Αναρτήθηκε από: akamas | Μαρτίου 1, 2013

Andre Schiffrin Εκδόσεις χωρίς εκδότες Εκδόσεις Αιώρα

Ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν εκδότης και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Pantheon στην Αμερική, ενός εκδοτικού οίκου του οποίου ιδρυτής ήταν ο πατέρας του. Για αρκετά χρόνια ήταν κάτω από την ομπρέλλα του Random House, μιας μεγαλύτερης εκδοτικής αλυσίδας, εως τη στιγμή που ολόκληρη η αλυσίδα πουλήθηκε σε έναν ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, είναι βαθύς γνώστης του εκδοτικού χώρου, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μπορεί να μιλήσει αρκετά καλά για την πορεία του. Στο βιβλίο αυτό μας περιγράφειπως λειτουργεί πλέον το εκδοτικό κατεστημένο της Αμερικής και πως ο φιλελευθερισμός επιχειρεί να επιβάλλει τις προτιμήσεις του, με μοναδικό στόχο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του και όχι να παράγει μια σημαντική ποιότητα στη λογοτεχνία και στον πολιτισμό. Πρόκειται για ένα βιβλίο αρκετά χρήσιμο, το οποίο μας βοηθάει να κατανοήσουμε απόλυτα που οδηγείται ο χώρος του βιβλίου. Τον συγγραφέα τον είχα γνωρίσει πριν κάποιους μήνες από τα κορίτσια στις http://www.voltitses.blogspot.com και τις ευχαριστώ.

Advertisements

Responses

  1. akamas πολύ ωραίο βιβλίο όπως και το πιο πρόσφατο του συγγραφέα που μάλλον αυτό θα είχες διαβάσει από εμάς, τις Λέξεις και το χρήμα. Βέβαια εγώ το εκδόσεις χωρίς εκδότες το έχω από τις εκδόσεις Πόλις, το έβγαλε τώρα η Αιώρα; Νομίζω ότι έχεις γράψει λάθος το όνομα του συγγραφέα στον τίτλο της ανάρτησης.
    Διαβάζεις πολύ και γρήγορα, ε;

  2. Ναι, τις λέξεις και το χρήμα είχα διαβάσει από εσάς και από εκεί γνώρισα τον συγγραφέα. Όταν το βιβλίο αυτό είχε βγει από τις εκδόσεις Πόλις δεν το είχα πάρει είδηση, ξαναβγήκε από την Αιώρα πριν από λίγο καιρό και το πήρα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: