισεις ΣΥΡΙΖΑ αν ο Τσιπρας παρει την εξουσια του κομματος και ο Τσιπρας θα φερει κι αλλους πνευματικους ΕΜΟ.Παραλογος και αυθαιρετος συλογισμος;Μα εισαστε με τους Κακους μαθητες..Μην γινεται διαχωρισμος φασιστικων αντιληψεων.Πρπει ολοι να γιαουρτοποιηθουμε προς τα κατω.Δεν λεω εσενα.
  Οσο για το Greek Alert.Ειμαι περιφανος που υπαρχουν φωνες σαν το Greek Alert.
  Για την Μακεδονια μας:Το ονομα το χασαμε σχεδον.Ας μην χασουμε και Εδαφη.Εδω πρεπει να επικεντρωθουμε τωρα.

  @αμετανοητος
  Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου.Μπορει να μην συμφωνεις,αλλως τε δεν ειναι στην προσωπικη ευχερια του καθενος να συμφωνησει με αληθειες αλλα διαβασε:

  Ο «Πανηγυρικός» του λόγος, στον οποίο περιέχεται το επίμαχο απόσπασμα, αποτελεί το άκρον άωτον της ρητορι­κής, αλλά και γλωσσικής τελειότητος. Και τούτο, διότι τον προόριζε να εκφωνηθεί από τον ίδιον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 380 π.Χ. χρειάστηκε δε για την τελειοποίηση του, κατά την παράδοση, πάνω από δέκα (10) χρόνια, καθότι εθήρευε τις κατάλληλες λέξεις, για να αποδοθούν με ακρίβεια το νοήματα του πολιτικού και πολιτιστικού μεγαλείου των Αθηνών.
  Το απόσπασμα έχει ως εξής:
  «Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ωσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας».
  Επιχειρώντας να κάμουμε φιλολογική προσέγγιση στο επίμαχο αυτό κείμενο, εστιάζουμε την προσοχή μας στις λέ­ξεις-κλειδιά που είναι δυνατόν να παρερμηνευτούν από μια επιπόλαιη θεώρηση. Οι λέξεις αυτές είναι το πεποίηκε, δοκείν είναι, καλείσθαι.
  Το ποιώ (πεποίηκε) στην Αρχαία Ελληνική σημαίνει φέρω εις ύπαρξιν, κατασκευάζω, φτιάχνω (λέγεται και στο Σύμβολο της Πίστεως «γεννηθέντα ου ποιηθέντα»).
  Το δοκώ (δοκείν) σημαίνει: νομίζω, έχω τη γνώμη, υπο­θέτω, φαντάζομαι, δηλ. σκέψη με υποκειμενικό κύρος και όχι με καθολική αποδοχή.
  Το καλείσθαι στερούμενο ποιητικού αιτίου, ερμηνεύεται «κατά το δοκούν», ανάλογα με την αντίληψη του καθενός. Λαμ­βανομένης όμως, υπόψιν της στάσεως του Ισοκράτη έναντι των αλλοδαπών, αποκλείεται να φιλοδωρεί εδώ αυτούς με Ελληνικότητα. «Έλληνες» αυτοαποκαλούνται οι ξένοι, δηλ. κα­λούνται από μόνοι τους. (Σήμερα θα τους λέγαμε Ελληνολιγούρηδες κατά το «Ευρωλιγούρηδες»).

  ολο το αρθρο ειναι στο http://irigonoi.blogspot.com/2007/10/blog-post_5759.html

  Δεν μπορω να συνεχισω αλλο.Εχω πολυ βαρυ Προγραμμα.Ευχαριστω.

  Ἔρροσω ἔν Ἑλληνισμῷ

 98. Και από που το βγάζεις το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να είμαι άθεος; Δεν υπάρχουμε δημοκράτες που να πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία; Μας το απαγορεύεις; Για κακή σου τύχη τον Πλεύρη τον παρακολοθώ αρκετά χρόνια, απλά και μόνο γιατί συμφωνώ μαζί του σε κάτι. Τους εχθρούς και τους εχθρούς της πατρίδας σου θα πρέπει να τους παακολουθείς για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις γελειότητες τους. Πρόκειται για ένα ακόμη φασιστοειδές όπως ο vagelakas που δεν σέβεται κανέναν θεσμό, αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την τιμή ανθρώπων ανώτερων του. Εαν τον έχετε αρχηγό σας να τον χαίρεστε, εδώ εφαρμόζεται η λαική παροιμία ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και για να είμαι ειλικρινής θα χαρώ πάρα πολύ να σαπίσει στην φυλακή για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, τέτοια υποκείμενα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα.

 99. Εγώ γύρισα σπίτι μόλις τώρα, και είδα το μεγαλοπρεπέστατο, απίστευτο σούπερ-φληνάφημα Μέλανος Ζωμού του «Μελλαγέως», που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι απαντά στην ερώτησή μου, που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, και τη διασαφηνίζω:

  ΕΡΩΤΗΣΗ
  -Με ΠΟΙΟ δικαίωμα, ΠΟΙΑ πραγματικά στοιχεία, ΠΟΙΑ λογική, και ποιο ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ αρθρογράφοι του Syriza-Watch να λασπολογούν τον βασανισμένο αγωνιστή κατά της χούντας και βουλευτή Περικλή Κοροβέση ότι είναι «κίνδυνος για τους δημοοκρατικούς θεσμούς

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Μέλανος… ζωμού εκ Μελαγγέως):

  «Συμφωνω με τον ΣΥΡΙΖΑ watch στο θεμα Κολοβεση.Πρεπει λιγακι να προσεχετε κι εσεις οι ιδιοι αυτα τα σκουλικακια που εχουν εγκατασταθει στην επιφυση Descartes του εγκεφαλου σας και δηλητηριαζουν την ψυχη σας.Τετοιο ατομο ηταν και αποθανων ΓΓ του ΚΚΕ και ο Γλεζος.Τετοια ατομα ηταν και οι χουντικοι.Ο ιδιος ο Κολοβεσης λεει πως δεν εκαιγαν μονο βιβλια αριστερου περιεχομενου αλλα και Πλατωνα και Αριστοτελη.Δεν αξιζουν στους Ελληνες αυτοι οι ανθρωποι.Μην αναπαυεστε στο γεγονος οτι προερχονται Ιδεολογικα απο την δικη σας πλευρα.Αυτος ειναι ενας πολυ ομορφος τροπος για να δεχτητε πολλες αγγαριες βλεποντας σφαιρικα την ομαδα σας.Κατανοεις τι λεω ή θελεις να γινω πιο σαφης με συγκεκριμενα παραδειγματα;Η σφαιρικοτητα της αντιληψης μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ειναι αυτη που δημιουργει την ελλειψη του αισθηματος των επιμερους πεδιων.Αυτο σημαινει οτι οταν καποιος πει “Ο Κοροβεσης ειναι υπερμαχος της Δημοκρατιας”και το αποκρυσταλλωσει στο συνειδητο μετα δεν μπορει να δει τα επιμερους πεδια τα οποια πιθανοτατα να ειναι τελειως αντιθετα απο την αρχικη ιδεα και ο εγκεφαλος κανει διεργασιες που θα τον κανουν σε ολους τους τομεις να πιστευει πως αυτο που κανει ο Κοροβεσης-υπερμαχος δεν μπορει να ειναι κατα.Κι ας ειναι ολοφανερα κατα!Αυτο σημαινει οτι εσενα μπορει καποιος να σε βαλει να κουβαλησεις ενα σακι πατατες απο την λαικη στο σπιτι του γιατι οι πατατες ειναι υπερ της Δημοκρατιας.Το καταλαβες;»

  Τουτέστιον, κοντολογίς και λαϊκιστί, άρτζι-μπούρτζι και λουλάς, γειά σου μπάρμπα κουκιά σου σπέρνω, αρχίδια πατέρα.
  Σαλάτα με Τόνο και πολυτονικό.

  ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ. 🙂

 100. Η ερωτηση ηταν:

  1) Για το θέμα του Κοροβέση ποιά είναι η θέση σου?

  Τι να πει κανεις..Ουτε εσεις οι ιδιοι δεν τα βγαζετε περα με τον εαυτο σας ρε παιδια..Αμαν!
  Θες να μαθεις με ποιο δικαιωμα;Με το δικαιωμα του ακαμα,που εγω εχω συμπαθησει, να θελει τον Πλευρη να σαπιζει στην φυλακη.Βασικα ομως το ζητουμενο ειναι ενα..Μην Προσβαλλετε αυτους που ειναι ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.(στο κεφαλι σας γινετε κατι σαν αυτο που γινοταν στο κεφαλι των εικονολατρων στο Βυζαντιο).Τα προσωπα ειναι υπερανω των εκπροσωπουμενων απο αυτα θεσμων.Συγνωμη εχετε δικιο.Κοροβεσης δι αντατσαμπλ.

  Oσο για το «Τουτέστιον, κοντολογίς και λαϊκιστί, άρτζι-μπούρτζι και λουλάς, γειά σου μπάρμπα κουκιά σου σπέρνω, αρχίδια πατέρα.
  Σαλάτα με Τόνο και πολυτονικό.»εχεις δικιο..Συγνωμη εκ μερους του Μελαγγεα με τον οποιο ταυτιζομαι.η απαντηση σου ειναι τεκμηριωμενα αποστομοτικη.Bb my master.

  Αυτη η συζητηση εχει πολυ νοημα και ειναι πολυ ομορφο να συζητα κανεις με ανθρωπους που εχουν επιπεδο και στηριζουν την γνωμη τους σε επιστημονικα τεκμηρια,απλως εγω δεν εχω αλλο χρονο γιατι το αφεντικο αυριο θα μου κοψει τον μισθο αν δεν ειναι ετοιμη η δουλεια του.Λοιπον..εγω κανω μια αρχη.Τεινω χειρα και προσθετω τα ιστολογια σας στους συνδεσμους μου.Καλο Βραδυ και καλη δυναμη!

  Φιλια απο την ομορφη Πραγα!

 101. Α ώστε έτσι, μπαγάσα, paint-ball στην Πράγα ε;

  ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ. Τις πανέμορφες Τσέχες έχεις εσύ στο μυαλό και απλώς… υποδύεσαι τον παιντ-μπωλίστα, για εφφέ. 🙂

  Σιγά μην έχουν και χρόνο οι κακόμοιρες οι Τσέχες για paint-ball. α χα χα χα…

  Μάλλον πρόκειται για προσωπικό σου… marketing. 😉

 102. Υ.Γ.
  Πού’σαι, πες του βαγκέλακα να ασχολείται περισσότερο με την γνωστή γκόμενα εν διαδικτύω και λιγότερο με τα μπλογκ, γιατί τάκανε θάλασσα. Πες του επίσης ΛΑΘΟΣ την είδε «χουντικός». Εύχομαι οι γκόμενες να του το μάθουν καλύτερα.

 103. omadeon den ton gnwrizw ton vaggelaka.Poio poly gnwrizw esena pleon..Oso gia tis Tsexes..einai asta na pane!Thees!

  Ps
  To paintball einai wraio,prepei na to dokimazeis.

 104. Εκκρεμούν από το πρωί δυο ερωτήσεις του φιλελεύθερου, σκοπεύεις να απαντήσεις ή όχι;

 105. Συγνωμη δεν ειδα.
  Οχι δεν εχουμε σχεση με το Ελληνικο Ανανεωτικο Ρευμα
  Και οι προβληματισμοι μου ειναι πολλοι.Κυριως το οτι δεν μπορω να βλεπω συμπατριωτες μου να συμπεριφερονται σαν φερεφωνα.Δεν ταιριαζει αυτο στους Ελληνες.Εχουμε να δειξουμε κατι αυτοφωτο και να παραξουμε πολιτισμο εδω και αιωνες.Πρεπει να ερθει η ωρα σιγα σιγα.Κι αν δεν κανουμε ολες τις εργασιες για το σπιτι οπως λενε και οι Αμερικανοι(do the homework) αυτο δεν προκειται να γινει.Ο Γκαντι ειπε «πραξε στον εαυτο σου την αλλαγη που θες να δεις στον κοσμο».Ἠ καπως ετσι.
  Λυπαμαι δεν εχω αλλο χρονο.Καλη δυναμη.
  Ἔρροσω ἔν Ἑλληνισμῷ

 106. @akamas
  Το άρθρο κατά του Κοροβέση του έγραψε ο γνωστός μπλόγκερ Vangelakas (στον οποίο αναφέρθηκα). Μοναδική περίπτωση ανθρώπου που διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλους, παρά το γεγονός ότι δηλώνει χουντικός. Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν ήξερε καν την ιστορία του Κοροβέση και απλώς ανέλαβε… απλήρωτη εργασία στο Κέντρο Λασπολογίας Syriza-Watch.

  Για τις απαντήσεις (ΑΝ υπάρχουν) στον Φιλελεύθερο, κι εγώ είμαι περίεργος να τις δω.

  Τέλος (και σωπαίνω) ιδού μια κουταλιά… μέλανος ζωμου εκ Μελαγγέως (από το δικό του λογίδριο):

  «Η σφαιρικοτητα της αντιληψης μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ειναι αυτη που δημιουργει την ελλειψη του αισθηματος των επιμερους πεδιων.»

  α χα χα.. Κάτι τέτοια ΞΥΛΙΝΑ άκουγα πολύ παλιά και κατέληξα να τα κάνω computer game:
  «Κόμπος 1 – το πρώτο Ελληνικό computer-game, ένας Ψηφιακός Σοφιστής»
  πρώτη μούρη στο
  omadeon ΤΕΛΕΙΑ com / writings

 107. Ποιοί δεν έχετε; Η ερώτηση ήταν προσωπική αν δεν κάνω λάθος. Και αν δεν έχετε σχέση περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Ποιές είναι οι ανυσηχίες σου;, Τι σε προβληματίζει στο θέμα της Μακεδονίας; και ποιό είναι το βασικό σου πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή δεν ήταν η δεύτερη ερώτηση; Ποός συμπεριφέρετε ως φερέφωνο και ποιού; και τι δουλειά έχουν οι εργασίες για το σπίτι με το θέμα της Μακεδονίας ή με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να δίνεις ξεκάθαρες απαντήσεις θολώνεις περισσότερο τα πράγματα. Το κάνεις εσκεμμένα;

 108. mantarkastag ποστ 105: Κυριως το οτι δεν μπορω να βλεπω συμπατριωτες μου να συμπεριφερονται σαν φερεφωνα.

  Φιλελευθερος_154:Ποιοί είναι οι συμπατριώτες σου που συμπεριφέρονται σαν φερέφωνα;

  mantarkastag: Δεν ταιριαζει αυτο στους Ελληνες.Εχουμε να δειξουμε κατι αυτοφωτο και να παραξουμε πολιτισμο εδω και αιωνες.

  Φ: Δεν είναι κακή αυτή η ιδέα.Επι της αρχής συμφωνώ και πιστεύω οτι συμφωνούμε όλοι μας εδώ.

  Μ: Κι αν δεν κανουμε ολες τις εργασιες για το σπιτι οπως λενε και οι Αμερικανοι(do the homework) αυτο δεν προκειται να γινει.Ο Γκαντι ειπε “πραξε στον εαυτο σου την αλλαγη που θες να δεις στον κοσμο”.Ἠ καπως ετσι.

  Φ: Σωστός ο Γκάντι.

  Αμετανότητος ποστ 94 :
  Διαφωνώ για την αναγκαιότητα κάθε είδους watch. Κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να παρακολουθεί (watch) τα λόγια και τα έργα όλων των πολιτικών κομμάτων και να κρίνει. Δε μας χριάζονται “σπεσιαλίστες” watchers.

  Φ : Εγκυρο το επιχειρημά σου, αλλά στην εποχή μας δεν μπορούμε να είμαστε ενημερωμένοι για όλους και για όλα. Πολλές φορές στην τεχνη αλλά και στην πολιτική χρειάζονται οι ‘αναλυτές’ και ‘παρατηρητές’ για να ενημερώσουν ένα κοινό που δεν εξειδικεύεται. Και δεν είναι κακό που δεν εξειδικεύτεταί, ο καθένας μας έχει τα ενδιαφέροντά του
  και δεν εμβαθύνει σε άλλους τομείς.
  Πιστεύω οτι πολύς κόσμος ψηφίζει πολλες φορές εχοντας μια γενική εντύπωση και όχι την πλήρη εικόνα.

 109. Ακάμας ποστ 90:
  Εκείνο που ήθελα να τονίσω με αυτό το post είναι μια επικίνδυνη ακραία ομάδα η οποία θεωρέι τον εαυτό της τιμητή των πάντων και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο.
  —————-
  Φ: Δυστυχώς είναι ενα απο τα πλεόν καθαρά χαρακτηριστικά, πολλών Δεξιών, η έπαρση και η αλαζονεία οτι αυτοί είναι οι κλειδοκράτορες των ιδανικών μας, και ότι όποιος δεν σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο με αυτούς δεν είναι πατριώτης.

  Η θέση μου είναι οτι δεν είναι κανένας περισσότερο η λιγότερο πατριώτης. Δεν κάνω μαθήματα πατριωτισμού απο κανέναν και δεν δέχομαι απο κανέναν.

  Γι’αυτό και δεν θα μου περναγε απο το μυαλό (και ξέρεις την αποψή μου για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ) να χαρακτηρίσω οποιονδήποτε απο την ΣΥΡΙΖΑ σαν προδότη ή μειοδότη.

  Γι’αυτό και τέτοιου είδους επιθέσεις είναι κακόβουλες και συνήθως πεφτουν στο κενό. Η συμβουλή μου είναι να μην τους δίνετε βάρος. Σε άλλα πρέπει να δίνετε βάρος 😉

 110. @ FILELEYTHEROS_154:
  Λες: «στην εποχή μας δεν μπορούμε να είμαστε ενημερωμένοι για όλους και για όλα. Πολλές φορές στην τεχνη αλλά και στην πολιτική χρειάζονται οι ‘αναλυτές’ και ‘παρατηρητές’ για να ενημερώσουν ένα κοινό που δεν εξειδικεύεται. Και δεν είναι κακό που δεν εξειδικεύτεταί, ο καθένας μας έχει τα ενδιαφέροντά του
  και δεν εμβαθύνει σε άλλους τομείς.
  Πιστεύω οτι πολύς κόσμος ψηφίζει πολλες φορές εχοντας μια γενική εντύπωση και όχι την πλήρη εικόνα».

  Ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα φίλε μου. Το θέμα της πιστής επεικόνισης της πληροφορίας απαλλαγμένο από το όποιο προσωπικό χρώμα θα μπορούσε να δώσει (ηθελημένα ή αθέλητα) εκείνος που τη μεταδίδει.
  Θα πω ένα χιλιοειπωμένο (από μένα) παράδειγμα. Το γεγονός: απεργιακή κινητοποίση ενός κλάδου (πχ των αγροτών).
  Οι τρόποι παρουσίασης του:
  α) «Κινητοποιούνται αύριο οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που τους έχει φέρει σε απόγνωση…».
  β)»Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει από αύριο όσους θα κινηθούν στην εθνική οδό από την κινητοποίηση των αγροτών…».
  Και στις 2 περιπτώσεις η είδηση μεταφέρθηκε στην κοινη γνώμη. Μα και ο ένας και ο άλλος δεν στάθηκαν στο γεγονός αλλά έβαλαν και την προσωπική τους οπτική μέσα. Όποιος απληροφόρητος για τον κλάδο ακούσει τον ένα θα πει «δίκιο έχουν οι αγρότες». όποιος ακούσει τον άλλο θα πει «τους κερατάδες θα μας βασανίσουν».
  Αυτή είναι η θεμελιώδης αντίθεση μου με τους σπεσιαλίστες «αναλυτές» που δεν είναι καθόλου αναλυτές αλλά προπαγανδιστές απόψεων.
  Θα συμφωνήσεις πως ελάχιστα πράγματα μαθαίνουμε για την πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων από τα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές λόγου ή τις μακροσκελείς αναλύσεις σε έντυπα. Περισσότερο βλέπουμε σκιαμαχίες ανοήτων που αυτοπροβάλονται (είτε ως συνεντευξιαζόμενοι είτε ως αναλυτές).
  Η πολιτική στα ΜΜΕ είναι αυτό που πριν λίγα χρόνια οι πολιτικοί χαρακτήριζαν «παραπολιτικά» κι ο κόσμος «κουτσομπολιό». Οι θέσεις των κομμάτων βαφτίστηκαν «ξύλινος λόγος» και εξοβελίστηκαν.
  Κατά συνέπεια: εκνευρίζομαι όταν ακούω φληναφήματα του τίπου «έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση» από ΜΜΕ που συνειδητά παίζουν ρόλο υπέρ κομμάτων, προσώπων ή μια πολιτικής (της ίδιας πάντα). Εμπιστεύομαι περισσότερο εκείνους που δηλώνουν ευθαρσώς ΠΟΙΑ ακριβώς πολιτική υποστηρίζουν. Να το πω απλούστερα: εμπιστεύομαι περισσότερο ένα ΜΜΕ που δηλώνει»δημοσιογραφικό όργανο» του όποιου κόμματος από 10.000 «αντικειμενικούς». Τουλάχιστον το «όργανο» θα αναφέρει πρώτα την είδηση και μετά ευκρινώς θα βάλει και τς θέσεις του φορέα που στηρίζει. Όχι για λόγους τυπικούς αλλά γιατί οφείλει να αποδείξει στον αναγνώστη-τηλεθεατή πως δεν θα διαστρεβλώσει απόψεις λόγω μονομέρειας.

  Εξυπακούεται πως τα παραπάνω τα αναφέρω για τα ΜΜΕ. Σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τα «παρατηρητήρια» που ούτε μια είδηση αναφέρουν ούτε πολιτική κριτική κάνουν. Μόνο αγοραίες επιθέσεις οι οποίες στερούνται επιχειρημάτων και λογικής, αλλά στοχεύουν στο θυμικό ανθρώπων που δε θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο από ένα κλισέ 3 ή 4 λέξεων το πολύ (αν, μάλιστα, η 1 από τις 4 είναι «αλήτες» «προδότες» κλπ τόσο πιο εύπεπτη είναι).

 111. Καλημέρα σε όλους.

  Η κόσμια διαφωνία ανάμεσα σε Αμετανόητο και Φιλελεύθερο νομίζω ότι ξεπερνιέται, ως εξής: Το να υπάρχει ένας μπλόγκερ ή ένα έντυπο που «εξειδικεύεται» στο να κάνει κριτική σε κάποιον ή κάποιους δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, αλλά είναι κακό όταν δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Και δεν την κάνει σωστά όταν υιοθετεί χονδροειδείς τακτικές λάσπες και «ad hominem» επιχειρήματα. Κατά τη γνώμη μου δεν κάνει τη δουλειά του σωστά όταν δεν συμπεριλαμβάνει και την αντίθετη άποψη (εκτός αν υπάρχει ΑΛΛΟ εξειδικευμένο μπλογκ ή έντυπο που ασχολείται με την κριτική του προηγούμενου).

  Βασικά κριτήρια λοιπόν για το ‘αν κάνει τη δουλειά του σωστά’ είναι πιθανώς τα εξής
  1) Διαφάνεια σε όλες τις πηγές, χωρίς παρερμηνεία ή διαστρέβλωσή τους (μέσω «αποσπασματικού σχολιασμού με δόλο»)
  2) Διαφάνεια σε όλους τους αρθρογράφους, ιδανικά και με πλήρη επωνυμία, αλλά τουλάχιστον να μην κρύβουν τις απόψεις τους σε άλλους χώρους (π.χ. ο αρθρογράφος που λασπολόγησε τον Κοροβέση ήταν χουντικός αλλά δεν έδωσε link στις υπόλοιπες απόψεις του)
  3) Μη-λογοκρισία της κριτικής από σχολιαστές (αν πρόκειται για μπλογκ). Η ασφαλιστική δικλείδα του σχολιασμού που προσφέρουν τα μπλογκ είναι εξαιρετικός τρόπος διασφάλισης αντικειμενικότητας, ακόμη και αν κάποιος αρθρογράφος λέει υπερβολές ή ανακρίβειες.
  4) Σεβασμός του ορθού λόγου και της λογικής (θέματα στυλ). Οι ρητορικές κορώνες δεν λειτουργούν όταν απαντούν σε λογικά επιχειρήματα (αυτό που είδατε στην περίπτωση του Μελαγγέως να αποφεύγεται)
  5) Σύνδεσμοι στο διαδίκτυο, όχι μόνο σε άλλα στοιχεία αλλά και σε άλλες, ακόμη και αντίθετες απόψεις.

  Πιστεύω ότι αυτά τα κριτήρια είναι σοβαρή διασφάλιση της ποιότητας της κριτικής και του διαλόγου. Μοναδική στιγμή για την ανθρωπότητα αν υλοποιούνται και τηρούνται, κάτι σαν… πρώτη γεύση της Άμεσης Δημοκρατίας του μέλλοντός μας.

  Όμως ο σοβαρότερος κίνδυνος για τη σωστή ενημέρωση ενός κοινού που κατακλύζεται από Πληροφορία και δεν έχει χρόνο να διασταυρώνει στοιχεία, είναι η κακή χρήση του moderation για λογοκρισία απόψεων. Εγώ προσπαθώ να μη λογοκρίνω ούτε βρισιές. Μόνο μία φορά λογόκρινα σχόλιο σε ένα από τα μπλογκ μου, γιατί ήταν όχι μόνο λίβελλος αλλά και πολύ άσχημη λάσπη που θα χρειαζόταν τόνους κριτικής για να καταρριφθεί (και πάλι θάταν δύσκολο να αποκατασταθεί η αλήθεια).

  Επομένως τα ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ και ΔΥΟ προβλήματα ενός «watch» είναι (1) η λογοκρισία απόψεων και (2) η λάσπη.

  Για τη λογοκρισία, υπάρχει ένας τρόπος να λυθούν αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, και είναι τεχνικά απλός:
  Πρέπει να κατασκευαστούν site που με το πάτημα ενός πλήκτρου «φωτογραφίζουν» άλλα site και διατηρούν για πάντα το αποθηκευμένο image. Σε μία εποχή που οργιάζουν οι κάμερες κατά διαδηλωτών (αδιακρίτως) καταγράφοντας και φακελλώνοντας τους πάντες, είναι κωμικό να μην υπάρχει ένα site που να «φωτογραφίζει» άλλα site (για το καλό του ίδιου του κοινού του).
  (περισσότερα σε μελλοντικό ποστ στο blog μου. Υπήρξαν ήδη μερικά – θα τα βρείτε με «ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» στο search).

 112. Υ.Γ.
  Οφείλω να αναφέρω μία εξαίρεση στον κανόνα της «μη-λογοκρισίας» (που θα γραφτεί και στους αρχές λειτουργίας του μπλογκ μου). Πρόκειται για την περίπτωση ανθρώπων που αποδεδειγμένα, επανειλλημένα και διασταυρωμένα, από πολλές πηγές, έχουν τη μανία της εκτόξευσης λάσπης κατά άλλων ανθρώπων. Δεν κινδυνεύουμε τόσο πολύ από τον «troll» όσο από τον συστηματικό καθ’έξιν λασπολόγο (είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι). Σε τέτοιες περιπτώσεις, δέχομαι ότι μπορούν να αποκλειστούν εντελώς άτομα από το διάλογο, στην αρχή για μία περίοδο σαν «ποινή» και στη συνέχεια ολοκληρωτικά. Κάποιος τέτοιος άνθρωπος με ανάγκασε να του επιβάλλω μια τέτοια «ποινή» σε ένα από τα μπλογκ μου πρόσφατα. Παρόλ’ αυτά, και επειδή δεν καταλαβαίνει ο ίδιος ΤΙ κάνει, έχει επέλθει «εκεχειρία» και του ΕΠΙΤΡΕΠΩ να σχολιάζει σε 2 από τα 6 μπλογκ μου, ώστε να έχει δικλείδα ασφαλείας και να μην φιμώνεται.

 113. Υ.Γ.2 όσοι ενδιαφέρονται για ένα site που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τη δουλειά που εξήγησα με τονισμένα γράμματα, δηλαδή μαζεύει διαδοχικές «φωτογραφίσεις» άλλων site και τις κρατάει για πάντα, αντίθετα με το google που σβύνει τις παλιές εκδόσεις ιστοσελίδων, είναι και το «Wayback machine», όπου βρήκα πολύτιμα στοιχεία που σήμερα έχουν πλέον (αυτο-)λογοκριθεί. Είναι το «Wayback machine» και καυχιέται ότι αποθήκευσε 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ με πλήρες ιστορικό, κάθε φορά που άλλαξαν. Δυστυχώς έχει 2 σοβαρές ατέλειες. Πρώτον, δεν επιτρέπει search (πρέπει να ξέρετε την ιστοσελίδα που θέλετε), και δεύτερον, δεν μπορείτε να το τροφοδοτήσετε εσείς (κατά βούληση) να αποθηκεύσει κάποιο site. Πάντως είναι χρήσιμο:

  www ΤΕΛΕΙΑ archive ΤΕΛΕΙΑ org
  (το γράφω έτσι για να περάσει το moderation των links που αναγκάστηκε να επιβάλλει ο Ακάμας)

 114. Y.G.3 80 ΔΙΣεκατομμύρια ιστοσελίδες! (έγραψα κατά λάθος εκατομμύρια) 🙂

 115. Χαίρετω τους 3-4 αναγνώστες/σχολιαστές του ιστολογίου με μία μικρή διευκρίνηση, είμαι κι εγώ ανάμεσα στους συγγραφείς του ΣΥΡΙΖΑ WATCH και αν ρίξετε μία ματιά το δικό μου ιστολόγιο θα δείτε γενικότερα τις απόψεις για την πολιτική, τη δημοκρατία κτλ. Τώρα για το ιστολόγιό μας, αν το ψάξετε θα δείτε πως είμαστε καμια 10ριά συγγραφείς με διαφορετικές πολιτικές απόψεις που συχνά διαφωνούμε και μεταξύ μας, πχ στην αναφορά στο βιογραφικό του κ. Κοροβέση, εγώ σχολίασα πως όχι μόνο δε με προσβάλλει, αλλα μου αρέσει κιόλας!!

  Το σύριζα watch παρά τις όποιε ενστάσεις σας, αλλά και δικές μου ενστάσεις σε ό,τι αφορά κάποιες δημοσιεύσεις, είναι ένα ανοικτό ιστολόγιο που σχολιάζει κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες διαφωνεί. Ασκούμε κριτική σε θέσεις και απόψεις!! Με επιχειρήματα και στοιχεία με ιδιαίτερη προσοχή στις διατυπώσεις μας, χωρις ούτε να βρίζουμε, ούτε να προσβάλλουμε σε προσωπικό επίπεδο. Τουλάχιστον αυτή είναι η αρχή μας.

  Οι συγγραφείς του ιστολογίου, σε αντίθεση με άλλους, ούτε ταμπέλες κολλάμε, ούτε χαρακτηρίζουμε «φασίστες» «προδότες» κτλ… Όταν βλέπουμε πχ πως κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μελών ή βουλευτών του ερχονται σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον της χώρας (όπως το αντιλαμβάνεται ο μέσος έλληνας) δε διστάζουμε να το επισημάνουμε. Όταν διαπιστώνουμε υποκριτικές στάσεις (όπως πχ στην περίπτωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων) το αναφέρουμε και τονίζουμε τη κοροϊδία.

  Αν θέλετε την άποχη μου όσο χρήσιμο είναι το ΣΥΡΙΖΑ watch, εξίσσου χρήσιμο είναι και το jungle-report που τα «χώνει» (και καλά κάνει) στο ΛΑΟΣ, εξίσσου χρήσιμα είναι και άλλα ιστολόγια που ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ. Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι να μην αναγράφονται ψέμματα και ανακρίβειες.

  Θα παρακαλούσω τον κύριο Ακαμά, να αποφεύγει χαρακτηρισμούς περί αυγών και φιδιών και να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα. Για παράδειγμα, οι αντιφατικές δηλώσεις/ενέργειες του κυρίου Αλαβάνου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κέντρα σπουδών τον βρίσκουν σύμφωνο;

  Αν θέλετε διάλογο θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν το κάναμε σε κάποιο επίπεδο, αν καταφύγετε σε υστερικές αντιδράσεις και χαακτηρισμούς, δε θα μπω στον κόπο να απαντησω.

  σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  Κωνσταντίνος

 116. Χαιρετώ σας όλους.

  Βλέποντας μερικά εδώ, ήθελα κάποιες διεκυκρινίσεις νά σάς μεταφέρω.

  Ο omadeon αναφέρει τά εξής:

  Στό November 24, 2007 at 4:09 pm

  . 1) Δεδηλωμένος “φιλο-χουντικός” μπλόγκερ (”καλό παιδί” κατά τα άλλα, αλλά… ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;) ξεκινάει γιω ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη μπλογκερική σταδιοδρομία του, μέσα σε νέο μπλογκ (το σύριζα-ουωτς), εκστρατεία λάσπης κατά του βασανισμένου από τη χούντα Περικλή Κοροβέση, με βάση την ασαφή κατηγορία ότι “δεν θα σεβαστεί τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς”. Δηλαδή ο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ μάρτυρας και θύμα της χούντας ΥΠΕΡ της δημοκρατίας Κοροβέσης δικάζεται και καταδικάζεται από έναν… νεαρό “φιλο-χουντικό”. Αυτός ο φιλοχουντικός είναι μάλιστα παιδί που όλοι σέβονται στη μπλογκόσφαιρα, ο βαγκέλακας, ακόμη κι εγώ ποτέ δεν αντάλλαξα ύβρεις μαζί του γιατί έχει το ταλέντο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ να συζητεί απόψεις και ΟΧΙ να κάνει προσωπικές επιθέσεις. ΤΙ άλλαξε και μπήκε κι αυτός στη χαβούζα της λάσπης; Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος ακροδεξιάς συσπείρωσης; .

  Αλλά καί :

  Το άρθρο κατά του Κοροβέση του έγραψε ο γνωστός μπλόγκερ Vangelakas (στον οποίο αναφέρθηκα). .

  Λοιπόν. Γιά νά ξεκαθαρίζουμε κάποια ζητηματάκια

  Τά τρία κειμενάκια στό syriza watch πού έχουν γραφεί από τό άτομό μου είναι τά εξής:

  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_24.html

  γίνεται λόγος στούς ευαίσθητους περί syriza watch.

  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_19.html

  τό οποίο αφορά τόν Γρ. Ψαριανό

  καί

  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/she-starts-to-scream.html

  τό οποίο πόστ κάνει λόγο γιά τό ότι θά είναι ενδιαφέρον νά δούμε στό τέλος τής κοινοβουλευτικής περιόδου πόσες παρουσίες θά έχουν οι κύριοι Κοροβέσης – Ψαριανός.

  ΔΕΝ έχω κανένα άλλο κειμενάκι.

  Θεωρώ ότι κάνετε λάθος, κάποια παρεξήγηση παίζει γιά λάσπη εκ μέρους μου κατά τού Κοροβέση. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, χωρίς πολυλογίες, πηγαίντε καί δείτε εάν λασπολογώ κατά τού Κορ.

  Εάν συνεχίζετε καί θεωρείτε ότι υπάρχει λάσπη, έ τί νά πώ, omadeon….

  Μοναδική περίπτωση ανθρώπου που διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλους, παρά το γεγονός ότι δηλώνει χουντικός. Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν ήξερε καν την ιστορία του Κοροβέση και απλώς ανέλαβε… απλήρωτη εργασία στο Κέντρο Λασπολογίας Syriza-Watch.

  O οποίος συνεχίζει καί μέ κράζει.

  Tέλος, omadeon, στό επιθετικότατο σχόλιό σου στίς November 24, 2007 at 5:44 pm, δέν θά απαντήσω επ’ουδενί στό ίδιο ύφος (εεε… ΟΛΟΙ αυτοί από σήμερα ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ και ΟΜΑΔΕΟΝ σε ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ λίστα, άααα μα πια.
  Πηγαίνετε ρε ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ να μορφωθείτε, να ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ(
  ) Συνεχίζω νά έχω τήν ίδια άποψη γιά σένα, παρότι μάς χωρίζουν πολλά σέ θέματα κοσμοθεωρίας, συνεχίζω νά σέ θεωρώ έντιμο, χωρίς συμπλέγματα κλπ κλπ κλπ. ενώ αποδέχομαι τίς συστάσεις περί μορφώσεως…

  Κάπου επίσης αναφέρεις:

  Πού’σαι, πες του βαγκέλακα να ασχολείται περισσότερο με την γνωστή γκόμενα εν διαδικτύω και λιγότερο με τα μπλογκ, γιατί τάκανε θάλασσα. Πες του επίσης ΛΑΘΟΣ την είδε “χουντικός”. Εύχομαι οι γκόμενες να του το μάθουν καλύτερα.

  Γιατί δέν έρχεσαι ο ίδιος νά μού τό πείς; Νά μέ βοηθάς νά μήν τά κάνω θάλασσα… Νά έρχεσαι μία στίς τόσες στό βλόγ μου. Ευπρόσδεκτος είσαι.

  Εννοείται μάγκες, ότι δέν απολογούμαι επ’ουδενί γιά τήν συμμετοχή μου σέ βλόγ πού ασχολείται μέ τήν Συριζά.

  Ο λόγος πού έσκασα μύτη ήταν η απρόκλητη επίθεση τού omadeon η οποία οφείλεται πιστεύω σέ παρεξήγηση.

  Γιά τά περί ευαισθησιών κάποιων γιά τό σύριζα γουώτς όταν δέν τούς πειράζουν άλλα βλόγς πού χαλιούνται μέ τόν Λαός π.χ., έ τί νά πεί κανείς… Μπορεί νά δεί τό πρώτο από τά τρία μου πόστς στό σύριζα γουώτς.

 117. Ο Βαγγέλακας ασφαλώς και δε χρειάζεται συνήγορο, εγώ μόνο θα ήθελα εδώ να επισημάνω πως εσείς είστε οι λασπολόγοι τι στιγμή που κατηγορείται το συριζα watch για πράγματα που δεν έγραψε ποτέ!!!!!!

  παραθέτω και το σχόλιο του ιστολογίο για τον κύριο Κοροβέση:

  «Το ιστολόγιο, όχι μόνο δεν μέμφεται τον κύριο Κοροβέση για τη συγγραφή του βιλίου τους «Ανθρωποφύλακες» που αφορά τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά, όπως προαναφέραμε, ΤΙΜΑ τους αγώνες κάθε πολίτη για τη δημοκρατία, και άρα ΤΙΜΑ και τον κύριο Κοροβέση γι’αυτό το λόγο.

  Το σχόλιο του αρθρογράφου Βαγγέλακα αφορά αποκλειστικά τη σημερινή του στάση στο κοινοβούλιο (πχ την άρνησή του να παραστεί στην ορκωμοσία της Βουλής).

  Από εκεί και πέρα ευχόμαστε ο κύριος Κοροβέσης να τιμήσει με τη στάση του το Ελληνικό κοινοβούλιο και τους θεσμούς.»

  Να είστε πιο προσεκτικοί λοιπόν στα σχόλιά σας, και να μη λέτε ανακρίβειες

 118. Λόγω ξαφνικού φόρτου εργασίας καθυστέρησα να δω τα τελευταία σχόλια και νομίζω ότι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ίδιος ο ιστολόγος Akamas (που ξεκίνησε το ποστ). Πάντως από την πλευρά μου, ΠΑΡΑ πολύ σύντομα (και θα τα πούμε αργότερα) τα εξής

  1) Χαίρομαι που ο Βαγκέλακας δικαίωσε την καλή περιγραφή του χαρακτήρα του (που έδωσα εδώ και αλλού). Είναι σημαντικό να τιμούμε ΟΛΑ τα πρόσωπα που σέβονται τους συνομιλητές τους, ΑΚΟΜΗ και αν έχουν προσχωρήσει σε ιδεολογίες που εμείς θεωρούμε φασιστικές (και ΤΙ πιο φασιστικό από τη χούντα για την Ελλάδα;) Επίσης χαίρομαι που έχει τον ανδρισμό να έρθει και να πει «εδώ είμαι» καθώς και κάτι που σντιστοιχεί «σε εκτιμώ επίσης». ΗΡΕΜΑ λοιπόν, περί Βαγκέλακα.

  2) Αν είναι κάποιος που χρειάζεται να είναι «πιο προσεκτικός» δεν είμαστε εμείς αλλά το Syriza-Watch, που ΤΩΡΑ βλέπω ότι ο μόνος λόγος που αμφισβητείται ο «σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών» είναι η άρνησή του να ορκιστεί θρησκευτικό όρκο και να παραστεί σε μία ορκωμοσία που διαιωνίζει το πρόβλημα του ΜΗ-χωρισμού Εκκλησίας και Κράους. Ετσι δεν είναι;

  3) Τέλος επειδή δεν τον ξέρετε τον Βαγκέλακα θα ξαναπώ ότι είναι ΠΟΛΥ κύριος. Πιστεύω ειλικρινά ότι βαθιά μέσα του δεν είναι ΚΑΝ χουντικός. Κάποιο μπέρδεμα έχει σε ιδεολογικά θέματα. Λόγω ΒΙΑΣΥΝΗΣ δεν πήγα να σχολιάσω στο μπλογκ του, αλλά φυσικά και θα το κάνω, γιατί ο σεβασμός των συνομιλητών είναι το Αλφα και το Ωμέγα της επικοινωνίας.

  Εγώ ενίοτε επιδίδομαι σε αθυροστομίες κατά γενικοτήτων τις οποίες αντιπαθώ (π.χ. χούντα) αλλά ΔΕΝ μου αρέσει και πάντα προσπαθώ αποφεύγω να πάρουν τα σκάγια μου πρόσωπα, και μάλιστα αδίκως. Τα υπόλοιπα αργότερα…

 119. Υ.Γ. στο 2 ξέχασα το όνομα, αναφερόμουν βέβαια στον Περικλή Κοροβέση. Τρέχω τώρα…

 120. @Φιλελεύθερος
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εκτός από ένα σημείο, οι λάσπες δεν πέφτουν πάντα στο κενό, είναι η τακτική του Γκαίμπελς, πες πες κάτι θα μείνει. Μαζί έχουμε διαφωνήσει παλαιότερα για οικονομικά θέματα σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και αυτό μπορεί να γίνει και στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι λασπολογούμε, ούτε ότι σκοπεύουμε να το κάνουμε.
  @Vetdino
  Έκανες ένα σημαντικό λάθος φιλαράκο, να μπεις στο blog μου και εδώ δεν μπορείς να με περιορίσεις, ούτε να μου σβήσεις σχόλια στα οποία εκφράζω εγώ τις απόψεις μου. Σε καλώ λοιπόν να απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις.
  1. Ποιός σας όρισε τιμητές του εθνικού συμφέροντος και ποιός το ορίζει αυτό.
  2. Όταν διαπυστώνεις ότι μια θέση σου είναι λανθασμένη δεν θα πρέπει να την διορθώσεις;
  3. Όταν εκφράζουν κάποιοι τις θέσεις τους στο ιστολόγιό σας γιατί τις εκφράζουν ανώνυμα, επειδή είναι υβριστικές, ή επειδή ντρέπονται για αυτές;
  Απάντησέ μου σε παρακαλώ σε αυτές τις τρεις ερωτήσεις και πριν κλείσω αυτό το σχόλιο για εσένα θα ήθελα να σου τονίσω δυο πράγματα. Είναι δικαίωμά σου στο blog σου να με κόψεις εαν θεωρέις ότι προσβάλλω την αισθητική σου, εδώ είναι το ιστολόγιό μου και δεν δέχομαι καμμιά λογοκρισία, όπως και δεν επιβάλλω. Το δεύτερο που θα ήθελα να σου πω επειδή έκανες τον συνήγορο του Βαγγέλακα είναι ότι δεν δεχόμαστε μαθήματα από άτομα που δεν σέβονται το πολίτευμα της χώρας. Από εκεί και πέρα σε καμμιά Ευρωπαική χώρα δεν υπάρχει θρησκευτικός όρκος, αυτό υπάρχει στην Ελλάδαμ στην Αραβία και στο Ιράν. Δεν είμαι χριστιανός, η ορθόδοξη εκκλησία μπορεί να είναι θεσμός για αυτούς που την πιστεύον, όχι για εμένα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στον Χριστιανισμό και στον Ελληνισμό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου αν είσαι χριστιανός ή Έλληνας και τα δυο δεν συμβαδίζουν. Αυτά για την ώρα και περιμένω απαντήσεις.

 121. Πολύ φασαρία για το τίποτε, αν φίλτατε δεν ασχολιόσουν εσύ και οι φίλοι σου μαζί τους πιστεύω ότι θα περνούσαν απαρατήρητοι.Ο πρώτος σύνδεσμος που δίδεις μάλλον είναι εκτός λειτουργίας όπως διαπίστωσα προ 10λέπτου. Μην Ξεχνάς ότι το διαδίκτυο είναι εντελώς ελεύθερο και ο καθένας μπορεί να γράψει και να πει ότι θέλει. Μήπως με σένα ή με μένα συμφωνούν όλοι. Κάτι από την συζήτηση μου θυμίζει Κίνα, κλπ.

 122. Το σωστό είνσι http://www.syriza-watch.blogspot.com. Μόνο μια μικρή ένσταση, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αυτά στην Ελλάδα και εαν δεν τα σταματήσουμε στην αρχή τους μπορεί να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.

 123. Αλήθεια π’οσες ώρες χρειαζονται για να συντονιστούν και να βρουν τρεις απαντήσεις; Πρόκειται για διάνοιες.

 124. Post 111 απο ομαδεον
  4) Σεβασμός του ορθού λόγου και της λογικής (θέματα στυλ). Οι ρητορικές κορώνες δεν λειτουργούν όταν απαντούν σε λογικά επιχειρήματα (αυτό που είδατε στην περίπτωση του Μελαγγέως να αποφεύγεται)

  Να υπερασπιστω λιγακι τον φιλο μου.Το οτι δεν καταλαβες γιατι προφανως τα ονοματα Descartes,Russel,Καρτεσιος δεν σου λενε κατι και φυσικα και αυτα που εκφραζουν αυτα τα ατομα δεν σημαινει κατι για σενα,δεν σου δινει και το δικαιωμα του κριτη αυτων.Μπορεις να γινεις πιο εντιμος και να πεις:Η μορφωτικη μου κατασταση δεν μπορει να ανταπεξελθει στα λεγομενα του Μελαγγεως,οποτε σας παρακαλω οσο μιλατε μαζι μου να αποφευγετε τετοιες αναρτησεις. Δεν ειναι κακο..Δεν χρειαζεται ολοι να γνωριζουν αυτα που λεει πχ ο Descartes.Καλο θα ηταν αλλα δεν ειναι το ζητουμενο ημων των δυο,τουλαχιστον.Απλως αυτο το κειμενο ηταν μια απλη και μικρη υποδειξη περι της μεθοδολογιας και της διαδικασιας της πλανης.Πρεπει να ξερεις να διαχωριζεις την ρητορια απο τον ορθο λογο.Τον ορθρο λογο τον γνωριζεις καλα και αυτο φαινεται απο ολα τα ποστ σου αλλα την ρητορικη οχι και τοσο και καμια φορα φαινεται να μπερδευεσαι για το τι ειναι ρητορικη.Ευχαριστω πολυ.

  ΥγΕιναι αληθεια δημοκρατικο να υποδεικνυεις τι πρεπει να αποφευγεται και τι οχι;Εμενα μου φαινεται..οχι και τοσο πολυ υπερ της ελευθεριας του λογου και της σκεψης.Ευχαριστω.

 125. Καλώς τον. Που χάθηκες εσύ; Χρωστάς κάποιες απαντήσεις από εχθές. Απάντησε πρώτα και ύστερα κρίνε αυτά που λένε οι άλλοι. Πρόσεχε, θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις.

 126. ΥΓ Descartes και Καρτέσιος είναι διαφορετικοί; Πως νόμιζα ότι είναι ένα και τοα αυτό πρόσωπο.

 127. Και επειδή παρατράβηξε το αστείο με αυτούς τους σαλτιμπάγκους που το παίζουν ανεξάρτητοι και τιμητές των πάντων αντιγράφω από το ιστολόγιό τους <> Ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία για κάποιες ανάλογες περιπτώσεις, θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

 128. Τώρα που ο ΛΑΟΣ είναι στη βουλή, είναι μια καλή ευκαιρία να γελοιοποιήσουμε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους του τΣΥΡΙΖΑ. Όσο τους αφήνουμε θα αποθρασύνονται. Μηδενική ανοχή στους «φασίστες» δεν λένε αυτοί; Μηδενική ανοχή λοιπόν και εμείς σε αυτόν τον συρφετό του τΣΥΡΙΖΑ.

 129. Ωχ μωρε εγινε λαθος..Ειμαι με το ενα χερι στο ενα πισι και με το αλλο στο αλλο.
  Τι να κανω..
  ΥΓ Δεν νομιζω οτι χρωσταω κατι.Γιατι βρε ακαμακουλη συμπεριφερεσαι τοσο αυταρχικα;Να προσεχω τι;Μηπως με κοψεις απ΄το μαθημα;Να απαντησω σε τι;Κυριε καθηγητα απηντησα εχθες!Κανε μου την χαρη φιλαρακι(προφορα σαλονικιωτικη)..; διαιτητης κι ετσι;

  Κυριε Κυριε!!Χθες ο Γιωργακης με ειπε φασιστα!ποστ 1865 παραγραφος 3.Του εκανα και 76 ερωτησεις και δεν μου απαντησε ετσι οπως ακριβως εγω ηθελα ουτε σε ΜΙΑ!

  Ακαμας:Γιωργο παιδι μου!!Απαντησε στις ερωτησεις τωρα!Μετα θα πας να κανεις ολες τις αλλες δουλειες που εχεις να κανεις!Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα ΓιΩργο!Η Δουλεια σου ειναι τωρα ΕΔΩΩΩΩ!!!

  ΧαχαχαΧΑχαΑχαΧχα ΑΝτε Καλο Βραδυ!!

 130. Τι έγινε ρε παιδιά; ΤΣΙΡΙΞΕ κανείς; Τον ορθό μου λόγο ξύριζα και κάποιοι νόμιζαν πως τσίριζα;

  Μαρκήσιε ΝτεΚάρτ-Α-λα-Καρτ, άσε το Μέλανα Ζωμό εκεί που βράζει. Δεν ωφελεί να του αφαιρείς 2-3 κάρβουνα.

  Σιγά ρε μεγάλε, σιγά που δεν ξέρουμε τους φιλοσόφους στη σούπα του Μελανζερί Α λα κάρτ.

  Ρητορική έχουμε περίσσευμα…

  🙂

 131. Που ανήκεις πολιτικά και ποιές οι θέσεις σου για το Μακεδονικό. Το κακό είναι ότι δεν έχεις και τρίτο χέρι, θα ήσουνα πολύ αποδοτικός. Το μόνο κακό είναι ότι απλά παπαγαλίζεις το μάθημα που σου κάνουν χωρίς να έχεις καμιά απολύτως κριτική σκέψη και όταν στριμώχνεσαι αποφεύγεις τις απαντήσεις. Δεν με πειράζει και ιδιαίτερα, η σιωπή σας προς απάντηση όλων όσοι έθεσαν ερωτήματα σε αυτό το post και για όσους ακόμη έχουν κάποιες αμφιβολίες δεν έχουν πα΄ρα να δουν αυτό που βρήκα στο site σας και αντέγραψα στο comment 129.

 132. Εχεις Δικιο!Παπαγαλιζω και δεν εχω θεσεις.Που να παρει..παλι με ξετρυπωσες..Μα καλα..πως μπορω να γινω σαν κι εσενα;Στο 129 δεν βλεπω κατι.Ακαμα τα καταφερες!Respect

  Τελευται φορα (αφου με τιμας και ενδιαφερεσαι τοσο πολυ για την προσωπικη μου θεση να μην σου χαλασω χατιρι,αν και τα ειπε ο μελανας ζωμος χθες και ειπα οτι συμφωνω μαζι του-για την ακριβεια ταυτιζομαι..):Το παιχνιδι με ονομα το χασαμε μαλλον(οχι βεβαια στις καρδιες μας,δεξου το κι ας ακουγεται μελο).Το θεμα ειναι να μην χασουμε εδαφη.Αν χασουμε εδαφη,πολυ πιθανο με την ηγεσια που εχουμε,να μην χασουμε Ελληνες.Τωρα τι σημαινουν ολα αυτα;Ελα ντε..δεν ξερω..ετσι μου τα ειπανε κι εγω τα λεω παλι!Βρες καποιο βιβλιο που να μιλαει για γεωπολιτικες στρατηγικες και διαβασε πως μπορει να αλλαξουν χερια εκτασεις αρκει να το θελει ο ισχυρος(που δεν ειμαστε εμεις).Ενας καλος λογος ειναι πχ το λαδι της πετρας(πετρελαιο) του Αιγαιου.Αλλος λογος μπορει να ειναι..να δεις πως μου το ειπανε..δεν το θυμαμαι καλα..μουσουλμανικο τοξο λεγεται νομιζω και η επιρροη των Αμερικανων προς την Ανατολη.Νομιζω ετσι μου ειπανε.Θελουν λεει οι Αμερικανοι να εχουν μια καλη βαση στο σημειο που χωριζει την Ανατολη απο την Δυση..Δεν ξερω..Δεν το πολυ καταλαβα αυτο..

  Τελος εδω απο εμενα.Δεν εχω χρονο(για αλλο πονο).Με πονει το να μην ξαναμιλησω μαζι σου αλλα..τι να γινει..μας χωριζουν τα αφεντικα μου!!

 133. αΑΑΑααααΑα πολιτικα ανηκω στον ελευθερο χωρο που δραστηροποιηται ο ΞΥΡΙΖΑ.Ειναι ενα νεο κομμα με σκοπο την ενωση των απανταχου..εεεεε…αυτων που δεν εχουν γνωμη;πως τους λενε;;;;;ΑΑΑ αΑΑ Αα αα ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

  ΧΑΧαχχαχαΧαχΑχΑΧχα γελασαμε

 134. Κάτι ακόμη και φεύγω, η ‘πρωτοβουλία’ του Συριζα-Ουώτς δεν είναι μεμονωμένη.

  Η τακτική της γελοιοποίησης βιογραφικών σημειωμάτων-με-χιούμορ χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο κατά του Περικλή Κοροβέση αλλά και κατά ενός άλλου, πολύ λιγότερο σημαντικού προσώπου… εμού του ιδίου.

  Φάτε κι εσείς λοιπόν ένα.. Οικολογικό Big Mac (συνιστώ επίσκεψη όλων των λινκ)
  http://omadeon.wordpress.com/2007/11/21/bigmac/#comment-1801

  Κάποιος όχι μόνο λασπολογεί περί «φιλοσκοπιανών συριζάτων ιστολογίων» αλλά και… αυτο-λογοκρίνεται σε προηγούμενα εγκώμια υπέρ του Περικλή Κοροβέση που έγραψε ο ίδιος παλαιότερα (σε ποστ που «κατέβασε») ενώ… αρνείται να πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κουβέντα για τη λάσπη κατά του Κοροβέση σήμερα.

  Το Σύριζα Ουωτς δεν είναι μεμονωμένο, δυστυχώς.

 135. Γιάννη για ελευθέρωσε το link που έδωσα. Ο μικρός πεινάει, κέρασέ τον κι ένα Big Mac! 🙂

  ΚΑΛΗΝιύχτα σας (Χαρυκλυνάτα)…

 136. Και κάτι τελεταίο για να μάθεις λίγη ιστορία. Κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος υπ΄γραψε με τους βασιλείς της Σερβίας και της Βουλγαρίας την περίφημη συμφωνία του Βουκουρεστίου, το κεντρικό νόημα της οποίας ήταν ότι όσα εδάφη της Μακεδονίας ελευθερώνει ο κάθε στρατός ανήκουν στην χώρα που τα ελευθέρωσε. Έτσι γεωγραφικά υπάρχει η Μακεδονία του Αιγαίου, η Μακεδονία των Σκοπίων και η Μακεδονία του Πιρίν, βλέπεις η Ελλάδα απελευθέρωσε τα περισσότερα εδάφη. Για του λόγου το αληθές μπορείς να ανατρέξεις και στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα τα μυστικά του βάλτου, το οποίο αναφέρεται σε γεγονότα της εποχής εκείνης.
  ΥΓ Δεν μου απάντησες, ο Descartes και ο Καρτέσιος είναι διαφορετικά πρόσωπα;

 137. @ akamas:
  «δεν δεχόμαστε μαθήματα από άτομα που δεν σέβονται το πολίτευμα της χώρας».

  Ελπίζω να μην εννοείς εμένα που δε μ’ αρέσει το πολίτευμα της αστικής δημοκρατίας και παλεύω ν΄αλλάξει και να δώσει τη θέση του σε μια Λαϊκή Δημοκρατία. 🙂

  @ omadeon:
  Νομίζω πως είσουνα υπερβολικός στους αρχικούς χαρακτηρισμούς σου για τον Βαγκέλακα. Εγώ δεν τον ξέρω, ούτε έχω περάσει ακόμα από το blog του. Πρώτη φορά είδα εδώ την παρέμβαση του και τη βρήκα νηφάλια (πολύ πιο νηφάλια απ’ αυτή που θα είχα εγώ αν μου ρίχνανε τέτοιες κατηγορίες. Θυμάσαι, ε;). Πάντως είναι καλό που τη διόρθωσες. Αν και από την κουβέντα σας βγαίνει πως είσαστε γνωστοί και λέτε και καμιά κουβέντα παραπάνω.

  @ vangelakas:
  Δε νομίζω πως η φιλοσοφία του συγκεκριμένου watch blog είναι μόνο κριτική. Κριτική στον ΣΥΝ κάνω κι εγώ ως κομμουνιστής. Και για τις «αντιφατικές δηλώσεις/ενέργειες του κυρίου Αλαβάνου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κέντρα σπουδών» και για πολλά άλλα. Όμως είναι το ύφος που με ξενίζει. Το λέω εγώ που σε δικό μου ποστ για τον Ψαριανό είχα ανάλογο χλευαστικό απαξιωτικό ποστ επειδή «τα πήρα» γιατί (κατά τη γνώμη μου) ο ΓΨ εκμεταλεύτηκε το αξίωμα και την ασυλία του βουλευτή να τα πει αυτά για τα ναρκωτικά. Μου έκανε εντύπωση πως αυτό το ποστ (που αν διαβάσεις λίγο το blog μου θα δεις πως είναι εντελώς άλλου ύφους απ΄αυτό που συνήθως έχω) τράβηξε την προσοχή κάποιων από το syriza watch σε σημείο να μου προτείνουν συνεργασία.
  Δεν εννοώ μ’ όλα αυτά πως όσοι γράφουν εκεί έχουν το ίδιο κόλημα, ωστόσο η πλειοψηφία των άρθων διαπνέεται από αυτό το ύφος. Δε σου κρύβω πως όταν οποισδήποτε διαβάζει μερικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΝ τείνει να τον συμπαθήσει ως θύμα άδικης επίθεσης. Το ύφος είναι εκείνο που δε μου αρέσει όχι τα θέματα που πραγματεύεστε και που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν συζήτηση με τη συμμετοχή και ΣΥΝασπισμένων όπου εκεί θα μπορούσαν να ξετιναχθούν πολιτικά πολλά επιχειρήματα της μιας ή της άλλης πλευράς. Φίλος μου έλεγε πως σκεφτόταν αν έπρεπε να γράψει στο blog του για τις επερωτήσεις Αλαβάνου για τις ιδιωτικές σχολές για να μην τον ταυτίσουν με το watch. Αυτολογοκρισία.
  Αυτό θέλατε; Ελπίζω πως όχι.

 138. @ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

  καλημέεερες.

  Όχι ρέ σύ, δέν είμεθα γνωστοί, απλώς κάποια στιγμή, κάπου, σέ κάποιο βλόγ, κραζόμασταν, τόν ειρωνεύτηκα αλλά εκείνος δέν ανταπάντησε σέ οξύ ύφος. Οπότε δέν μπορώ παρά νά τόν σέβομαι πλέον. Άν ήταν κάποιος άλλος πού νά κατήγγελε ότι λασπολόγησα είς βάρος Κοροβέση, χωρίς πουθενά νά έχω κάνει κάτι τέτοιο (εξού καί η παράθεση τών τριών λίνκς όπου ΠΟΥΘΕΝΑ δέν αισχρολογώ κατά Κοροβέση) θά έτρωγε μεγάλη γιούχα.

  Όσον αφορά τά περί τού σύριζα γουώτς. Θέλεις νά συμφωνήσουμε γιά τά όλα όσα λές; ΟΚ, συμφωνώ. Ξέρεις ποιά η ένστασή μου; Γιά ποιό λόγο ένα βλόγ πού αντιστρατεύεται κάποιον πολ. σχηματισμό τής αριστεράς είναι hate blog ενώ κάποια άλλα, πού έχουν (είχαν) σκοπό νά μήν μπεί ο ΛαΟΣ στήν βουλή είναι … εποικοδομητικά…. …. …

  Μέ πιάνεις φαντάζομαι.
  .
  .
  .
  .
  Πάντως τό πιό ωραίο εμφανίζεται στό 122ο σχόλιο.

  «Νά τούς σταματήσουμε»

  Πώς ρέ συντρόφια; Κουλάρετε… Καί προσπαθείστε νά αντιληφθείτε τί εστί διαφορετικό όταν ειπώνεται τόσα χρόνια η φράση/αρχή τής δημοκρατίας: «Ανοχή στό Διαφορετικό»

 139. Καλημέρα
  @Αμετανόητε

  Νομίζω πως είσουνα υπερβολικός στους αρχικούς χαρακτηρισμούς σου για τον Βαγκέλακα.

  Αμετανόητε πές μου ΠΟΥ είπα κάτι κακό για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Βαγκέλακα, και θα το πάρω πίσω. Είναι σπάνιας αξίας παιδί.

  Πάντως δηλώνει επισήμως φασίστας και… μπερδεύει κόσμο (γιατί κάθε άλλο από φασίστας είναι στην έκφρασή του). Ανήκει σε μία γενιά απογοητευμένων από τη διαφθορά των πολιτικών που δεν έζησαν και τη χούντα για να ξέρουν τη… γλύκα της.
  Νομίζω ότι διαχώρισα επαρκώς τα πολιτικά από τα περί΄προσώπων. Ο Βαγγέλακας, το επαναλαμβάνω, είναι στη διαδικτυακή του συμπεριφορά ΚΥΡΙΟΣ. Να φανταστείτε ότι είναι ίσως ο μόνος σχολιαστής σε μπλογκ εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων, όπως εκείνο του j95 («συριζάτο φιλοσκοπιανό» κατά τον ΜακΜάνους) όπου είναι ευπρόσδεκτος και χαίρει εκτίμησης. Επισης, είναι άριστος γνώστης της Ελληνικής γλώσσας και γράφει σουρρεαλιστικά (άρθρα που δεν τα πολυ-διαφημίζει).

  Λοιπόν, επειδή ο Βαγκέλακας νομίζει ότι τον κατηγορώ αδίκως θα προσπαθήσω να εξηγήσω ΤΙ εννοώ. Κατ’ αρχήν συμφωνώ απόλυτα με σένα Αμετανόητε ότι το ΥΦΟΣ και το ΣΤΥΛ μετράει πάνω από όλα. Αλλά… δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό που ενοχλεί.

  Υπάρχουν πολλά είδη λάσπης. Υπάρχει σαφής συγκεκριμμένη συκοφαντία (π.χ. «Ο Τάδε έκανε Α» ενώ δεν έχει κάνει Α) και υπάρχει ΑΣΑΦΗΣ, ΜΗ-ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ συκοφαντική καλλιέργεια εντυπώσεων ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ, ή με ΛΑΘΟΣ βάση.

  Το ένα άρθρο του Βαγκέλακα «she screams» (κλπ) για τον Περικλή Κοροβέση με άφησε άναυδο, χωρίς να πει πολλά. Διότι ΔΕΝ ήξερα εκείνη τη στιγμή που το διάβαζα τη… γελοία αιτία με την οποία αμφισβητείται (από το Σύριζα-Ουωτς) ο Κοροβέσης (το γεγονός της διαμαρτυρίας του για το θρησκευτικό όρκο μέσω απλής απουσίας από την ορκωμοσία). Να σας υπενθυμίσω ότι ο Περικλής Κοροβέσης, που χαίρει εκτίμησης από πολύ κόσμο ανεξαρτήτως κομμάτων, (1) βασανίστηκε από τη χούντα, (2) συκοφαντήθηκε πριν κάποια χρόνια ως… τρομοκράτης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ και ΧΩΡΙΣ Το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ εις βάρος του, μέχρι που έγιναν επανειλλημένες έρευνες από τις αρχές και ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ από όλες αυτές τις λάσπες.

  Επομένως, ΔΕΝ χρειαζόταν και πολύ για να ΠΑΡΩ ΦΩΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣ, μόλις διάβασα το άρθρο του Βαγκέλακα. Ενα άρθρο, που ΧΩΡΙΣ να απευθύνει συγκεκριμμένη συκοφαντία (ότι ο Π.Κ. έκανε άλφα ή βήτα) τον ειρωνεύεται αμφισβητώντας το σεβασμό του στους δημοκρατικούς θεσμούς. Και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να αναφέρει την αιτία για αυτή την «απορία» του. ΑΣΑΦΗΣ ΛΑΣΠΗ τελικά, που παραπέμπει ΚΑΙ στις προηγούμενες λάσπες κατά του Π.Κ. που καταρρίφθηκαν εκκωφαντικά από το ίδιο το κράτος παλιά.

  Πάμε τώρα στα υπόλοιπα του Σύριζα Ουώτς. ΠΡΑΓΜΑΤΙ το στυλ είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ. Το ένα ποστ με τον Αλαβάνο να τον έχει στη… σημαία των Σκοπίων στη θέση του ήλιου της Βεργίνας. Το άλλο να τον έχει ντυμένο μαύρο τσολιά και να τον αποκαλεί κομιτατζή. Και από κάτω… μπαρούφες. ΠΟΛΛΟΙ πιστεύουν ότι δεν έχει πλέον καμία σημασία το πως θα ονομαστεί το γειτονικό αυτό κράτος που ουσιαστικά έχει μετατραπεί ΗΔΗ σε…. Ελληνικό Οικονομικό Προτεκτοράτο. Για αλυτρωτισμό ΟΥΤΕ καν το συζητάμε. ΔΕΝ είναι δυνατόν να απειληθεί η Ελλάδα με βάση… 2-3 χιλιάδες σλαβόφωνους Ελληνες Μακεδόνες. Αλλά αυτό το συζητάμε άλλη φορά, εδώ είναι εκτός θέματος.

  Προσέξτε τώρα κάτι. Κριτική κατά του Σύριζα Ουώτς δεν έκανα ΜΟΝΟ εγώ ή ΜΟΝΟ ο Ακάμας. Πολλοί άλλοι αγανάκτησαν. ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα η κριτική κατά του ΛΑΟΣ (κόμμα που ΕΙΝΑΙ φασιστικό και ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ κόσμο παριστάνοντας το ότι δεν είναι) με την κριτική κατά μικρών αριστερών κομμάτων. Με τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΝΙΓΜΕΝΑ στη διαφθορά, δεν είναι και χρήσιμη μια τέτοια κριτική. ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ κάποιοι να θάψουν το ΣυΡιΖα με λάθος αιτίες, και δεν κοιτάνε την κόπρο του Αυγείου ακριβώς μπροστά τους.

  Αν διαφωνεί κανείς ας διαβάσει ξανά τις κριτικές άλλων, όπως εκείνη του Φιλελεύθερου (και τη δική σου Αμετανόητε).

  Τέλος, όσον αφορά τα περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είναι τεράστιο και αμφιλεγόμενο θέμα. Ο Αλαβάνος θυματοποιείται διότι υπέγραψε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κείμενο, όπου υπήρχε ΜΙΑ μικρή φράση που έλεγε ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ότι τα Πανεπιστήμια είναι καλό να υπάρχουν τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ένα κείμενο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, σε μία Ευρώπη όπου τέτοια ιδιωτικά Πανεπιστήμια ΗΔΗ υπάρχουν, και πολλά εξ αυτών είναι ΜΗ-κερδοσκοπικά.

  Δηλαδή ρε αμετανόητε, θα σας χάλαγε ένα μη-κερδοσκοπικό Μαρξιστικό Πανεπιστήμιο του ΚΚΕ, ή ένα Πανεπιστημιακό Ιδρυμα Σοσιαλιστικών Μελετών με ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση? TI ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

  Ο λόγος που ο Αλαβάνος υπέγραψε το ψήφισμα είναι διότι το ψήφισμα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΩΣΤΟ.

  Και ο λόγος που επίσης ΔΕΝ εγκρίνει Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε ΑΥΤΗ τη ΒΡΩΜΟΧΩΡΑ είναι η ΑΙΣΧΡΗ ΒΡΩΜΙΑ της, η διαφθορά δηλαδή, που είναι έτοιμη να καταχραστεί ΚΑΘΕ τέτοια προοπτική για να ωφεληθούν ΜΟΝΟ κάποιες τσέπες επιτήδειων.

  ΔΕΝ είμαι μέλος του ΣυΡιΖα, ΔΕΝ ξέρω τι λέει ο ΣυΡιΖα, εγώ ΑΥΤΑ κατάλαβα. 🙂

  Εγώ δεν ήρθα πρώτα

 140. Τέλος…
  Εγώ δεν ήρθα πρώτα να σχολιάσω εδώ. Το ερεύνησα το θέμα. Μπορεί να βρίζω γενικά και αόριστα το φασισμό αλλά πρόσωπα προσπαθώ να ΜΗ βρίζω. Αυτά.

 141. Ακριβώς επειδή πολλάκις έχω ακούσει τέτοια κοπλιμέντα από τόν omadeon, θεώρησα ότι τό κράξιμο πού μού έριχνε, κάποια άλλη (παρεξηγιάρικη) αιτίαν θά είχε. Τόν ευχαριστώ πολύ επειδή κάνει κάτι πού εγώ δέν μπορώ. Είναι κάργα ακομπλεξάριστος μέ αντιθέτων ιδεολογιών υποστηρικτές. Εγώ, κομπλεξικός ών, δέν μπορώ. (Σταματώ επειδής έχουμε πήξει στά εγκώμια!)

  Πάντως, επιτρέψτε μου νά επιμένω στήν άποψή μου ότι δέν ύβρισα, δέν ασχημόνησα ρέ παιδί μου, στό πρόσωπο τού Κοροβέση. Μιά μαλακιούλα είπα γιά τό ότι μάλλον δέν θά είναι συχνός επισκέπτης τής βουλής. Ε, σιγά… (Αλλά καί πάλι ρέ παίδες, στό απυρόβλητο είναι ο Κ.; Βασανίστηκε από τήν επταετία, οκ, δηλαδή δέν μπορεί νά κριθεί από κανέναν λόγω εκείνης τής εποχής;)

  (έχω επίσης καί μιά ένσταση στό: «ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα η κριτική κατά του ΛΑΟΣ (κόμμα που ΕΙΝΑΙ φασιστικό και ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ κόσμο παριστάνοντας το ότι δεν είναι) με την κριτική κατά μικρών αριστερών κομμάτων «)

  ΟΛΟΙ πρέπει νά υπόκεινται σέ κριτική.

  Ευχαριστώ γιά τήν φιλοξενία.

 142. Που ‘σαι Ακαμά, να φορέσουμε τσίγκινα να μη μας μαμήσεις ρε συ με το υφάκι σου… «έκανες μεγάλο λάθος που ήρθες να γράψεις εδώ μέσα» κτλ… όποιος έχει επιχειρήματα και σοβαρή άποψη μπορεί να την εκφράζει χωρίς υστερικές κορώνες σαν τις, τουλάχιστον γελοίες, απειλές που εκτόξευσες στις προηγούμενες επισκέψεις σου στο ΣΥΡΙΖΑ watch.

  Επί της ουσίας των 3 ερωτήσεων που έθεσες (εγώ με χαρά να σου πω τη γνώμη μου, εσύ εδώ και ημέρες βέβαια αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία των δικών μας ερωτήσεων)…

  1. Ποιός σας όρισε τιμητές του εθνικού συμφέροντος και ποιός το ορίζει αυτό.

  Κανείς δε μας όρισε τιμητές του Εθνικού συμφέροντος. Το εθνικό συμφέρον το καθορίζει ο Ελληνικός Λαός, και φυσικά σταπλαίσια του Εθνικού συμφέροντος είναι η υπεράσπιση της Ελληνικής ιστορίας και η αποτροπή κάθε άμεσης ή έμμεσης απειλης προς την ακεραιότητα της χώρας. Νομίζω πως θα συμφωνήσεις πως η μη καταδίκη αλλά ακόμα χειρότερα η απόκρυψη των αλυτρωτικών θέσεων των Σκοπίων (όπως εκφράζονται από το ίδιο το Σλαβομακεδονικό κράτος) αποτελεί λανθασμένη πολιτική.

  Επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ watch επισημάναμε το παράδοξο φαινόμενο της παρουσίας αρχηγού κόμματος μίας χώρας στην πρωτεύουσα μια άλλης χώρας με την οποία υπάρχει κάποια διαφωνία και η σαφής τοποθέτηση υπέρ του γείτονα. Ο κύριος Αλαβάνος φρόντισε με τη στάση αυτή (κατά την άποψη μας, κανέναν δεν πάμε να «καπελώσουμε») να δείξει στους Σλαβομακεδόνες πως είμαστε διχασμενοι.

  Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, θεωρώ το «παιχνίδι» της ονομασίας των Σκοπίων σχεδόν χαμένο (εξ’αιτίας μίας σειράς τραγικών Ελληνικών λαθών) και μία σύνθετη ονομασία, όπως Νέα-, Ανω,- ή Σλάβο-Μακεδονία δε θα ήταν τόσο κακή αφού τουλάχιστον θα διαχώριζε έστω γεωγραφικα την Ελληνική από την Σλάβική Μακεδονία. (αυτά εν συντομία για το Μακεδονικό)

  2. Όταν διαπυστώνεις ότι μια θέση σου είναι λανθασμένη δεν θα πρέπει να την διορθώσεις;

  Φυσικά

  3. Όταν εκφράζουν κάποιοι τις θέσεις τους στο ιστολόγιό σας γιατί τις εκφράζουν ανώνυμα, επειδή είναι υβριστικές, ή επειδή ντρέπονται για αυτές;

  Μόνο για εαυτό μου μπορώ να μιλήσω και φυσικά ΔΕΝ είμαι ανώνυμος, το ερώτημά σου αφορά άλλους.

  Τώρα, επειδή έχεις παρεξηγήσεις κάποια πράγματα, όσο επικίνδυνη είναι η άκροδεξιά, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η άκροαριστερά.

  Η υποστήριξη ακραίων στοιχείων που επιχειρούν με μολότωφ ή άλλα μέσα να τραυματίσουν αστυνομικούς ή καίνε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες δεν είναι επικίνδυνη;

  Η επιλογή κατά του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών πανεπιστημίων και οι αγώνες για τη συντήρηση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης δεν είναι επικίνδυνη;

  Η δυγλωσσία του κόμματος δεν είναι δημαγωγική και επικίνδυνη;;

  Η κριτική αγαπητέ πρέπει νά είναι καλοδεχούμενη!! Οι αντιδράσεις των τΣΥΡΙΖΑίων προς το ΣΥΡΙΖΑ watch δείχνει τη νοητική ανεπάρκεια (ορισμένων), το φανατισμό και τον πανικό τους. Ακόμα και οι φασίστες του ΛΑΟΣ ουδέποτε αντέδρασαν κατά τόσο ακραίο τρόπο στα ιστολόγια που τους κατακρίνουν.

 143. Ρε Βαγκέλακα, δεν είπα ότι έβρισες κιόλας τον Κοροβέση. Για «ασαφή λάσπη» μίλησα, και πιθανολογώ ότι δεν γνώριζες καν το γεγονός ότι στο μακρινό παρελθόν είχε συκοφαντηθεί σαν τρομοκράτης και απαλλάχτηκε πανηγυρικά και ολοκληρωτικά.

  Η «ασαφής λάσπη» ενίοτε είναι χειρότερη, γιατί αφήνει εντυπώσεις ΧΩΡΙΣ να μπορεί να καταρριφθεί.

  Μιά μαλακιούλα είπα γιά τό ότι μάλλον δέν θά είναι συχνός επισκέπτης τής βουλής.

  Εεεεε…. Το ΠΛΕΟΝ αστήρικτο και κωμικό που μπορεί να πει κανείς, αξιότιμε αυτο-αποκαλούμενε φασίστα! 🙂

  Διότι (ΚΟΥΙΖ)
  1) Ποιός είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΚΑΣΙΑΡΧΗΣ που ΔΕΝ πατάει στη Βουλή τις μέρες που ρωτάει ο Αλαβάνος;
  2) Ποιό μικρό κόμμα, περισσότερο από ΟΛΑ τα άλλα, μπήκε στη Βουλή για να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ επιτέλους;

  Φυσικά και ΟΛΟΙ πρέπει νά υπόκεινται σέ κριτική.

  Εγώ δεν είπα «μην κριτικάρετε τον ΣυΡιζα». Το θέμα είναι
  1) ΠΩΣ τον κριτικάρετε
  2) με ΤΙ στοιχεία
  3) και ΠΟΙΟΙ τον κριτικάρετε

  κ.ο.κ.

  Για τον ΛΑΟΣ, απλώς τονίζω ότι είναι ΑΛΛΟ πράγμα η κριτική εναντίον του. Δεν μπορεί να εξομειωθεί.

  Οπως δεν μπορώ π.χ. να εξομειωθώ εγώ με… διεθνή τρολ αναγνωρισμένο σε όλο το Διαδίκτυο
  (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε)

  Οπως ΔΕΝ μπορώ να εξομειώσω τον αξιοπρεπή Βαγκέλακα με έναν πωρωμένο Χρυσαυγίτη που σπάει κεφάλια Αλβανών.
  Τον δεύτερο μπορεί να τον βρίσω σκαιότατα, τον πρώτο όχι.

  @Βαγκέλακα, Καλώς σε βρήκαμε
  ΩΣ ΠΟΤΕ θα παριστάνεις τον… μικροτσούτσουνο φασίστα και θα μας παίρνεις ΟΛΕΣ τις γκόμενες, μπαγάσα;
  Το υποτιθέμενο «outting» που σου έκανε η Composition Doll (ως γκόμενα) ήταν Ο,ΤΙ πιο κωμικό διάβασα τελευταία.

 144. @Vetdino

  Η δυγλωσσία του κόμματος δεν είναι δημαγωγική και επικίνδυνη;

  ΟΧΙ, και επίσης
  H ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ διγλωσσία ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αφορά το ΦΛΗΝΑΨΗΜΑ της δήθεν αντίφασης περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

  Εγώ ως ΜΗ μέλος του ΣυΡιΖα (και μη-δραστήριο μέλος των Οικ-Πρασ) δηλώνω
  ότι ο ΣυΡιζα δεν έχει διγλωσσία, αλλά ΠΟΛΥγλωσσία.
  Και ΠΟΛΥ ΟΡΘΩΣ έχει ΠΟΛΥγλωσσία.

  Η υποστήριξη ακραίων στοιχείων που επιχειρούν με μολότωφ ή άλλα μέσα να τραυματίσουν αστυνομικούς ή καίνε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες δεν είναι επικίνδυνη;

  Φυσικά αλλά δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν εννοείτε την υποστήριξη ανθρώπινων δικαιωμάτων ΚΑΘΕ συλλαμβανόμενου.

 145. Οι αντιδράσεις των τΣΥΡΙΖΑίων προς το ΣΥΡΙΖΑ watch δείχνει τη νοητική ανεπάρκεια (ορισμένων), το φανατισμό και τον πανικό τους.

  Σιγά τα αυγά μη σπάσουν, και σιγά το «τσίρισμα» μην κοπώ και στο ξύρισμα.

  Αν θέλετε ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΙΣΙΔΙ και ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ για τις μπαρούφες που γράφετε, μπορεί και να τα αποκτήσετε.

  Ακόμα και οι φασίστες του ΛΑΟΣ ουδέποτε αντέδρασαν κατά τόσο ακραίο τρόπο στα ιστολόγια που τους κατακρίνουν.

  Δεν ξέρω για ποιούς μιλάς Κωσταντίνε, αλλά έχετε στήσει μυγοπαγίδα που μαζεύονται όλες οι ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ μύγες.
  Κι αντί να τις σκοτώνετε, τις τρέφετε, τις κωλόμυγες.

  Αν αγανακτούν κάποιοι, είναι γιατί οι μυγοτροφές σας ΒΡΩΜΑΝΕ και έχουν βασικό συστατικό τη λάσπη.

  Επιπλέον, ΚΑΝΕΝΑΣ πραγματικός φασίστας δεν προσβάλλεται άμα τον πεις φασίστα (γι’ αυτό δεν αντιδρά έτσι το ΛΑΟΣ).

 146. Ρε Κωσταντίνε έχεις ωραίο ιστολόγιο

  Στις 18 Νοεμβρίου, κάποιες χιλιάδες φανατισμένων ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕλληνΑυστραλών διαδηλώσαν στους δρόμους της Μελβούρνης και αυνανίστηκαν ομαδικώς.

  Καλά έκανε η επάρατη κυβέρνηση της Δεξιάς των Νονών να ΜΗ δείξει την εθνικιστική αυτή ΤΣΟΝΤΑ στον ελληνικό κωλολαό.

 147. Φίλε, ομαδέον, όταν από τη μία ψηφίζες στην Ευρωβουλή υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων (εγώ είμαι 1005 υπέρ, να το ξεκαθαρίσω) και από την άλλη στο εσωτερικό σπονσοράρεις και υποστηρίζεις το δήθεν προοδευτικό (γιατί κάθε άλλο παρά προοδευτικό δεν είναι) τον αγώνα κατά της αναθεώρησεις του άρθρου 16 και του νομικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια, είσαι κα ψεύτης και επικίνδυνος.

  Άλλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, και αλλο μαρτυτας υπεράσπισης σε όλες τις δίκες αναρχικών και αντιεξουσιαστών, να μην αναφέρουμε και τη σύλληψη του ιού Βούτση… και μη μου πεις πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, γιατί οι του τΣΥΡΙΖΑ τον ιό Πλεύτης τον ξέσκισαν για τις απόψεις του πατέρα του.

  Για το πως γίνεται η κριτική, με τι στοιχεία και ποιόν κριτικάρουμε… κατ’αρχήν κάθε συγγραφέας στο μπλογκ είναι ελεύθερος και επιλέγει τι γράφει και πως το γράφει, σε συζητήσεις μας προτείνουμε πάντα την παραπομπή στοιχείων (δηλώσεων σε ΜΜΕ, άρθρα σε εφημερίδες κτλ) στην πλειοψηφία των κειμένων υπάρχουν τέτοιες παραπομπές. Έχουμε ακέραια αποσπάσματα δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με δικά μας σχόλια και κριτική.

  Παραθέτουμε κείμενα από τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, και άρθρα-κριτικές από εφημερίδες. Έτσι κάνουμε την κριτική μας. Το ποιόν κριτικάρουμε, σε προσωπικό επίπεδο δεν κριτικάρουμε κανέναν, κριτικάρουμε απόψεις και δηλώσεις. Όπως πως τη γνώμη του κυρίου Ψαριανού για την κάνναβη ή τις κατά καιρούς δηλώσεις του κυρίου Αλαβάνου για διάφορα θέματα.

  Εγώ τουλάχιστον έχω ξεκαθαρίσει τη συμπάθεια μου (σε προσωπικό επίπεδο) σε συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (συγκεκριμένα τους κυρίους Κουβέλη, Γλέζο αλλά και άλλους). Επίσης δε διστάσαμε να πούμε και μπράβο στούς κυρίους Λαφαζάνη και Δραγασάκη όταν έφεραν στη βουλήτο θέμα της σύμβασης ΟΠΑΠ-ιντραλοτ. Ύπάρχουν δεκάδες ιστολόγια που κάνουν κριτική σε άλλα κόμματα, τα περισσότερα περιρίζονται σε υβριστικά βιντεάκια και μπινελίκια προς τα μέλη των κομμάτων. Κάποια παραθέτουν και σοβαρά στοιχεία. Κανένα δεν παραδέχεται πως το αντίπαλο κόμμα κάνει κάτι σωστό.

  Εμείς, πες το βίτσιο, έχουμε μία άλλη οπτική, ουδέποτε βρίσαμε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ποστάραμε ειρωνικό ή υβριστικό βιντεάκι. Όταν μας άρεσε κάτι το επισημάναμε.

  Τι ακριβώς σας χάλασε δηλαδή; Και με ποιό δικαίωμα ο κύριος Ακαμάς και ο κάθε κύριος Ακαμας κολλάει ταμπέλες; Ποιός είναι ο «φασίστας»;; Έλα στο ΣΥΡΙΖΑ watch να διαπιστώσεις και μόνος σου ποιοί ουρλιάζουν, βρίζουν και απειλούν;; Ποιοί χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς και κατ’εξοχήν φασίζουσες εκφράσεις…

 148. @akamas οχι ο Descartes και ο Καρτεσιος δεν ειναι το ιδιο προσωπο
  http://sfrang.com/selides/mm1/html/Descartes.htm
  Σου ειπα χθες οτι εκανα λαθος.

  @Βαγγελακας
  Ο Κοροβεσης δεν ειναι ανθρωπος..Ειναι αλλο πραγμα..βελουδο!δεν μπορεις να θετεις σε κριτικη ανθρωπους-ημιθεους που μετα απο την αντισταση στα κατωτερα ανδραποδα-ρομποτ-χουντικους μπηκαν στον πανθεο των ηρωων και εχουν ντυθει το ενδυμα της αφθαρσιας.Καπου καποια στιγμη,νομιζω ποστ 3098,παραγραφος 43 συμφωνησα μαζυ σου!Φιλε συμφωνουμε!Ειμαι χουντικος φασιστας οπως κι εσυ!ΟυαΟΥ..ετσι γινεται τελικα με μας τους φασιστες…Μαζευομαστε σαν τις μυγες τωρα που ο ΛΑΟΣ μπηκε στην βουλη.Πιο πριν ειμασταν σαν τους σκορπιους..Τυχοδιωκτες της νυχτας,κρυβομασταν την ημερα..απομονωμενοι.Αχχ τι σου κανει αυτη η δημοκρατια.Οργανωνει τα φασιστικα καταλοιπα.

 149. «Στις 18 Νοεμβρίου, κάποιες χιλιάδες φανατισμένων ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕλληνΑυστραλών διαδηλώσαν στους δρόμους της Μελβούρνης και αυνανίστηκαν ομαδικώς.»

  εγώ το λέω ρομαντισμό και φιλοπατρία, αν είχες προσωπική εμπειρία θα γνώριζες πως οι ομογενείς της Αυστραλίας και της Αμερικής (πρώτης και δεύτερης γενειάς) αγαπούν μία Ελλάδα ξεχασμένη στη δεκαετία του 1960, την αγαπουν ειλικρινά και χωρίς να επιδιώκουν προσωπικά οφέλη. εγώ ρε φίλε γουστάρω αυτούς του ανθρώπους!! πως να το κανουμε; δεν είναι δικαίωμά μου να πω ένα μπράβο;

  το «χωρίς λόγο» είναι κι αυτό λάθος οι Έλληνες της Αυστραλίας αποτρέπουν την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν είναι λόγος αυτός; δεν είναι μία (μικρή έστω) κερδισμένη μάχη; Εγώ ρεαλιστικά σκεπτόμενος θα συμφωνήσω πως το μακεδονικό, εξ’αιτία των δικών μας άστοχων χειρισμών, είναι σχεδόν χαμένο, αλλά δεν πιστευω πως πρέπει να το παρατήσουμε.

  για το «ανανίστηκαν ομαδικά»… λυπάμαι για πάρτη σου φίλε, δείχνεις εξαιρετικό επίπεδο…

  προσωπικά δεν είμαι εμπαθείς απέναντι σε ανθρώπους, ούτε χαρακτηρίζω ανθρώπους «μυγες»… το βρίσκω κάπως ρατσιστικό και φασιστικό.

 150. Φίλε, ομαδέον, όταν από τη μία ψηφίζες στην Ευρωβουλή υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων (εγώ είμαι 1005 υπέρ, να το ξεκαθαρίσω) και από την άλλη στο εσωτερικό σπονσοράρεις και υποστηρίζεις το δήθεν προοδευτικό (γιατί κάθε άλλο παρά προοδευτικό δεν είναι) τον αγώνα κατά της αναθεώρησεις του άρθρου 16 και του νομικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια, είσαι κα ψεύτης και επικίνδυνος.

  Νομίζω το ξεκαθάρισα ΗΔΗ επαρκώς. Επικοινώνησα επίσης τηλεφωνικώς με τον Γιάννη Ακάμα (που έχει πολλή δουλειά μέχρι αργά το απόγευμα και δεν μπορεί να σχολιάσει) και είναι στέλεχος του ΣυΡιΖα (ενώ εγώ δεν είμαι) και μου ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι ΟΝΤΩΣ τα πράγματα είναι ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

  Επιπλέον (και επειδή δεν συμφωνώ πάντα σε όλα ΟΥΤΕ με το Γιάννη) πιθανολογώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ότι ο Αλαβάνος ΔΙΣΤΑΖΕΙ να πει ΟΛΗ μα ΟΛΗ την αλήθεια διότι θα ΒΓΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ (55% και άνω) ο… ίδιος ο Ελληνικός Λαός.

  Πιο πίσω, η απάντηση,
  ιδού και πάλι το «ζουμί» της υπόθεσης, για ΑΥΤΗ τη λάσπη κατά Αλαβάνου:

  τα περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είναι τεράστιο και αμφιλεγόμενο θέμα. Ο Αλαβάνος θυματοποιείται διότι υπέγραψε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κείμενο, όπου υπήρχε ΜΙΑ μικρή φράση που έλεγε ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ότι τα Πανεπιστήμια είναι καλό να υπάρχουν τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ένα κείμενο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, σε μία Ευρώπη όπου τέτοια ιδιωτικά Πανεπιστήμια ΗΔΗ υπάρχουν, και πολλά εξ αυτών είναι ΜΗ-κερδοσκοπικά.

  Δηλαδή ρε αμετανόητε, θα σας χάλαγε ένα μη-κερδοσκοπικό Μαρξιστικό Πανεπιστήμιο του ΚΚΕ, ή ένα Πανεπιστημιακό Ιδρυμα Σοσιαλιστικών Μελετών με ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση? TI ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

  Ο λόγος που ο Αλαβάνος υπέγραψε το ψήφισμα είναι διότι το ψήφισμα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΩΣΤΟ.

  Και ο λόγος που επίσης ΔΕΝ εγκρίνει Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε ΑΥΤΗ τη ΒΡΩΜΟΧΩΡΑ είναι η ΑΙΣΧΡΗ ΒΡΩΜΙΑ της, η διαφθορά δηλαδή, που είναι έτοιμη να καταχραστεί ΚΑΘΕ τέτοια προοπτική για να ωφεληθούν ΜΟΝΟ κάποιες τσέπες επιτήδειων.

  ΔΕΝ είμαι μέλος του ΣυΡιΖα, ΔΕΝ ξέρω τι λέει ο ΣυΡιΖα, εγώ ΑΥΤΑ κατάλαβα. 🙂

  (έπεται συνέχεια)
  ΣΙΓΑ μην αφήσουμε το ΣυΡιζα να φορτωθεί ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ εγκλήματα όπως οι… κουκουλοφόροι που σπάζουν βιτρίνες

 151. Υ.Γ.
  φυσικά εννοούσα ΥΠΑΡΚΤΑ εγκλήματα, αλλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ όσον αφορά το ΣυΡιζα και τα μέλη του, ή άλλους αθώους.

 152. Υ.Γ.2 Αν η διαδήλωση (που ΠΡΩΤΗ φορά μαθαίνω) είχε απλώς ως στόχο τη μη-αναγνώριση της FYROM ως σκέτη Μακεδονία, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της, ίσα-ίσα μπορεί να πήγαινα κι εγώ (αν ξυπνούσα περίεργα εκείνο το πρωί). Το πρόβλημα είναι ότι το Greek Alert ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΝΟΜΑ που να ΠΕΡΙΕΧΕΙ το «Μακεδονία». ΑΥΤΟ εννοούσα με αυνανισμό.

  Επιπλέον κάνε μου τη χάρη, μη με εμποδίζεις να… ΧΤΥΠΑΩ ΜΥΓΕΣ. Οι φασίστες ΕΙΝΑΙ μύγες. (εξαιρείται ο Βαγκέλαξ)

 153. όχι η διαδήλωση είχε στόχο τη μη αναγνωριση της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία από την Αυστραλία. Οι ομογενείς ασφαλώς και δεν επιθυμουν ΚΑΘΟΛΟΥ τον όρο Μακεδονία, εγώ (και εδω εκφράζω προσωπική και μόνο άποψη) δε θεωρώ κάτι τέτοιο ρεαλιστικό, και εδώ που φτάσαμε, θα αποδεχόμουν με ανακούφιση μία σύνθετη ονομασία. Το Greek Alert δε δέχεται καθόλου τον όρο Μακεδονία, δικαίωμά του δεν είναι;; Γιατί εσύ του το αρνείσαι;

  Για το τι είπε ο Αλαβάνος, τι εννοούσε και τι λέει τελικά το ΣΥΡΙΖΑ δες τα παρακάτω κείμενα (με στοιχεία και παραπομπές που δεν αμφισβητούνται) και μετά έλα να μου ξαναπεις… και η κοροϊδία έχει όρια αγαπητε…

  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_09.html
  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_568.html
  http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_698.html

 154. Υ.Γ.3 Ξέχασα να σας πω ότι ΒΡΗΚΑ και ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ που υπέγραψε (ΠΟΛΥ ΟΡΘΩΣ) ο Αλαβάνος. ΟΛΗ αυτή η μαλακία πρέπει να σταματήσει.

  Ρε Γιάννη Ακάμα, προσφέρομαι για 10ωρη εργασία ξεκαθαρίσματος. Εχετε κάποιο σοβαρό μεγάλο Οικονομικό Συμφέρον σαν πλάτες να μου κόψει μισθό ή πρέπει να συρθώ να γράψω γράμμα στον… Σόρος? a ha ha ha

 155. εγώ συμφωνώ με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ… άλλοι κάνουν διαδηλώσεις και τα σπάνε για μην αλλάξει το άρθρο 16… και μπροστάρης σ’αυτούς τους αγώνες ειναι ο ίδιος που υπέγραψε

  – υπέρ της διακήρυξης της Μπολόνια!!!!
  – υπέρ της αξιολόγησης των παν/μίων-παν/κών συστημάτων και
  – υπέρ της χρηματοδότησης της έρευνας στα παν/μια από ιδιωτικές εταιρίες!!!!
  – υπέρ των ιδιωτικών παν/μίων!!!!

 156. Y.Γ.4 Επιπλέον το διαδίκτυο το έχω φάει στη μάπα 12 χρόνια, ΔΕΝ κρίνω «επίπεδα» ανθρώπων σύμφωνα με το λεξιλόγιό τους, διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΣ, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΣ να βρίσω ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από λιμενεργάτης και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να γράφω σοβαρά λογοτεχνικά δοκίμια. Αποτελεί μικροαστική ηλιθιότητα η λογική του «βρίσε να δείξεις το χαμηλό σου επίπεδο».

  ΟΛΕΣ οι πλειοψηφίες του πλανήτη είναι ΠΟΛΥ χαμηλά και όλες οι σοβαρές μειοψηφίες λοιδωρούνται. Αυτά.

 157. Υ.Γ.5 το θέμα Αλαβάνου, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν ΒΓΑΛΟΥΜΕ από μέσα την αχρείαστη λάσπη. Θα μου επιτρέψτε όμως να το συζητήσουμε αργότερα, διότι… έχω ΚΑΙ εγώ δουλειά αρκετών ωρών μετά από τώρα.

  Μην ξεχνάτε όμως, εδώ δεν συζητάμε ΚΟΣΜΙΕΣ κριτικές κατά του ΣυΡιΖα, συζητάμε ακρότητες και λάσπες. Πάντως νομίζω ότι η δημιουργία ενός «blog κατά της λάσπης ΠΑΝΤΟΣ είδους» πραγματικά θα άξιζε τον κόπο. Τα σέβη μου σε όλους, bye for now

 158. @αμετανόητος
  Φυσικά δεν εννοούσα εσένα όταν μιλούσα για άτομα που δεν σέβονται το πολίτευμα της χώρας, μιλούσα για τον Βαγγέλακα, δηλωμένο χουντικό, ο οποίος είναι ο αρθρογράφος της λάσπης. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι δεν θα διαφωνήσεις ότι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ ή την ΚΕΔΚΕ.
  @vedtino
  Κατ’ αρχάς αυτό είναι το υφάκι μου και σε όποιον αρέσει, δεν έχω σκοπό να το αλλάξω. Και όσον αφορά τις γελοίες, όπως τις χαρακτήρισες, απειλές εγώ έτσι μιλάω όταν υβρίζομαι από ανώνυμα ρεμάλια και σε όποιν αρέσει. Αν ο ελληνικός λαός ήξερε το παρελθόν των δυο μεγάλων οικογενειών που καταδυναστεύουν την χώρα εδώ και έναν αιώνα θα είχε απομακρυνθεί εδώ και αρκετά χρόνια από αυτούς. Δεν υποτιμώ την κρίση του, αλλά εαν θέλεις να μιλήσουμε για ιστορία δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι ένα θέμα που το ξέρω αρκετά καλά και μπορώ να σου φέρω και πηγές που δεν μπορείς να τις βάλεις στο μυαλό σου. Και κάτι τελευταίο. Στο ιστολόγιό σου δεν είσαι υπεύθυνος μόνο για το τι γράφεις εσύ, αλλά και για τους σχολιαστές σου και όταν αυτοί παρεκτρέπονται να τους βάζεις σε τάξη. Αλλά ποιά τάξη μπορεί να μπει όταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του blog είναι ένας κοινός λασπολόγος φασίστας.Εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς περισσότερο με τον άγιο Νίκωνα, σαφώς θα είναι κάποιος άγιος του χριστιανισμού. Αλλά από την στιγμή που είσαι χριστιανός δεν δικαιούσαι να ομιλείς για την Ελλάδα, είσαι ένας κοινός προδότης και δεν δικαιούσαι να ονμάζεσαι Έλληνας. Θα πρέπει να αποφασίσεις τι είσαι Χριστιανός Ή Έλληνας.
  Αμετανόητε αυτά τα ρεμάλια έχουν αντιγράψει από το blog σου αυτούσιο το άρθρο για το Ψαριανό και από κάτω γράφουν αυτά που έχω αντιγράψει στο comment 128. Τώρα που μπήκε το κόμμα τους στη Βουλή μπορούν να συγκηβερνήσουν με τη ΝΔ, αλλά να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους, θα τους γίνουμαι εφιάλτης.

 159. Ακαμά, μην ανοίγεις θρησκευτική συζήτηση με κάποιον που δε δηλώνει θρήσκος (το ιστολόγιο άγιος νίκων εν προκειμένω είναι το χωρό της μητέρας μου στη Μάνη και κανένα θρησκευτικό περιεχόμενο δεν έχει, για την ακρίβεια είναι κενό, απλώς εχω κλείσει τη διεύθυνση), πράγματι ο χριστιανισμός ιστορικά έχει έρθει σε σύγκρουση με το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και συνέβαλλε σχεδόν στη εξόντωση του. Αν ήξερες ιστορία θα γνώριζες επίσης πως ο Ελληνισμός δεν πάει και με τον κομμουνισμό!! Αλλά κι αυτή είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση…

  Εγώ σου απάντησα στις 3 ερωτήσεις σου και περιμένω τη δική σου απάντηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη διγλωσσία του κόμματος σου ή για την ουσία άλλων θεμάτων του watch… βέβαια περιμένω κανα μήνα τώρα κι ακόμα να μου απαντήσεις… αντ’αυτού κατηγορείς, ισοπεδώνεις και βρίζεις… ας είναι, δε με απασχολεί.

  Τέλος, το ιστολόγιο μας δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα!! Μπορεί ο Βαγγέλακας πχ να έχει δηλώσει ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ, ή εγώ να προέρχμαι από Βενιζελική οικογένεια (χωρίς να είμαι μέλος σε κόμμα) αλλά αυτό δε δεσμεύει το watch. Εμείς κάνουμε κριτική όσο μπορούμε εμπεριστατωμενη και πολύπλευρη, θα βρεις στο ιστολόγιό μας κείμενα από το Ριζοσπάστη, το Άρδην, κτλ

  Το υφάκι σου αγαπητέ δείχνει στον αντικειμενικό αναγνώστη ποιός είναι ο φασίστας και ποιός πανικοβάλεται με την αντίθετη άποψη. Ποιός κολλάει ταμπέλες και συγχύζεται με τον αντίλογο (ξυδάκι;;;)!! Κι αυτός, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν είμαι εγώ.

  Καλή σου μέρα δημοκράτη μου 😉

 160. @ventino
  Ο (λ)ακαμας ειναι δημοκρατης φασιστας!Δεν ειναι ο,τι να΄ναι!Μην σου φαινονται φασιστικα αυτα που γραφει..Οοοοοοοχι ..καποιο λαθος θα εγινε..μπορει να ακουγονται λιγακι ακραια,φασιστικα,με πολυ δοση μιας βαριας ψυχοπαθολογικης ασθενιας περι της αντιληψης του τι ειναι δημοκρατικο κτλ. κτλ. αλλα ειναι ατομο που γνωριζει πολυ καλα την Ιστορια,που ξερει και να κρινει και να κατακρινει και να επικρινει.Εχει παλεψει για την δημοκρατια!Δεν μπορεις να τον κρινεις εσυ,πολλω δε μαλλον να τον κατακρινεις γιατι ειναι ατομο που ..ρε παιδι μου ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!Δεν κολαει ταμπελες.Εσυ εισαι χριστιανος και οχι Ελληνας μαλλον-απο αυτα που λες εισαι και αθρησκος τελικα εκτος απο χριστιανος-μη Ελληνας(θυμηθηκα ενα ανεκδοτο:κυριε δεν ειμαι εγω ρατσιστης..αυτος ειναι Αλβανος!!).Λοιπον πρεπει να ξερεις οτι τους δημοκρατες δεν τους πιανει τιποτα!Ειναι υπερανω!Αυτα περι Ελληνας ἠ Χριστιανος δεν ειναι διχαστικα.Ειναι ενωτικα!Για το καλο της Δημοκρατιας και του Ελληνισμου πανω απο ολα!

  Επαναλαμβανομαι: ακαμα σε ΠΑΩ!!!

  @ομαδεον

  Να κανουτε ενα βλογιμενο τετοιο μπλογκι.Εχω ενα σωρο αρθρα για το σκυροδεμα(κοινως τσιμεντο.λασπη ειναι κι αυτο..!πχ Ξερεις ποσα ειδη υπαρχουν;).Επισης θα μπορουμε να μιλησουμε και για τις λασπες της κεραμικες.Ποια ειναι η καλυτερη!Θα ειναι τελειο

 161. Καλησπέρα, είστε τυχεροί μπαγάσηδες γιατί έχω ΠΟΛΛΗ δουλειά, ξαφνικά απόψε. Αν αρχίσω να σας απαντάω δεν θα τελειώσει ΟΥΤΕ αύριο. Οπότε αφήνω τη συζήτηση στους υπόλοιπους. Μην ξεχνάτε ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος… 😉

 162. @ vangelakas:
  Γεια χαρά.

  «Ξέρεις ποιά η ένστασή μου; Γιά ποιό λόγο ένα βλόγ πού αντιστρατεύεται κάποιον πολ. σχηματισμό τής αριστεράς είναι hate blog ενώ κάποια άλλα, πού έχουν (είχαν) σκοπό νά μήν μπεί ο ΛαΟΣ στήν βουλή είναι … εποικοδομητικά…. …. …»
  Πολλές φορές πέφτουμε στο λάθος της διακωμώδησης μιας άποψης με την οποία δε συμφωνούμε. Κι εγώ τόχω κάνει πολλές φορές. Και τον Καρατζαφέρη έχω κάνει φωτομοντάζ ως «Ξανθόπουλο-παιδί τού λαού» και τον Αλαβάνο ως «Αλέκο της Ναζαρέτ». Πολλοί το κάνουν αυτό. Θυμάμαι ένα ωραιότατο φωτομοντάζ από τη «Σαλάτα εποχής» που έβαζε την Παπαρήγα να λέει στα παιδιά «Μακρυά από τα ναρκωτικά και το Συνανσπισμό». Το βρήκα έξυπνο αν και διακωμωδούσε το κόμμα μου. Πιστεύω πως τελικά είναι θέμα αυτού που οι αγγλοσάξωνες λένε sense of humor. Πολλές φορές οι αίσθηση του ενός δεν ταιριάζει με εκείνη του άλλου. Βέβαια, πάντα πίσω από το humor υπάρχει και το σοβαρό-πολιτικό που λέει κάποιος.
  Να ξεχωρίσουμε τι είναι τα hate blogs και τα hate comments. Δηλαδή όποιος πιστεύει πως το ΛΑΟΣ δεν αξίζει να είναι στη βουλή μισεί το ΛΑΟΣ; Ή δεν πρέπει να το πει; Αντίστοιχα το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ; Άλλο αυτό κι άλλο να ακούς πχ πως οι κομμουνιστές είνα «ανθέλληνες και προδότες» ή πως «ο ελληνισμός και ο κομμουνισμός είναι ασυμβίβαστα» κι άλλα τέτοια. Εδώ δε μιλάμε ούτε για επιχειρήματα ούτε για πλάκα. Μιλάμε για κραυγές κανιβάλων. Κι αυτές οι κραυγές δε μου αρέσουν απ’ όποιους κι αν προέρχονται κι εναντίον όποιων απευθύνονται. Όποιος τις χρησιμοποιεί είναι φασίστας ό,τι κι αν επαγγέλεται.
  Με την ευκαιρία να πω λίγα περί φασιστών. Σε κάποιους ο όρος μπορεί να φέρνει στον εγκέφαλο εικόνες και παραστάσεις «κλέους» και «δόξας». Μιας κοινωνίας με τάξη και στρατιωτική οργάνωση (για όσους έχουν μείνει έξω από τα στρατόπεδα αναμόρφωσης). Στρουμπουλά παιδάκια με στολές που χειρικροτούν ηγέτες επειδή έτσι τους είπε η μαμά ή ο δάσκαλος του. Για μένα, ο όρος φέρνει στο νου τον ολοκληρωτισμό, το μίσος του ανθρώπου απέναντι στο συνάνθρωπο, τη βία για την εξάληψη κάθε διαφορετικότητας, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη «λογική» της επικράτησης του ισχυρού στον ανίσχυρο, την ομοιομορφία μιας κοινωνίας να σκέφτεται και να δρα (με τη βία) μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια.
  Για τους πρώτους, ο όρος «φασίστας» σίγουρα θα αποτελεί τίτλο τιμής όπως για μένα αν με πουν κομμουνιστή (ακόμα κι με συνθετικά προθέματα). Για μένα, ο όρος είναι ύβρις και προσβολή αν με αποκαλέσουν έτσι. Αν κάποιοι από το ΛΑΟΣ αρέσκονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, κλαίνε όταν βλέπουν σβάστικες, ανατριχιάζουν από συγκίνηση όταν βλέπουν τον Παπαδόπουλο και το Μεταξά όπως εγώ ριγώ από περηφάνεια όταν βλέπω ασπρόμαυρα καρέ με το Λένιν να ηγείται της επανάστασης, δικαίωμα τους. Αυτό που δεν είναι δικαίωμα τους είναι να εκμεταλεύονται τις ελευθερίες που τους δίνει η (αστική) δημοκρατία για να την καταλύσουν. (Μη με πει κανείς αναντίστοιχο. Κι εγώ θάθελα να περάσει η αστική δημοκρατία στο «χρονοντούλαπο» αλλά στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των λαϊκών ελευθεριών κι όχι της εξαφάνισης όσων ακόμα απέμειναν).
  Αυτά τα «λίγα» προς το παρόν.

  @ omadeon:
  «Δηλαδή ρε αμετανόητε, θα σας χάλαγε ένα μη-κερδοσκοπικό Μαρξιστικό Πανεπιστήμιο του ΚΚΕ, ή ένα Πανεπιστημιακό Ιδρυμα Σοσιαλιστικών Μελετών με ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση?».

  Ναι αγαπητέ μου φίλε. Αν υπάρχουν αναβαθμισμένα δημόσια κρατικά πανεπιστήμια ανοιχτά για τα παιδιά της εργατικής τάξης, «ουν έτσι χροία» (ουπς! τόριξα στην αττική διάλεκτο. Χαλάω κι αρχίζω να μιλάω σαν τον Πλεύρη. Πρέπει να το κοιτάξω 🙂 ) Πανεπιστημίου του ΚΚΕ ή άλλων. Στο κάτω κάτω κι αυτό θα ήταν ένα ακόμα ιδιωτικό πανεπιστήμιο με κανόνες λειτουργίας που θα έμπαιναν από το τμήμα παιδείας του ΚΚΕ κι όχι από κρατικό φορέα.
  Δεν παλεύω για «σοσιαλιστικές νησίδες» στην εκπαίδευση αλλά για σοσιαλιστική εκπαίδευση.

  @ akamas:
  Όχι δε συμφωνώ με την ίδρυση κανενός πανεπιστημίου που δε θα διοικείται από κρατικό εκπαιδευτικό φορέα (ακόμα κι αν είναι μη κερδοσκοπικό) για πολλούς λόγους. Δε θέλω να μπω σ΄αυτή τη συζήτηση τώρα γιατί θα ξεστρατίσει η κουβέντα που προκάλεσες με το ποστ αυτό. Έχω αρκετά να πω γι αυτό και νομίζω πως θα τα αδικήσω αν τα αναφέρω τηλεγραφικά ή θα σας υποβάλω στο μαρτύριο των ατέλειωτων σεντονιάδων. Επιφυλάσσομαι.
  Ναι, τα είδα αυτά τα σχόλια που λες πάνω από την αναφορά στο δικό μου ποστ για τον Ψαριανό. Δεν κρύβω πως αυτά κι άλλα ανάλογα ήταν που με ταρακούνησαν και συνειδητοποίησα πως πλάκα πλάκα κοντεύω να φτάσω στου Καρατζαφέρη και να πηγαίνουμε χεράκι χεράκι. Αυτό που σε μένα ξεκίνησε από μια οργισμένη κριτική διάθεση για τη συγκεκριμένη ενέργεια του συγκεκριμένου ανθρώπου κόντεψε να γίνει κομμάτι μιας συλλήβδην ενοχοποίησης ενός χώρου. Επειδή διαφωνώ πολιτικά με τον ΣΥΝ ήθελα να είμαι δίκαιος απέναντι του. Όσες φορές έχω ασχοληθεί μαζί του (διαδικτυακά ή in real life) έχω πάντα έναν τίτλο τιμής που μου έχουν αποδώσει μέλη και στελέχη του και συνοψίζεται σε μια φράση πολύ γνωστού στελέχους του ΣΥΝ: «ρε μπαγάσα, η κριτική σου σφάζει, αλλά είσαι από τους λίγους που δε μας διαστρεβλώνεις». Το αναφέρω όχι για να πάρω εύσημα από τους οπαδούς αυτού του κόμματος αλλά για να τονίσω τον τρόπο με τον οποίο βλέπω αυτό το κόμμα.
  Όσα είδα εκεί με προβλημάτισαν. Πρόσεξα πως η «κριτική» (sic) στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυρίως από τα (ακρο)δεξιά αλλά οι εμπνευστές αυτού του blog ήθελαν να δείξουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Σ΄αυτή τη λογική χρησιμοποίησαν και το δικό μου ποστ περιγράφοντας με σαν «ιστολόγιο φίλων του ΚΚΕ» αν και στο προφίλ μου ξεκαθαρίζω πολλά για μένα. Βέβαια, μετά από παρέμβαση μου ΑΜΕΣΩΣ επανόρθωσαν (δεν ξέρω, αλλά το νηφάλιο ήθος-ύφος της απάντησης μου θυμίζει Βαγκέλακα) αλλά δε νομίζω πως η εμεπιρία τους δε τους επέτρεπε να το καταλάβουν εξαρχής. Επιμένω στην εντύπώση πως η επιλογή του ποστ μου δεν ήταν τυχαία. Anyway, δεν ήθελα να γίνω ο «κομμουνιστικός μαϊντανός» μιας τέτοιας προσπάθειας. Όποιος θέλει να πει κάτι, μπορεί να το κάνει καλά (ή κακά) από μόνος του. Ή, όπως λέει μια παροιμία, «όποιος καμώνεται τον ξυλοκόπο, ας σηκώσει και τα κούτσουρα». Όπως κάνω κι εγώ.
  Όσα λέω (σωστά ή λάθος) χαρακτηρίζουν εμένα κι όχι το κόμμα του οποίου είμαι μέλος.

  Πάλι σεντόνι άπλωσα. Συγγνώμη.
  Καλό βράδυ σε όλους.

 163. Να ρωτησω κατι;Χωρις να κοροιδεψω μετα.Αυτο για το πανεπιστημιο του ΚΚΕ το ειπωθηκε σοβαρα;

 164. @vedtino
  Εαν σε ενοχλεί το υφάκι μου συμμάζεψε το αληταριό που έχεις μαζέψει στο blog σου, πριν μιλήσεις για το τι κάνουν οι άλλοι συμμάζεψε το σπίτι σου, τότε μόνο μπορείς να μιλήσεις σοβαρά. Εαν συνεχίσεις στο ίδιο στυλ που έχεις μάθει στο blog σου και εδώ μέσα σου υπόσχομαι ότι δεν θα εμφανισθεί πάλι σχόλιό σου στο ιστολόγιό μου.
  @Αμετανόητος
  Σαφέστατα και είναι κάτι διαφορετικό το χιούμορ και η πολιτική κριτική, όσο και αν μας πειράζει, όσο και αν διαφωνούμε από την λάσπη και τις υστερικές κραυγές που παρατηρούνται και στα δυο αυτά blogs. Ο λόγος για τον οποίο απυθύνθηκα σε εσένα σε κάποιο προηγούμενο σχόλιό μου είναι γιατί σε σέβομαι απόλυτα όσο και αν διαφωνούμε σε κάποια σημεία και δεν ήθελα με τίποτε να δισύρεται το όνομά σου μέσα σε αυτό το συρφετό. ΜΜπορούμε να συζητήσουμε τις όποιες διαφωνίες μας συζητώντας πολιτισμένα και όχι με άνρθρες κραυγές όπως αυτές παρουσιάζονται σε αυτά τα δυο hate-blogs.

 165. Παρακολουθώ την συζήτηση απο την αρχή της και πιστεύω οτι ενώ υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα, πολλές φορές παρατηρώ εκτροπές σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς, οι οποίοι θα μπορουσαν να λείπουν.Δεν ξέρω αν βγαίνει ακρη ή καποιο συμπέρασμα μέσα απο την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά σίγουρα με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών δεν βγαίνει.

  Ψυχραιμία συντροφοι, συμμαχοι, πατριώτες και λοιποί. Δεν πιστευω οτι θα καταλήξουμε οπουδήποτε με το να λέμε οτι ο ταδε τα λέει αυτά γιατί…..(τα παίρνει, τα έχει πάρει, είναι εγκάθετος, τελεί ύπο σύγχιση, είναι ολυμπιακός ή οτιδήποτε άλλο βαλουμε στο νού μας)

  Απο την στιγμή που τα λέει εγώ δέχομαι οτι τα έχει πεί μετά απο δική του και ώριμη σκέψη. Το πόσο ώριμη θα κριθεί απο το τί επιχειρήματα μπορώ να αντιτάξω εγώ ή αυτός που διαφωνεί.

  Εδώ υπάρχουν καποια πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα, πριν κάν μπούμε στο περιεχόμενο του syriza-watch.
  Πόσο υπαρκτό είναι το αυγό του φιδιού;
  Γιατί αυτή την στιγμή ο Συριζα συγκεντρώνει την κριτική απο διάφορες πλευρές του πολιτικού κόσμου;, Ειναι όντως μοναδική η περίπτωση του Συριζα;
  Πως αντιμετωπίζεται αν πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κριτική;

  Ποιός είναι φασίστας, ποιός χουντικός, ποιός κομμουνιστής, είναι σε τελική ανάλυση ασχετα και με την ίδια την συζήτηση.

  Μια συντομη απαντηση στον Αμετανόητο, περι ‘παρατηρητών’ και ‘αναλυτών’ που ενημερώνουν ένα κοινό που έχει άλλες ασχολίες (ποστ 110). Δεν διαφωνώ μαζί σου όπως ανέφερε ο ομαδέονας.
  Οι παρατηρητές και οι αναλυτές κρίνονται απο το ίδιο το κοινό.Συμφωνώ με την εκτίμησή σου οτι πολλοί κανουν προπαγάνδα. Αλλά αργά η γρήγορα ο κόσμος μπορεί να μετρήσει την ποιότητα της ανάλυσης και της πληροφόρησης. (τις περισσότερες φορές αργά).

 166. Συνεχίζω με την αρχική τοποθέτηση του θέματος και θα ήθελα να σταθώ στο ‘αυγό του φιδιού’.

  Πιστεύω οτι η Ελλάδα έχει σταθεί τυχερή στο οτι δεν έχει ουσιαστικά αναπτυχθεί ενα πραγματικά ξενοφοβικό και εθνικιστικό ρέυμα που θα εκφραστεί πολιτικά.

  Μπορεί να φαντάζει εκτός πραγματικότητας αυτό που λέω , την στιγμή που ο Καρατζαφέρης σαν βουλευτής του ΛΑΟΣ συναντάται με τον πρωθυπουργό, αλλά πιστέυω οτι έχει βάση.

  Σε σχέση με πολλές αλλες Ευρωπαικές χώρες (Δανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Σερβία, Πολωνία) η ακρα δεξιά δεν έχει ανθρωθεί, εχει μάλιστα καθυστερήσει πολύ να αναπτυχθεί.
  Το γεγονός οτι αυτή τη στιγμή το πιό μεγάλο ακροδεξιό κόμμα είναι το ΛΑΟΣ, το οποίο έχει μόνο 3.8% το οποίο το απέκτησε σε μια συγκυρία οπου ο κόσμος αγανάκτησε με τον δικοματισμό, έχοντας έναν ηγέτη (τον Καρατζαφέρη) ο οποίος θα μπορούσες να τον πείς Δεξιό αλλά δεν είναι ουτε αυτό δείχνει οτι οι βασικές αρχές της Ακροδεξιάς δεν έχουν περάσει στον κόσμο, τουλάχιστον στο βαθμο του να μιλάμε για ‘αυγό του φιδιού’. Το ΛΑΟΣ είναι ενα πολυσυλλεκτικό, και λαικιστικό κόμμα με, πραγματι, πολλά ακροδεξια στοιχεία μέσα. Αλλά βασικά ειναι κόμμα του Καρατζαφέρη, ο οποίος πρωτίστως είναι λαικιστής και ώς ιδεολογία έχει απ’οτι έχει δείξει μόνο τον…. Καρατζαφέρη.
  Ηταν βουλευτής για δύο τετραετίες και μέσα στα ΜΜΕ για 20 περίπου χρόνια.
  Το ΛΑΟΣ ξεκίνησε το 2002 έχοντας δικό του τηλεοπτικό σταθμό (το μόνο νέο κόμμα, ίσως την μεταπολίτευση, που ξεκίνησε με κατι τέτοιο).

  Παρ’ολα τα παραπάνω, θα μπορούσε να πεί καποιός οτι μετα βίας μπήκε στην Βουλή, και αυτό εχοντας νερώσει σε μεγάλο βαθμό πολλές ακροδεξιές τάσεις.
  Μια επίσκεψη σε ακροδεξιές ιστοσελίδες, με πρώτη αυτήν της Χρυσής Αυγής, μπορέι να διαφωτίσει. Ακόμα και ο Στόχος δεν έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΛΑΟΣ

  Πέρα απο το ΛΑΟΣ, πιστευω οτι η Ελλάδα εχει καποια προτερήματα που μπορούν να ανακόψουν καποιού είδους ευρύα ανάπτυξή της ακροδεξιάς.
  Πρώτον οι σκληρές δεξιές κυβερνήσεις τον 20 αιώνα δημιούργησαν αρκετά ‘αριστερα αντισώματα’ στην κοινωνία τα οποία παραμένουν παρά τον ευνουχισμό της Αριστεράς απο την Ανδρέα Παπανδρέου, δευτερον η ίδια η πολυδιάσπαση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

  Νομίζω οτι η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή απο αυτήν την άποψη.
  Υπάρχουν τέτοια χάσματα ανάμεσα στους ακροδεξιούς που για το ορατό μέλλον δείχνει αδύνατο να ενωθούν και να απειλήσουν ουσιαστικά την δημοκρατία.
  Το πιό κρίσιμο θέμα είναι η στάση απέναντι στην θρησκεία.

  Πολλοί εθνικιστές είναι δωδεκαθειστές, άλλοι θρησκευόμενοι. Αλλό θεμα το πολίτευμα. Στρατός, Ηγέτης ή Βασιλιάς;
  Και πάει λέγοντας.

  Οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο ακροδεξιός εθνικισμός το έχει κάνει έχοντας βάλει μπροστάρη έναν ανθρωπό ο οποίος πρόσφατα μπήκε στον χώρο. Και εννοείται οτι χωρίς Καρατζαφέρη δεν υπάρχει ΛΑΟΣ.

  Όχι οτι όλοι μας δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Αλλά αυτή την στιγμή τουλάχιστόν, δεν βλέπω να υφίσταται ουσιαστική απειλή απο το ‘αυγό του φιδιού’.

 167. Λοιπόν εγώ σταματάω τη δουλειά για απόψε, ΗΔΗ ήπια μία μπύρα στην υγιειά σας και τώρα είμαι στη δεύτερη, και επειδή είμαι… σεντονο-πολυλογάς σεσημασμένος, θα πω λίγα και καλά:

  1) Κρίνουμε -κυρίως- γεγονότα βάσει των οποίων επηρεάζονται φήμες ανθρώπων.
  2) Νομίζω ότι αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι εντελώς αστήρικτες οι ειρωνείες κατά του Κοροβέση. Ακόμη και αν δεχτούμε τη θεμιτή αυτο-υπεράσπιση του Βαγκέλακα (που εγώ τη δέχομαι) εκεινος που θάπρεπε να αναρρωτιόμαστε ΑΝ θα πατάει στη Βουλή επαρκώς είναι ο… Καραμανλής, που ουκ ολίγες φορές ΔΕΝ πάτησε (και ΔΕΝ απάντησε σε ερωτήσεις).
  3) Νομίζω ότι η προπαγανδιστική χρήση φωτομοντάζ με θέμα τον Αλαβάνο έχει ήδη υποστεί κριτική από τον Αμετανόητο (ο οποίος έκανε και μια αξιέπαινη -νομίζω- ΑΥΤΟκριτική).
  4) Νομίζω ότι οι αιωρούμενες ή και… αραιωμένες λάσπες περί «προδοσίας» και «φιλοσκοπιανισμού» απαντήθηκαν επαρκώς από τον Φιλελεύθερο (και όχι μόνο)
  5) Πρέπει να υπάρχει 5?

  🙂

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑντιΣυριζάτοι Ανθρακωρύχοι. Ψάχνετε και μέσα στη λίγδα ακόμη το λιγνίτη!

  Καταφέρατε πάντως να συσπειρώσετε ΗΔΗ, ένα εκπληκτικά ευρύ Ομαδικό Φάσμα Πολιτικών Δυνάμεων που σας πολεμά,
  τουτέστιν από Φιλελεύθερη Συμμαχία μέχρι και ΚΚΕ (εκτός του ιδίου του ΖυΡιΖα) και ΕΔΗΚ (Κουσουράτος) κ.ά.

  Η ΧΩΡΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΑΓΩΝ,
  κατά της λάσπης ΣΑΣ….

  ουαα χαα χαα χαα χααααα

 168. Και θα ήθελα να έρθω στο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ watch. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα και να δικαιολογήσω το γιατί πολύς κόσμος απο όλο το πολιτικό φάσμα έχουν βαλει στο ‘στοχαστρό’ τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κρυσταλλοποίηση της ‘ανενταχτολαγνείας’ του Ελληνα, μία ψύχωση και αυτή της συγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

  Ενω ΝΔΣΟΚ είναι κομματα εξουσίας αρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους κατηγορήσει για το ότι έχουν κάνει όσο είναι εξουσία, ένω το ΚΚΕ κουβαλάει τα αποτυχημένα μοντέλα που κατέρρευσαν, ενώ το ΛΑΟΣ κουβαλάει και αυτό ( και δικαιολογημένα) την ταμπέλα του σκοταδισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ελέυθερος και ωραίος να βγεί υπεράνω.
  Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ έιναι η πλήρης αποενοχοποιμένη ψήφος, η ψήφος που μας κάνει και αισθανόμαστε, οτι δεν ψηφίσαμε κατι ολοφάνερα λάθος.

  Είναι η ψήφος γι’αυτούς που ντρέπονται να ψηφίσουν κατι άλλο.
  Δεν λέω οτι ετσι είναι όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολλοί είναι ετσι.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβέυει μια παραμυθένια κατάσταση, η ‘Αριστερά’ του ονείρου, που δεν την απασχολούν το πως θα λυθούν πρακτικά τα προβληματα, δεν έχει να προτείνει λύσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλού, αλλά απλώς φαντάζουν ωραίες στο χαρτί.
  Ξέρω άτομα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατι γνωρίζουν για το κόμμα αλλά γιατι ‘δείχνει αθώο’ Μαλιστα δύο γνωστοί μου είχαν δείλημα να ψηφίσουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Φιλελευθερης Συμμαχίας, και τελικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (ένεκα το μεγαλυτερο κόμμα και αυτό που θα είχει ‘λογο’).

  Αλλά δεδομένου οτι οι θέσεις της ΦΣ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατα 80% είναι η μέρα με την νύχτα, αντιλαμβανόμαστε οτι και το 5% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλασματικό, πολλοί ψηφοφόροι στην ουσία δεν γνωρίζουν τι εστί ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει κοινός φόρέας πολλών οργανώσεων σε αντίθεση με τον Συνασπισμό που είχε καποιου είδους καθαρότητα στις θέσεις του)

  Μαλιστα ομολογώ (αν και δεν μπορώ να το αποδείξω) οτι είχα σκεφτεί να δημιουργήσω κάτι ανάλογο με το Συριζα-watch αλλα με μια βασική διαφορά όμως.

  Χωρίς προσωπικές επιθέσεις σε στέλεχή του ΣΥΡΙΖΑ ή με οποιαδήποτε υπόνοια περί προδοτών η μειοδοτών, να πιάσω μια μια τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδείξω οτι είναι ενα κόμμα προβλέψιμο, συντηρητικό, και οπισθοδρομικό.

  Η γνώμη μου είναι οτι το Συριζα-watch έχει σε μεγάλο βαθμό, ελλατώσει την δυναμή του κυρίως γιατι αναλώνεται σε θέματα επιφανειακά. Ποσως με απασχολεί τι είπε ο Ψαριανός, η τι σκέφτηκε ο Αλέκος. Με ενδιαφέρει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια, την οικονομία, το περιβάλλον, την παιδέια και την υγεία.

  Δεν πιστεύω οτι όποιος βάλει στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φασίστας και προερχόμενος απο το αυγό του φιδιού, πιστευω οτι κανείς δεν πρέπει να είναι περα απο κάθε κριτικής, αλλά πιστευω οτι όταν μένουμε σε προσωπικές επιθέσεις χάνουμε την ουσία.

  Και όπως ανέφερα και πιό πάνω, ο πατριωτισμός του καθενός είναι έξω απο κάθε συζήτηση, και για μένα είναι αξιωματικά δεδομένος.Κανείς δεν έιναι περισσότερο η λιγότερο πατριώτης απο οποιονδήποτε άλλο.

 169. Πριν 3 χρόνια είχα γνωρίσειμία… Παλαιοημερολογίτικη οικογένεια, που ψήφισε μάλιστα Καρατζαφέρη. Μία πολύτεκνη οικογένεια, εγκάρδια και φιλόξενη, παρά τις πολύ μεγάλες διαφορές απόψεών μας.

  Εντύπωση μου έκανε ότι τα μικρά παιδιά αυτής της οικογένειας τα είχαν βάλει συνέχεια με τους «Συνασπιστές», που τους θεωρούσαν υπ’ αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο. Μάλιστα πρέπει να ψήφισαν Καρατζαφέρη στο τέλος γιατί τον θεωρούσαν σαν το ΜΟΝΟ κόμμα που μπορούσε να απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα των «συνασπιστώ».

  Για μένα ο Τσιρυχτός Αντι-ΣΥΡΙΖΑ όχλος είναι η κρυσταλλοποίηση της ‘Ενταχτολαγνείας’ του Ελληνα, μία ψύχωση και αυτή της συγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. ΔΕΝ συγχωρούν εύκολα κανέναν ανένταχτο.

 170. Ακαμά, σ’ευχαριστώ που για ακόμα μία φορά, με τη φρασεολογία και τη νοοτροπία σου επιβεβαιώνεις πως, ΝΑΙ, είσαι φασιστάκος 😉 δε νομίζω πως έχω πολλά να πω μαζί σου… εξακολουθείς να απειλείς και να υβρίζεις!! Μπράβο αγορίνα 😉 Από εκεί και πέρα νααα (με αντίστοιχη κίνηση του χεριού προς τα ‘κει που νομίζεις) κι αν διαγράψεις αυτό το μήνυμα νααα κι αν δεν το διαγράψεις.

  Για την ουσία των επιχειρημάτων του watch δεν έχω ακούσει τίποτα, κι ούτε πρόκειται.

  χαιρετώ το ιστολόγιό σου, καθώς δε νομίζω πως θα το ξαναεπισκευτώ.

  @ Ομαδεον, παρά τις διαφωνίες μας χάρηκα για τη διαδικτυακή γνωριμία και νομίζω πως μαζί μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά (όχι φυσικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παραμύθι, εκτός και αν τα παραμύθια έχουν μολότωφ, ναρκωτικά, ταραξίες κτλ κτλ), το ιστολόγιο σου μου άρεσε. χαιρετώ σας!!

 171. καλημέρες.

  Οmadeon, ε, δέν νομίζω ότι είναι ασαφής λάσπη βρέ. Επαναλαμβάνω, μιά χαζοπρόβλεψη έκανα, βρεφική θέλεις νά τήν πούμε; Χαζή; Ό,τι θέλεις. Σαφώς καί δέν αξίωνα κάποια προσοχή, νά τήν θεωρήσει κάποιος τρομερή ανάλυση. Σίγουρα, τό πλέον αστήρικτο καί κωμικό όπως λές. (Τής κομποζίσιον τό πόνημα πράγματι δυνατό, ήμουν σέ φάση νά πειστώ κι εγώ… Όσον αφορά θέματα ανατομίας… Ε;! Ψέμματα νά πώ; Χαχαχα!)
  .
  .
  .
  .
  Αμετανόητε, συμπάθα με. Δέν μπορώ νά παρακολουθήσω τό φίλτρο τό οποίο καθαγιάζει τήν κριτική πρός τόν ΛαΟΣ από τό jungle report, κι αντίστοιχα νά διακρίνει μιά κακοπροαίρετη
  συριζιάδα από τό σύριζα γουώτς. Δέν μπορώ βεβαίως νά κάτσω νά σκανάρω κάθε πόστ τού ενός καί τού άλλου βλόγ ώστε νά έρθω νά σού πώ:

  «Νά, βλέπεις! Τό καί τό…»

  Αλλά δέν μού κάθεται ρέ γαμώτο. Δέν μπορώ νά τό διαπραγματευτώ… Καί τά δύο βλόγς είναι βλόγς κριτικής. Κατ’εμέ. Δέν μπορώ νά μέ θεωρήσω hate blogger όταν ο άλλος πού επίσης χύνει τόνους ειρωνείας καί σφίξης πρός κάποιον, θεωρείται εποικοδομουκριτικός…

 172. Καλημέρα, ανακεφαλαιώνω κάποια σοβαρά πράματα που πέρασαν μάλλον απαρατήρητα.

  1) Πρώτον, ο ιδρυτής του Syriza-Watch δηλώνει πως αυτό το μπλογκ αποτελεί είδος συσπείρωσης πολλών δυνάμεων που μερικές φορές δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, αυτό το υποτιθέμενο ευρύ φάσμα δυνάμεων είναι ολοκληρωτικά καπελλωμένο από τον ΛΑΟΣ. Παραθέτω και πάλι τη φράση που πήρε ο Ακάμας από το Syriza-watch:

  Τώρα που ο ΛΑΟΣ είναι στη βουλή, είναι μια καλή ευκαιρία να γελοιοποιήσουμε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους του τΣΥΡΙΖΑ. Όσο τους αφήνουμε θα αποθρασύνονται. Μηδενική ανοχή στους «φασίστες» δεν λένε αυτοί; Μηδενική ανοχή λοιπόν και εμείς σε αυτόν τον συρφετό του τΣΥΡΙΖΑ.

  (Κυριακή, 7 Οκτ. 2007, «Ο θεριακλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ψαριανός»).

  Το ίδιο ποστ ξεκινάει δηλώνοντας πως συναρμολογεί κείμενα από 4 πηγές
  α) από την λίστα συζητήσεως «Εθνικισμός»,
  β) από τον ενημερωτικό δικτυακό τόπο madata.gr ,
  γ) από το ιστολόγιο «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ» και
  δ) από το ανένταχτο αριστερό ιστολόγιο «Κόκκινη Πιπεριά».

  Για το (γ) είδαμε την πολιτισμένη (και αυτο-κριτική σε ύφος) απάντηση του «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ». Για το (δ) πιθανολογώ ότι είτε θα δοθεί είτε θα ΕΠΡΕΠΕ να γίνει μια παρόμοια παρέμβαση. Ο εχθρός του εχθρού μας δεν είναι πάντα φίλος μας. Η «Κόκκινη Πιπεριά» πρόσκειται στο «Ρεσάλτο». Αν δεν κάνει διορθωτική δήλωση, θεωρώ ότι τώρα πλέον ολισθαίνει στον Εθνικισμό και συστρατεύεται με το ΛΑΟΣ (και φυσικά με τον _ίδιο_ το Φασισμό).

  Πάντως, ΠΟΙΟΙ είναι εκείνοι που… τρίβουν τα χέρια τους με χαρά, επειδή ΤΩΡΑ μπήκε το ΛΑΟΣ στη βουλή;

  -Απλούστατα, το ίδιο το Syriza-Watch και οι (υποτιθέμενοι) συνοδοιπόροι του. Τουλάχιστον ένας αποδείχτηκε ότι δεν είναι καθόλου σύμφωνος με το ίδιο. Οσο για τον αρθρογράφο της λάσπης κατά του Ψαριανού, από ένα σχόλιο αργότερα βγαίνει ότι ήταν ο ίδιος ο φίλος μας Εαρίγονος.

  Αστειάκια, ρητορείες και προσωπικές επιθέσεις είναι εκτός θέματος μετά από όλα αυτά.

 173. @Βαγκέλακα
  Εμένα μου έμεινε η απορία, που είχα ανέκαθεν, ΠΩΣ την είδες έτσι και δηλώνεις «φασίστας» και υποστηρίζεις το ΛΑΟΣ;

  Με την ύπαρξη κριτικής φυσικά και δεν διαφωνώ, ήδη είδαμε μία κόσμια κριτική κατά του ΣυΡιΖα από τον Φιλελεύθερο.

  Η δικιά σου «κριτική» (δηλαδή Ασαφής Λάσπη) ΤΙ ήταν? Απορούσες -λέει- αν… θα προσέρχεται ο Κοροβέσης στη Βουλή;
  Με βάση ΤΙ? Την… διαμαρτυρία του για το θρησκευτικό όρκο.

  Είσαι με τα καλά σου? Εκείνος που κάνει κοπάνες από τις συνεδριάσεις είναι ο ίδιος ο Καραμανλής (κατά κανόνα όταν του απευθύνει ερωτήσεις ο Αλαβάνος).

 174. @vetdino
  Για να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους, τώρα που έχεις πάρει φόρα και αποκαλείς τον Ακάμα «φασίστα»…

  Οταν κανείς είναι σκληρός στον τόνο γραφής του, ή αυστηρός σε όσους θεωρεί λάθος, ή και νευριασμένος ακόμη, αυτό φίλε μου ΔΕΝ τον κάνει φασίστα. Χρειάζονται και άαααλλα συστατικά.

  Κοιτάξτε να δείτε, η εποχή που ζούμε έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Μπορεί κάποιος που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ δημοκρατικός στους διαλόγους του (όπως πιστεύω προσωπικά ότι είναι ο Βαγκέλακας) εν τούτοις να είναι ιδεολογικά και φιλοσοφικά φασίστας. Δείτε ΤΙ είπε για το φασισμό ο Αμετανόητος.

  Εγώ έχω το δικό μου στυλ, αλλά μερικές φορές δεν είμαι καθόλου τέλειος. Γράφω και γρήγορα και κάνω και λάθη. Μπορεί να πω και καμμια κουβέντα παραπάνω. Θεωρώ ότι αυτά είναι ανθρώπινα και ότι ΔΕΝ με κάνουν φασίστα.

  Επίσης διαστρέφουμε την αλήθεια αν αποδίδουμε ‘πανικό’ σε κάποιον θυμωμένο ή αυστηρό στο ύφος του.
  ΔΕΝ είναι μπαμπάς σου ο Ακάμας ούτε έχει εξουσία πάνω σου για να έχει νόημα και ο «αυταρχισμός» που του αποδώσατε.
  Είναι απλούστατα, θέμα στυλ. Εγώ έτυχε να γνωρίσω τον Ακάμα από κοντά. Είναι ένας ντόμπρος, ευθύς και τίμιος στις συζητήσεις του άνθρωπος, χωρίς πολλή πείρα από τις… κατινιές και τις λάσπες μέσω διαδικτύου. ΟΠΩΣ γράφει τείνει να εκφράζεται. Αδικείται από το γεγονός ότι δεν βλέπετε το πρόσωπό του. Εγώ το είδα και ξέρω και άλλα πράματα για τον ίδιο, τις ιδέες του, τις αναζητήσεις του, κλπ. Αν ο Ακάμας είναι φασίστας εγώ είμαι εξωγήϊνος βοηθός φακίρη!

  Το θέμα είναι ότι 1 και 1 κάνουν 2 και όχι 3. Τουλάχιστον ένα δημοσίευμα στο σύριζα-ουώτς, εσύ ο ίδιος, Κωσταντίνε, λες ότι διαφωνείς μαζί του (εκείνο που προσπαθεί να γελοιοποιήσει τον Κοροβέση με βάση το αστείο CV του). Λες επίσης ότι διαφωνείτε και άλλες φορές μεταξύ σας. Εγώ σου θέτω το ερώτημα, ΠΟΙΟΝ υποστηρίζεις, ΠΟΙΑ πολιτική δύναμη (εκτός του ΛΑΟΣ με τον οποίο σαφέστατα έχει συνδεθεί στενά το Σύριζα-ουώτς). Κατ’ εμέ είσαι εθνικιστής και ρέπεις προς το φασισμό, ιδεολογικά, χωρίς απαραίτητα να είσαι φασίστας σε όλα (π.χ. αναγνωρίζεις κάποια αξία και σε μένα, πράγμα ασυνεπές για έναν… συνεπή φασίστα λασπολόγο) α χα χα χα

  ΔΕΝ θα σε πάρουν ΟΥΤΕ για πρόσκοπο των SS. ΔΕΝ κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά. Είσαι ερασιτέχνης καπελωμένος, Ντίνε!

 175. @Vetdino
  Καλός κτηνίατρος είσαι. Μάζεψες όλα τα ζώα και το κάνατε ζωολογικό κήπο. Συνέχισε τα… ΛΑΟΣφιλή πειράματά σου! 🙂

 176. Για την ουσία των επιχειρημάτων του watch δεν έχω ακούσει τίποτα, κι ούτε πρόκειται.

  σώωωωπαααα! Ε, όχι ρε φίλε, δεν είμαι και αρχάριος. Εγώ σου ΕΙΠΑ πολλά για την ουσία των «επιχειρημάτων» σας.

  Θα τα συνόψιζα σαν συλλήβδην τσουβάλιασμα, βασισμένο σε πολλή λάσπη, αλλά και κριτική. Απάντησα λεπτομερώς.

 177. @Βαγκέλακα
  Είπα ήδη αρκετά εγκώμια για σένα, σαν άτομο. Σαν πολιτικό ον όμως σε βρίσκω αλλοπρόσαλλο. Λες ουσιαστικά ότι δεν έριξες «ασαφή λάσπη» αλλά είπες μια μαλακιούλα. ΞΕΧΑΣΕΣ ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τους τόνους λάσπης που έφαγε ο Κοροβέσης παλαιότερα ότι δήθεν είναι «τρομοκράτης»? ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΥΤΟ είναι το υπονοούμενο που εγώ κατάλαβα, όπως και όλοι όσοι ξέρουν την ιστορία του Κοροβέση και διάβασαν το άρθρο σου. Είναι εξωφρενικό να αναρωτιέσαι αν θα πατήσει στη Βουλή άνθρωπος που μοχθεί τόσο πολύ να εκφραστεί, εκτός κι αν έχει σκοπό να την… ανατινάξει (μεταφορικα μιλώντας).

  Τέλος, δεν θεωρώ τον ΣυΡιΖα τέλειο, παρόλο που τείνω να τον συμπαθώ. Για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων απάντησα ήδη, ίσως το μόνο θέμα που αξίζει πολιτισμένη συζήτηση. Τα άλλα είναι αρλούμπες, υπερβολές και λάσπες.

  Ο ΖυΡιΖα ΔΕΝ αποτελεί ‘δημόσιο κίνδυνο’ όπως τον παρουσιάζει το ΣύΡιΖα ουώτς. Οι κινδυνολογίες ΑΛΛΟΥ, ιδιαίτερα εκείνες που προέρχοναι από άτομα που αναπολούν με ζέση το… γύψο όπου έβαλε την Ελλάδα η χούντα.

 178. Τελευταία μου σημείωση και φεύγω για δουλειά μέχρι αργά το απόγευμα (ο Ακάμας ήδη είναι σε δουλειά μέχρι αργά).

  Πιστεύω ειλικρινά ότι η ΜΟΝΗ αναγκαία «σταυροφορία» στο διαδίκτυο είναι κατά της λάσπης και κατά των διασυρμών.

  Η δράση μου έχει ως εξής
  1) Είμαι ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ (αν και προσπάθησα πρόσφατα να γίνω οικολόγος-πράσινος και δεν είμαι ικανοποιημένος από τους Ο-Π).
  2) Το 1996 υπερασπίστηκα το ΠΡΩΤΟ άτομο που συκοφαντήθηκε άσχημα και διώχτηκε λογοκριτικά από διεθνές φόρουμ (τους CypherPhunks). Σαν συνέπεια έλαβα επίσημο μέηλ ότι είμαι «ανεπιθύμητος για πρόσληψη στις Η.Π.Α» από επιφανές κάθαρμα.
  3) Το 1997 διασύρθηκα άσχημα ο ίδιος από τσογλανοπαρέα στο ελληνικό διαδίκτυο, επί 6 μήνες περίπου. Χάνοντας και τους τελευταίος μου πελάτες (σαν εταρεία κατασκευής λογισμικού) έκλεισα την πρωτοποριακή εκείνη εταιρεία.
  4) Το 2000 διακωμώδησα με μουσική το Χριστόδουλο και η σάτιρα αυτή ανέβηκε στο νούμερο 6 των διεθνών Techno charts.
  5) Μετά το 2006, που ξαναμπήκα στο Ελληνικό διαδίκτυο, υπερασπίστηκα ΕΠΙΤΥΧΩΣ σειρά συκοφαντημένων ανθρώπων, δηλαδή:

  -Τον λογοτέχνη Θανάση Τριαρίδη από την άδικη λάσπη της προδοσίας κλπ.
  -Τον λογοτέχνη Πέτρο Θεοδωρίδη από προσωπικές επιθέσεις και λογοκρισία σε μπλογκ
  -Τον μπλόγκερ Πάνο Ζέρβα από φασίστα στο μπλογκ του
  -Τον Νοσφεράτο (μέλος του μπλογκ του Ζέρβα) από τον… ίδιο τον Ζέρβα
  -Τον Dirtyjazz από Εβραία που πήγε να τον διασύρει σαν αντισημίτη
  -Την ίδια αυτή Εβραία από διασυρμό σαν σιωνίστρια
  -Τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ από τις γελοίες ετικέτες που του έριξε ο Ακης Γαβριηλίδης
  -Τον Ακη Γαβριηλίδη από το Αρδην και άλλους εθνικιστές
  -Τον Γιάννη (ακάμα) από εξωφρενικούς διασυρμούς που του έκαναν άλλοι (Πάνος Ζ, κ.ά)
  -Το ΚΚΕ από κατηγορίες ότι «είναι διεφθαρμένο και τα παίρνει»
  -Το μπλογκ Πόντο-και-αριστερά ότι δήθεν είναι «φαιοκόκκινο μέτωπο»
  -Τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ από τις λάσπες του Syriza-Watch.

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ΔΡΑΣΗ ΜΟΥ.

  Τα λέμε αργότερα

 179. Omadeon, σε βλέπω ενημερωμένο και μάχιμο, νομίζω πως πληρείς όλες τις προϋποθέσεις να αρχίσεις να εκδίδεισ το νέο χαρτί κοινωνικών φρονημάτων κατηγοριοιποιώντας ανθρώπους σε «προοδευτικούς», «φασιστες», «φασίζοντες» κτλ

  Είναι φανερό πως κατέχεις το απόλυτο αλάθητο και είναι η (μοναδική) αυθεντία του χώρου, εγώ σα μικρός και απαίδευτος ψάρακας υποκλίνομαι στο φοβερό πολιτικό σου ένστικτο και σου επιτρέπω να λες ό,τι γουστάρεις 😉

  υγ: για το τηλέφωνο του Κλεάνθη του Γρίβα σε παραπέμπω στο (δημοκράτη) Ακαμά!!

  ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΠΛΗΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ-ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟ- ΟΣΑΝ «ΜΥΓΑ» (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ)

  δε σας ξαναγραφω, βαριέμαι

 180. @Φιλελεύθερος
  Μπορείς να ανοίξεις οποιαδήποτε συζήτηση θελήσεις και να συζητήσουμε με επιχειρήματα, ξέρεις ότι παρά τις οποιεσδήποτε διαφωνίες μας δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
  @vetdino
  Συζήτηση μπορώ να κάνω μόνο με άτομα τα οποία σκέφτονται και όχι με τα ζώα που έχεις μαζέψει εκεί και τους κάνεις πειράματα για να δεις πως επιδρά η λάσπη στον οργανισμό τους. Με ηλίθιες χαζοπροβλέψεις το μόνο που μπορείται να κάνετε είνα να στηριχτείτε στα αποβράσματα του ΛΑΟΣ για να επιτίθεσται στους αντιπάλους σου. Περιορίσου λοιπόν στα γουρουκάκια σου και μην ξαναπατήσεις εδώ.


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: