Αναρτήθηκε από: akamas | 20 Αυγούστου, 2013

Δημήτρης Μπατσιούλας Ο διστιχηζμένος κομονιστής Εκδόσεις Μπατσιούλας

Μια σημαντική μαρτυρία μας προσφέρει με το βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας. Το βιβλίο του μπορεί να αναγράφεται ως ιστορικό μυθιστόρημα, αλλά όλα τα γεγονότα που καταγράφονται είναι εξ ολοκλήρου πραγματικά. Πρόκειται για την ιστορία ενός μέλους της οικογένειάς του, όπως την κατέγραψε ο ίδιος. Πρόκειται για τον αδερφό της γιαγιάς του, ενώ και όλα τα μέλη που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι πραγματικά, πρόκειται για συγγενείς του και για συγχωριανούς του. Στο χειρόγραφο που διαχειρίζεται ο συγγραφέας έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορία του Κομμουνιστικού κόμματος στο νομό Σερρών, τον τρόπο με τον οποίο ο αδερφός της γιαγιάς του ήρθε σε επαφή με τον κομμουνισμό, τη βουλγαρική κατοχή στη περιοχή, την ανάπτυξη του δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος. Μετά την ήττα του ΔΣΕ είχαμε το πέρασμα στη Βουλγαρία, όπου αρκετοί Έλληνες αντάρτες βρήκαν ΄δουλειά και έζησαν για αρκετές δεκαετίες. Τηνπορεία του αυτή μας περιγράφει αρκετά γλαφυρά ο Γιώργος Τούμπαλης και μέσα από αυτή έχουμε την ευκαιρία να δούμε αρκετά ανάγλυφα όχι μόνο τα συναισθήματα του κεντρικού ήρωα και των συναγωνιστών του, τις χαρές και τις λύπες που έζησαν μαζί. Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο, το οποίο μας διδάσκει ένα πολύτιμο κομμάτι από την ιστορία του τόπου μας, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.


Σχόλια

  1. καιρό είχα να την πατήσω έτσι πανηγυρικά με βιβλίο….απάτη,,
    από που να αρχίσω ? από το ψευδεπίγραφο δήθεν αυθεντικό κείμενο του αγωνιστη πρωταγωνιστή? είδα μόνο ένα δυο σπαράγματα από το δήθεν πρωτότυπο. Το κείμενο μνημείο βλακώδους και πρωτόγονου -δεκαετίας 50- αντικομμουνιστικού παραληρήματος με τη μορφή ενός δήθεν ταλαιπωρημένου αγνου παραπλανημένου αγωνιστή..δεν αντέχει ούτε στην παραμικρή λογοτεχνική κριτική.Είναι ασύντακτο με κλισέ σύγχρονα ασύμβατα με τον σκιαγραφούμενο χαρακτήρα, χρονικές ανακολουθίες γελοίες κοινοτυπίες που θυμίζουν μπροσούρες απριλιανής έμπνευσης..και μάλσθτα φθηνές. Εχω διαβάσει δεκάδες καλογραμμένα και απόλυτα κριτικά κείμενα του..υπαρκτού.. απολαμβάνοντας το συγγραφέα και τις θέσεις του…αυτό το ανοητο λαικοτροπο φλύαρο-712 σελίδες- παραλήρημα μόνο ενας μπατσιουλας ..ή μπατσι…ουλας θα εγραφες καλά να πάθω η περιέργεια παραλίγο να σκοτωσει τη γάτα και πλήρωσα κιολας.
    Αν δεν με πιστεύετε σας το δινω να το διαβασετε να γ΄λυτωσετε τα ευρουλακια σας…μπρρρ


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Kατηγορίες