Αναρτήθηκε από: akamas | Μαρτίου 27, 2013

Λευκή σελίδα

Εδώ και λίγο καιρό δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο πρώτος εκδοτικός οίκος της κατά παραγγελία έκδοσης. Η ιδρύτριά του Marilyne Ευσταθοπούλου μιλάει για τη προσπάθειά της.

Λευκή Σελίδα

Ο εκδοτικός οίκος της νέας γενιάς

Οι εκδόσεις «Λευκή Σελίδα», με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), στηρίζουν το έργο των νέων συγγραφέων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.

Χάρη στην ανάπτυξη των σύγχρονων ψηφιακών εκτυπώσεων, είναι εφικτή η μεμονωμένη εκτύπωση αντιτύπων ενός τίτλου, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τις παραδοσιακές εκτυπώσεις. Ο οίκος δεν επιβαρύνεται οικονομικά από τη δημιουργία αποθεμάτων. Ως συνέπεια αποφεύγεται η πολτοποίηση βιβλίων και η άσκοπη χρήση χαρτιού. Το πιο βασικό είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης των βιβλίων. Ο κατάλογος των εκδόσεων Λευκή Σελίδα εμπεριέχει πέραν από λογοτεχνικά βιβλία πανεπιστημιακά συγγράμματα, πρακτικά συνεδρίων, βιογραφίες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, απομνημονεύματα.

Η επιτροπή ανάγνωσης αναλαμβάνει την αξιολόγηση των έργων και στην συνέχεια ενημερώνει τον συγγραφέα για τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, αποστέλλεται το συμβόλαιο και ένας κατ’ εκτίμηση προϋπολογισμός, ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κειμένου.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ του συγγραφέα και του εκδοτικού οίκου, ξεκινάει η διαδικασία της έκδοσης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκτύπωσης, ο τίτλος αυτομάτως εισάγεται στον κατάλογο των εκδόσεων «Λευκή Σελίδα» (http://www.lefkiselida.gr/) και στην Βιβλιονετ, όπου και μπορεί να το παραγγείλει ο υποψήφιος αγοραστής. Αναφορικά με τους δημοσιογράφους και τους κριτικούς, ακολουθείται η κλασική ενημέρωση (αποστολή δελτίου Τύπου και ένα αντίτυπο στους καθ’ ύλην αρμόδιους συντάκτες).

Ύστερα από διετή συνεργασία με την Publibook, πρωτοπόρο γαλλικό εκδοτικό οίκο στην «κατά παραγγελία εκτύπωση», ιδρύθηκε η «Λευκή σελίδα». Σε πείσμα της κρίσης και των επιπτώσεων της, οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα δίνουν την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς να δουν το έργο τους τυπωμένο και αναλαμβάνουν να πάρουν ένα ρίσκο, το οποίο διστάζουν να πάρουν οι παραδοσιακοί εκδοτικοί οίκοι.

Advertisements

Responses

  1. ενδιαφέρον.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: