Αναρτήθηκε από: akamas | 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Christian Meier Ένας πολιτισμός ελευθερίας,η αρχαία Ελλάδα και οι απαρχές της Ευρώπης Ίδρυμα της βουλής των Ελλήνων για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ // Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ

Η Ευρώπη,η ήπειρος μας, είναι ο χώρος που κατεξοχήν αναπτύχθηκε η δημοκρατία και η ελευθερία του ατόμου. Με βάση αυτή την παραδοχή ο συγγραφέας αναζητά τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχτηκε ο πολιτισμός μας και φτάνει στις απαρχές του, τον ελεύθερο πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδος. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου μελετά τους τρόπους με τους οποίους δημιουργήθηκε ο Έλληνας και ο πολιτισμός του, ένας πολιτισμός που έχει δυο κύρια χαρακτηριστικά, την ανοχή και την ελευθερία έκφρασης και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται εφικτή η ισορροπία μέσα στην κοινότητα. Έχοντας τις περισσότερες επιρροές από την ανατολή ο Έλληνας κατόρθωσε να τις αφομοιώσει και να δημιουργήσει κάτι δικό του. Ο συγγραφέας μας αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι πρόγονοί μας κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν δυο φορές τη περσική απειλή, τους τρόπους με τους οποίους δημιούργησαν τα έπη και τη λυρική ποίηση και τον τρόπο με τον οποίο πολεμούσαν δείχνοντας σεβασμό στους αντιπάλους τους. Αναφέρει εκτενώς τον ρόλο του αποικισμού και το ρόλο που έπαιζε η θρησκεία στη ζωή τους, μια θρησκεία που ήταν σε μεγάλο βαθμό μακρυά από τα κοινά της πολιτείας, παρά το γεγονός πως ήταν βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας μας εξηγεί πλήρως και κατανοητά πως τέθηκαν τα θεμέλια της Ευρώπης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: