Αναρτήθηκε από: akamas | 9 Αυγούστου, 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκε η Ρυθμιστική για το Κυνήγι για το 2007 – 2008Εθιμοτυπική πια η κατάθεση προτάσεων των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το κυνήγι Καθαρά για λόγους νομιμοφάνειας το Υπουργείο καλεί πλέον τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το κυνήγι, καθώς όχι μόνο δεν εντάσσει εδώ και χρόνια καμία από τις απόψεις τους στις εκδιδόμενες ρυθμιστικές διατάξεις αλλά, χρόνο με το χρόνο, υποβιβάζει την ίδια τη διαδικασία. Εφέτος, η διαδικασία  ήταν ιδιαιτέρως υποβαθμισμένη. Οι οργανώσεις ειδοποιήθηκαν μόλις την παραμονή να προσέλθουν σε μια συνάντηση, στην οποία δεν υπήρχε κανένα στέλεχος του Υπουργείου με δυνατότητα λήψης αποφάσεων στο συγκεκριμένο θέμα.Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, πέρα από τις απόψεις και προτάσεις που εκφράζουν η κάθε μία, επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά το κυνήγι κατά την μεταναστευτική και αναπαραγωγική περίοδο. Το Υπουργείο, αντίθετα, εδώ και χρόνια, παραβιάζει τη συγκεκριμένη νομοθεσία με ετήσιες ρυθμίσεις στη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, εφαρμόζει κλιμακωτές ημερομηνίες, δημιουργώντας έτσι ένα σωρό εξαιρέσεις και «παραθυράκια».Με δεδομένη αυτή την πάγια τακτική, ούτε καν οι φετινές πυρκαγιές δεν ήταν αρκετές για να κινητοποιήσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να γίνουν δεκτά έστω ορισμένα από τα έκτακτα μέτρα που προτάθηκαν από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την αποφυγή επιπτώσεων στα κατεστραμμένα οικοσυστήματα. Μάλιστα, πρόσφατες τροποποιήσεις της νομοθεσίας φροντίζουν αυτή τη δυνατότητα να μην την έχουν ούτε καν τα Δασαρχεία και οι Διευθύνσεις Δασών, οι οποίοι κανονικά είναι οι καθ’ ύλη αρμόδιοι.Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν έκκληση στο Υπουργείο, αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, να σεβαστούν την ουσία της συμμετοχής των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην έκδοση της ρυθμιστικής του κυνηγιού και να λάβουν στα σοβαρά τη διαδικασία υποβολής προτάσεων και τις απόψεις μας. Ας σεβαστούμε όλοι μας τους νόμους, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Πληροφορίες: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Μέλος Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, τηλ.: 6976768074 και Ξενοφών Κάππας, διευθυντής Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, τηλ. 6977337950   


Σχόλια

  1. Δεν γνωρίζω βέβαια τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να μπορώ να εκφέρω γνώμη ως προς το τι πρέπει να γίνει, έχω όμως την εντύπωση (ως έννοια υποδεέστερη της γνώμης) ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θα έπρεπε να μηνύουν το ελληνικό κράτος στο Συμβούλιο της Ευρώπης πολύ πιό συχνά απ’οτι συνηθίζουν. Φυσικά, μία τέτοια τακτική δεν θα σήμαινε τίποτε άλλο παρά μεγαλύτερη επιβάρυνση στους φορολογούμενους για να καλυφθούν τα πρόστιμα τα οποία οι κυβερνήσεις του Ελλαδιστάν έχουν επανειλημμένα δείξει πως προτιμούν να πληρώνουν αντί να συμμορφώνονται με Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να χαλάνε τις ζαχαρένιες των πελατών–θέλω να πω ψηφοφόρων τους, αλλά αυτό με τη σειρά του δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά το απλό γεγονός ότι τα δελτία τύπου που εκδίδουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντί να περιέχουν γελοίες «εκκλήσεις» προς υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς θα έπρεπε να περιορίζονται στο να πληροφορούν τον Έλληνα μαλάκα–θέλω να πω φορολογούμενο σε τι ακριβώς μεταφράζεται για την τσέπη του το κάθε νέο πρόστιμο, ενδεχομένως ακόμα και με περιπαικτικό «κοίτα μαλάκα τι σου φορέσαμε» ύφος. Η διαφορά είναι απλή: η μεν περίπτωση της «έκκλησης» είναι μία αξιολύπητη θέση χωρίς καμμία ισχύ και έλεγχο, ενώ η δε περίπτωση της πληροφόρησης του κόστους της μαλάκυνσης είναι μία υπολογίσιμη θέση ισχύος και άσκησης ελέγχου. Αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι εξαθλιωμένες και αποχαυνωμένες μάζες που εκλέγουν κυβερνήσεις στο Ελλαδιστάν.

  2. […] (Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, Akamas) […]

  3. Ολα για το φαίνεσθαι. Οσο πιό πολύ το ψάχνω το θέμα, τόσο περισσότερη αηδία με πιάνει.
    Μιά ωραία ιδέα είναι αυτή που πέταξε ένα μέλος στο whispering planet. Να μηνύσουμε εμείς τους κυνηγούς και το κράτος για την δολοφονία των άγριων ζώων από την στιγμή που έχουν την κυριότητα τους.
    Τριακόσιες χιλιάδες άδειες βγήκανε φέτος. Γιατί να μην δούμε πόσοι είμαστε εμείς εντός και εκτός διαδικτύου. Ας ξεκινήσουμε μιά εκστρατεία να μαζεύουμε υπογραφές. Εκείνοι είναι άριστα οργανωμένοι κι’εμείς καθόλου.

  4. Σίγουρα είναι ο καιρός να αντιδράσουμε στις δολοφονίες που κάθε χρόνο συντελούνται και εμείς μένουμε αμέτοχοι. Δεν ξέρω εαν οι συλλογές υπογραφών είναι μια λύση, εγώ πάντως υπογράφω, από εκεί και πέρα η συμμετοχή σε οικολογικές οργανώσεις είναι μια άλλη λύση ή η δημιουργία μιας άλλης οικολογικής οργάνωσης, η οποία θα προσπαθεί να ενημερώνει τον κόσμο.

  5. Για αρχή τουλάχιστον θα δούμε πόση είναι η δύναμη όλων εμάς που είμαστε εναντίον. Υπάρχουν πολλέ ς ιδέες και σκέψεις. Στείλε μου ένα εμαίλ ή πμ στο ανεμολόγιο και θα σου πω.

  6. ο πιο μέτριος σε νοημοσύνη γραφειοκράτης της Ε.Ε. (ΑΝ δεν «τα παίρνει») μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από έλληνες «υπουργούς», που οι… μπαντζανάκηδές τους ή οι κουμπάροι τους ή οι πεθεροί τους (κ.ο.κ.) θέλουν να κάνουν το κέφι τους (π.χ. κυνήγι σε χρόνους ή τόπους που η Ε.Ε. έχει απαγορέψει).

    Δεν… καταργούμε την Ελληνική Κυβέρνηση; Αυτοί οι ίδιοι οι γραφειοκράτες της κομισιόν, με όλες τους ανεπάρκειες, είναι μακράν καλύτεροι του ελληνικού «κράτους» της αρπαχτής. Ακόμη και ο κότες το ξέρουν.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

  7. Το κακό είναι ότι σε έναν περίπου μήνα αυτά τα υποκείμενα θα μας καλέσουν να τα ψηφίσουμε και εμείς σαν άβουλα υποκείμενα θα το πράξουμε.


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Kατηγορίες