Αναρτήθηκε από: akamas | Οκτώβριος 27, 2011

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ

Παραιτήθηκε από τη θέση του τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), Τάκης Θεοδωρόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους.

Στην επιστολή παραίτησης του, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Τον Μάρτιο του 2010 μού κάνατε την τιμή να μου αναθέσετε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αποδέχθηκα τον διορισμό γνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων επειδή πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, στην χρησιμότητα του έργου του ΕΚΕΒΙ.

Το προσωπικό σας ενδιαφέρον για τη λειτουργία του κέντρου, η εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλατε εσείς και οι συνεργάτες σας μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες. Η συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου, από την άλλη, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις ακάματες προσπάθειες της διευθύντριας, κυρίας Βελισσάρη, και των συνεργατών της.

Γνωρίζω, όπως όλοι γνωρίζουμε, πως οι δυσκολίες όχι μόνον δεν έχουν εκλείψει, αλλά θα ενταθούν στους μήνες που έρχονται. Και ειλικρινά πιστέψτε πως πολύ θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω, με όσα μέσα διαθέτω, στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Με τιμή,

Τάκης Θεοδωρόπουλος»

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, αλλά και του αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ, καθώς ο Πέτρος Τατσόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση τον περασμένο Μάιο, αντιδρώντας στις εκτεταμένες περικοπές που έγιναν στο Κέντρο.

Από το ηλεκτρονικό περιοδικό www.indexonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: